Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać
- MalkoNTENT
Re: Wszystko co chciałeś wiedzieć, ale bałeś się zapytać
Gdzie można dowiadywać się o koncertach raperów w danym mieście? O tylu koncertach dowiedziałem się w ten sam dzień lub po… nie jestem w stanie każdego rapera sprawdzać kiedy będzie w mieście, ogólne wpisanie w Google koncerty hip hop/rap miasto wyświetla tylko jakieś grube festiwale, albo mainstreamowych.
Grają w różnych miejscach, to też nie da rady co chwilę sprawdzać koncertowy line up wszystkich klubów.
Macie na to jakiś sposób? Może jest coś prostego i nie ogarnąłem.
Grają w różnych miejscach, to też nie da rady co chwilę sprawdzać koncertowy line up wszystkich klubów.
Macie na to jakiś sposób? Może jest coś prostego i nie ogarnąłem.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
ja mam wrażenie, że najlepiej to jest mieć polajkowane na fb strony klubów/miejsc gdzie się odbywają wydarzenia z zakresu tych co nas interesują
- MalkoNTENT
Tylko wiesz, Ci undergroundowi grają czasem w lokalach o których istnieniu nie masz pojęci. Np. Pikers w takim grał, dowiedziałem się po a z chęcią bym się wybrał
-
Technikolorysta
Prawda to, że miał być drugi album Wiele C.T. i że był nawet bliski ukazania się?
I drugie, korzystając z okazji. Wiadomo coś więcej o "Za biali na Ghost Doga", tym legendarnym albumie Rap Addix w pełnym składzie? Prace były zaawansowane, nagrali coś w ogóle? Zachowały się jakieś kawałki, zwiastuny, fragmenty, bity, rymy, życie? Singiel "R.A." to był z tego, czy taki luźny numer?
I drugie, korzystając z okazji. Wiadomo coś więcej o "Za biali na Ghost Doga", tym legendarnym albumie Rap Addix w pełnym składzie? Prace były zaawansowane, nagrali coś w ogóle? Zachowały się jakieś kawałki, zwiastuny, fragmenty, bity, rymy, życie? Singiel "R.A." to był z tego, czy taki luźny numer?
- MalkoNTENT
Pikers to pierwszy lepszy przykład. A takich jest więcej
u mnie na fb combo sledzenia artystow, klubow, grupek, organizatorow, znajomych co klikaja ze sa zainteresowani + sledzenie raz na jakis czas zakladki wydarzenia sie sprawdza
może jakieś ai-narzędzie osintowe, które w niedziele prześle ci listę koncertów w twoim mieście, na przyszły tydzień. czy coś w tym stylu, chwila konfiguracji i nie trzeba pierdolić się z ciągłym własnoręcznym śledzeniem feedów koncertowych
co się dzieje z riki la coca madre?
kreci na rowerze kolejne okrazenie
C.Z.Ł.O.W.I.E.K.U - Zkibwoy

Wpisałem i dalej nie wiemMam styl, chociaż nie przykładam wagi do ubrań
Rozpoznajesz albo wpisz to kurwa w YouTube'a
-
amendroniarzu
pytanie typu nie wiem już gdzie szukać. czy była taka akcja że adisz oszczal widownię na jakimś koncercie czy od 6 lat to jest żart który się ciągnie wśród moich znajomych bo nikt nie potrafi znaleźć żadnego dowodu cokolwiek i żadne z nas nie wie czy sobie to wymyśliliśmy czy serio było tak
słyszeliście kiedyś jakiś komentarz gurala, kaczora albo innego z twórców dissu na kalibra na temat samego dissu? dla mnie mocna zagadka, a lubię sobie odpalić ten diss, ma mocny klimat anty liroya. chętnie bym poznał jakieś fakty w tej sprawie
dziwki basen i machanie kutasem
Kiedyś w jakimś magazynie hiphopowym zapytali Gural o ten diss i on wtedy chyba odpowiedział "Powiedzmy, że tedy byłem mniej tolerancyjny".
Były gdzieś na ślizgu screeny wywiadu Killaz Group w mgazynie Playa, gdzie Gural mówił: "Wychodzą jakieś Kalibry, jakieś Tymony, Parafuny. Czy to ma być hiphop? Ja raczej wolę jak ktoś napierdala o tym co się dzieje, lubię analizy."
ta, strona 26 pod zdjęciem:
https://archive.org/details/playa_issue_8_2001_11/page/n22/mode/1up
dzięki @lygrys dzięki @Burak za zarchiwizowanie
https://archive.org/details/playa_issue_8_2001_11/page/n22/mode/1up
dzięki @lygrys dzięki @Burak za zarchiwizowanie
dzięki za odpowiedzi, ale to nadal mało. jakieś zdawkowe przypierdolki mnie nie satysfakcjonują. chciałbym całą rozmowę poświęconą genezie tego dissu
dziwki basen i machanie kutasem
Czemu Deep nie nagrywa już z Hansem?
https://www.redbull.com/pl-pl/hans-piec-dwa-debiec-luxtorpeda-wywiad pisze:Ze wzmianki o egoizmie wyciągam wniosek, że solowo jest ci łatwiej nagrywać niż w grupie. Słuszny?
Tak. Zdecydowanie. Przy zeszłorocznym „Czystym szumieniu” naszej grupy Pięć Dwa, Deep był bardzo rzeczowy, bez ogródek mówił o tym, co mu się podoba, co nie, czego nie chce. Wypadło mnóstwo pomysłów, które przynajmniej częściowo zostały zrealizowane teraz, na „Poprawnej pracy serca”. Zespół to suma kompromisów podjętych po to, żeby każdy mógł stać za tym murem, czuć się tego częścią, a nie był tylko figurantem odgrywającym swoją rolę, grającym jakieś dźwięki. Na solo mogę wszystko i nikt nie ma prawa mieć do mnie pretensji. Spełniłem się, zwłaszcza że album powstawał w trudnych warunkach i nikt nie miał czasu się nim zająć. Kompletnie nic nie było w stanie mnie złamać. Kiedy Bobik nie był pewien, czy będzie miał kiedy zrobić aranże, a Deep powiedział, że nie ma na to czasu i głowy, powiedziałem sobie: „Hej, trzeba zakasać rękawy, kiedyś przecież to robiłem”. Płynęło ze mnie mnóstwo optymizmu, fajnie było poczuć tę swobodę we wszystkich aspektach, łącznie z koszulkami, które zrobiłem wymyślając wzory. Lubię tworzyć – czy to jest obraz, czy to teledysk , to jeżeli mam w tym udział, mogę się wykazać, to czerpię z tego przyjemność.