OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
emcess

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: emcess »

true, niepotrzebnie się spiąłem, przepraszam, bo tak, netflixowych typowo rzeczy było tam w chuj

for all mankind zacząłem i sztos na razie. where Piotr Adamczyk
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Miałem bekę jak w Counterpart się Adamczyk pojawił na jakieś całe 3 sekundy jako totalnie randomowy zbir
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Polska Krucjata od wczoraj na tapecie. Słyszałem o tym serialu wcześniej ale dopiero teraz, jak Netflix wrzucił, sprawdzam. Zrobiłem 5 odc na raz i jest dobrze człowiek. Dobry kryminał proszę państwa. Jest zaskoczenie, jest spójna fabuła. Co na minus? Znowu "ci źli" to jakaś pierdolona sekta. Subiektywnie, nudzi mnie taki rozwiązanie. Póki co ogólnie na plus.
Awatar użytkownika
Luxair

Machnęliśmy Reniferka w jeden wieczór i, kurde, super to było. Idealne tempo narracji, przejścia od cringe'u przez mega dyskomfort, Fremdschämen, wisielczy humor do lżejszych momentów; poza najgrubszym, czwartym odcinkiem, nie ma AŻ TAK skrajnego epatowania brudem jak się spodziewałem. Głównego bohatera raz chcemy poklepać po plecach a raz wyjebać mu plaskacza na odmułę.

Czy to kolejna netflixowa promocja RGB? No nie wiem, po pierwsze główną rolę napisał i gra sam zainteresowany (w sumie muszę poczytać co tam zmodyfikował na potrzeby telewizji), po drugie sam przyznaje że
Spoiler
gdyby nie był wielokrotnie gwałcony po dragach to być może nigdy nie zmieniłby orientacji.

Choć faktycznie, tekst ojca "I grew up in the catholic church" i już wszystko wiadomo, to był ten jeden jedyny chujowy netflixowy moment
peterkurten

Post autor: peterkurten »

Ja wczoraj skończyłem krucjatę na netflix i jak komuś podobał się pakt, to ten serial również powinien się spodobać.
moody

Post autor: moody »

Nie no, to co daje ten ziomek z teledysku pro8l3mu to jest chyba najgorzej zagrana glowna rola w polskim serialu kryminalnym ever. Drewno niesamowite
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Nie przesadzaj. Bywały gorzej zagrane męskie role psa. Jego postać jest wkurwiająca, to fakt, jak np gdy
Spoiler
pyszczy do ABW xD
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

No totalny przeciętniak ta Krucjata, oglądałem to w lutym jakoś i już niewiele pamiętam. Nie dajcie się nabrać
dropz

Post autor: dropz »

Ostatnio włączyłem sobie serial Krew z Krwi. Niestety na TVP jest tylko sezon 2. Z tego co widzę nie można tego nigdzie obejrzeć, ani nawet kupić dvd. W związku z tym czuję się rozgrzeszony, aby to skądś pobrać.

Czy macie pomysł gdzie dorwać pl serial z 2k12?

https://www.filmweb.pl/serial/Krew+z+kr ... 640247/vod
Awatar użytkownika
Luxair

@dropz Rzadkich rzeczy szukam na btdig.com , ewentualnie polskie rzeczy na devil-torrents.pl
2do5

Post autor: 2do5 »

The 8 show czyli patostreaming po koreańsku, nie polecam
Spoiler
nudne, infantylne gówno, zawsze daje się nabierać na tego typu produkcje w nadziei na jakiś ciekawy plot twist, no niestety tutaj tego nie uświadczycie, wszystko jest przewidywalne do bólu, niemalże bliźniacze squid games również mi się nie podobało ale przynajmniej byłem w stanie docenić aspekty wizualne, po prostu przyjemne dla oka, neonowe, tutaj nic z tych rzeczy, ewentualnie fajna dupeczka z 8 piętra, choć podobnie jak ładna to wkurwiająca xd
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Deyker

Post autor: Deyker »

Obejrzałem 3 odcinki Prostej Sprawy na Canal Plus, fajny polski serialik. Nic przełomowego, ale dobrze mi się oglądało
Awatar użytkownika
juwen

Post autor: juwen »

ja też i mam to samo zdanie. lubie takie średnie kino z prostą fabułą. jedynie Adamczyk mógłby trochę mniej udawać groźnego bo ten jego głos przez gardło momentami brzmi groteskowo
Awatar użytkownika
myron

Post autor: myron »

Nie znalazłem tematu, wiec here we go.
Alchemy of Souls. Skończyłem właśnie 2 sezon. Polecam - jest na netflix. W skrócie takie zabawne romansidło osadzone w świecie fantasy. Fajne postacie, świetny casting. Dobre dupeczki. Ciekawe dialogi. Ciągle coś się dzieje i tego tego każdy odcinek trwa ponad godzinę. Czego chcieć więcej. Ogląda brat z żoną. Ogląda nawet młodsza siostra. Każdy znajdzie coś dla siebie.

https://www.imdb.com/title/tt20859920/
Zresztą tak wysoka ocena nie wzięła się znikąd.
Spoiler
Kamyl pisze:eazy-e momentami mógłby spokojnie spełnić swoje ambicje artystyczne w szeregach hemp gru.
Youtube
Spoiler
Znam cały Polski rap, jestem jego znawcą. Nie słucham tylko tego chujowego składu Afront
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Oglądał ktoś drugi sezon The Jinx? Dwa odcinki mocno nudne, nie wiem czy jest sens kończyć.
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
moody

Post autor: moody »

obejrzalem cale, jakos w srodku sezonu sie dzieje najwiecej chyba, ale rzeczywiscie w porownaniu z pierwszym zajebistym sezonem to juz nie to samo
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

kto widział Sugar z Apple tv? Opinie?

Ja już po seansie, obejrzę następny sezon, ale nie wiem kurwa, nie wiem :lol:
yer a wizard, Harry
Mider

Post autor: Mider »

sugar beka w chuj z tym twistem

i tak troche offtop a troche nie. ale od kilku lat juz coraz częsciej stare baby po menopauzie(przykładem amy ryan właśnie w tym sugar) są obsadzane do ról w których powinny być młodsze aktorki
Awatar użytkownika
gambler

Post autor: gambler »

no tak ale mi ten twist paradoksalnie przedłużył zainteresowanie i ciekaw jestem co tam kreatywnego mogą usmażyć

bo niby serial próbuje tworzyć fajny detektywistyczny klimat, ale to śledztwo to przecież nudy jak ja pierdolę
yer a wizard, Harry
Mider

Post autor: Mider »

no nudne to śledztwo racja, jedynie pierwszy odcinek był interesujący
ODPOWIEDZ