Ablazir pisze: ↑05 maja 2020, 0:48
Bo za bity się płaci to raz, a jeśli chodzi o mocniejszą współpracę to przecież ciężko by ten producent, którego styl Ci odpowiada chciał akurat z tobą robić.
Ale możesz znaleźć producentów, którzy reprezentują jakąś klasę bo robią bity od x lat, ale nie są popularni. Poza tym taki producent nie zażąda 1.5k za bit, a raczej jakąś symboliczną stawkę.
Wiesz na początku jest underselling w imię zdobywania doświadczenia i creditsów.
loco pisze: ↑05 maja 2020, 0:40
Teraz łańcuch Bons nominuje Laika, a Laik JNR'a.
Czekam jeszcze na nominację dla takich graczy jak Kuba Knap, Flojd (chociaż ze względu na sytuację wątpię, że nagra), RDI, Kosi, Łajzol, Gural, Piotr Cartman, Avi, Guzior, Siwers, Planet ANM, Shellerini i chyba można kończyć zabawę.
Yooo byku, serio myślisz że Laik weźmie udział? Przecież kosa z Solarem grana, niezażegnana
w pierwszej edycji co najmniej dwóch raperów wzięło udział, którzy mają solara w kutasie i mają o nim mocno chujowe zdanie. teraz jest to bardziej akcja charytatywna, a nie jakiś prywatny cyrk bogatego ziomka tomba, więc nie widzę powiązanie z tym, że miałby nie nagrać z tego powodu.
Ostatnio zmieniony 05 maja 2020, 0:54 przez loco, łącznie zmieniany 1 raz.
JoeyJoeJoe pisze: ↑05 maja 2020, 0:36
nieźle trzeba mieć nasrane we łbie żeby takie osądy wydawać
ale tak jest chłopak, rap palucha jest jak program pis, populistyczne wartości pisane pod słuchaczy na jednym flow
no ja się z tym zgadzam jak najbardziej ale wywyższanie się nad kimś z powodu tego jakiej muzyki słucha jest po prostu zjebane
Wątpię żebym się wywyższał nad kimś, określenie „patologia” istnieje oficialnie i odnosi się do określonej grupy społecznej a ja użyłem go jedynie dodając dwa obrazy które mam przed oczami kiedy słyszę głos palca
Samo wywyższanie się ma tle muzycznym (xD) również uważam za zjebane
oldschool pisze: ↑05 maja 2020, 0:43
[mention]przedszkolanek[/mention] nie chcę tutaj wyjść na kogoś, kto znowu zagląda raperom do portfela, no ale jeśli bity od topowych producentów z Polski to jakieś 1500 zł za jeden, no to myślę, że byłoby go stać na całą płytę takich, nawet jak Paluch mało rozrzutny jest.
1500 zł? Ja co pytam o ceny producentów rzędu D3W, Eigus, KPSN i powiedzmy większość tych drugoligowych graczy producenckich to ceny wahają się pomiędzy 100 a 500 zł, przecież nawet sam Graczyk za beat do Gustawa od Bedosa chciał chyba z 500 zł przed tym aż ten numer taką furorę zrobił.
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
[mention]crl[/mention] no te wszystkie ksywki co się przewijają pod popularnymi kawałkami - 2K, APMG, Graczyk itd. Topka pod względem wyświetleń, nie poziomu. No to jak jeszcze mniej biorą, to już w ogóle jakbym był raperem to zamiast zapierdalać type beaty bym brał brał od nich, żeby mi viewsy generowali ksywką.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
oldschool pisze: ↑05 maja 2020, 0:43
[mention]przedszkolanek[/mention] nie chcę tutaj wyjść na kogoś, kto znowu zagląda raperom do portfela, no ale jeśli bity od topowych producentów z Polski to jakieś 1500 zł za jeden, no to myślę, że byłoby go stać na całą płytę takich, nawet jak Paluch mało rozrzutny jest.
1500 zł? Ja co pytam o ceny producentów rzędu D3W, Eigus, KPSN i powiedzmy większość tych drugoligowych graczy producenckich to ceny wahają się pomiędzy 100 a 500 zł, przecież nawet sam Graczyk za beat do Gustawa od Bedosa chciał chyba z 500 zł przed tym aż ten numer taką furorę zrobił.
JoeyJoeJoe pisze: ↑05 maja 2020, 0:49
no ja się z tym zgadzam jak najbardziej ale wywyższanie się nad kimś z powodu tego jakiej muzyki słucha jest po prostu zjebane
Ja się zgadzam z tym w 99 procentach. Sam mam ciężkie guilty pleasure. Ten jeden procent zostaje właśnie dla słuchaczy takich grajków jak Paluch którzy mówią że kochają hiphop i chca o nim dyskutować
Taconafide Quebo jak wjechał za drugim razem to wow
Ostatnio zmieniony 05 maja 2020, 0:57 przez moxxi, łącznie zmieniany 1 raz.
Biorę pałe i załatwiam nocą sprawe
kshaq pisze: ↑26 paź 2020, 19:53
Jeżeli te kilka straconych lat było potrzebne, żeby młodzi w tym kraju zaczęli walczyć o swoją wolność, to I ain't even mad.
oldschool pisze: ↑05 maja 2020, 0:55
[mention]crl[/mention] no te wszystkie ksywki co się przewijają pod popularnymi kawałkami - 2K, APMG, Graczyk itd. Topka pod względem wyświetleń, nie poziomu. No to jak jeszcze mniej biorą, to już w ogóle jakbym był raperem to zamiast zapierdalać type beaty bym brał brał od nich, żeby mi viewsy generowali ksywką.
pytam, bo mało słucham hiphopiku i w sumie jestem ciekaw kto teraz jest w topce producentów
pięknie panowie dali, micha mi się cieszy prawie tak samo jak podczas występu rapera Undadasea
tak się to powinno robić a nie spiny o psi chuj, szanuję
pardon pisze: ↑10 lis 2023, 12:06
nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia