Ten Typ Mes

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Sionek

Re: Ten Typ Mes

Post autor: Sionek »

deftone pisze: 29 maja 2026, 10:39 Mordo, ale to nie AI co zostało już zdementowane i na tym można by skończyć ten argument
Dziwnym trafem nie chcą ujawnić kto to śpiewa, a mogliby przecież załatwić temat w kilka minut. Już w pierwszym oświadczeniu mogli podać nazwisko wykonawcy i uciąć wszelkie spekulacje na ten temat. Zgadzam się z 2rzynem, że wygląda tak jakby grali na zwłokę.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Mes juz powinien miec ta reklqme zgrane na kompa i zalatwic sobie potezne narzedzie ktore porowna glos z reklamy z osoba ktora biedronka wyciagnie z dupy. Do spodu z nimi
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
deftone

Post autor: deftone »

Ale ten głos w znaczeniu suchego wokalu nie jest nawet jakoś szczególnie podobny do Mesa, co wy dajecie teraz :lol:

Chodzi głównie o nucenie i akcenty, które wyłącznie z Mesem można kojarzyć tylko jak słuchało się Mesa i żadnych innych gatunków muzyki, przecież on nie ma trademarku na śpiewanie

A czemu nie pokazują osoby może być dużo powodów: może na samym początku poszedł deal że dostajesz taką stawkę, zrzekasz się jakichkolwiek praw i spierdalasz (częsty zabieg i nawet na płytach znajdziecie mnóóóstwo kawałków w których słyszycie wyraźnie chórki, ale nie z tracklisty nie dowiecie się kto to), może Biedronka proponowała to wokaliście ale ziomek nie chce wystawiać się na świecznik i być atakowany więc spasował?
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Jak sie okaze ze to ai to mes moglby to pociagnac dalej i oglosic ze to pewnie sprawka tedego ktory na swoich lajwach ma ai czytajace komentarze glosem jana pawla drugiego. Szach mat, polska katolicka stanelqby po stronie mesa a tede zostalby nabity na widly i podpalony
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Ale jak to nie jest AI to jak on ma wygrać tę sprawę i uzyskać odszkodowanie? Typ zanucił sobie bardzo podobnie do niego i to ma być podstawa? Ani wersów nie ukradł, ani melodii. Argumentem Mesa jest to, że on ukradł flow XD. Niezwykle jestem ciekaw jak on będzie udowadniał kradzież flow w sądzie. Puści Wyględów przed jakąś 60 letnią sędziną i Maserati będzie musiał opchnąć, żeby na odszkodowanie dla JM mieć.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Szkoda, że Mes nie gra koncertów, bo teraz każdy by mógł zaczynać od "yeeaah mój recyklomat u mnie na rogu na rogu".

Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

W kulminacyjnym punkcie koncertu na linach (liny - piąty element hip-hopu AD 2026) opuszczana jest makieta recyklomatu, na której Mes demonstruje gradobicie ciosów Doimofono-zuki
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Awatar użytkownika
kkthx

Post autor: kkthx »

Dawni kumple twardo stoją murem za Panem Piotrem XD

Obrazek

Obrazek
edenmar

Post autor: edenmar »

igorzastyy pisze: 29 maja 2026, 11:12 Niezwykle jestem ciekaw jak on będzie udowadniał kradzież flow w sądzie. Puści Wyględów przed jakąś 60 letnią sędziną i Maserati będzie musiał opchnąć, żeby na odszkodowanie dla JM mieć.
Był już taki co literował braggadocio w sądzie i tłumaczył się z wersów, to i Mes może próbować udowodnić kradzież flow. Procesy raperów powinny być jawne
Spoiler
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Ale pierdolony to bardziej imiesłów, ewentualnie od biedy przymiotnik, a nie partykuła. Cóż za niedopatrzenie ze strony anglisty i sądu.
Awatar użytkownika
igorzastyy

Post autor: igorzastyy »

Czyli do terapeuty robiącego hajs na Mesie, teraz dołączy prawnik. Prawnik, który pewnie go utwierdził w przekonaniu o kradzieży flow.
Awatar użytkownika
Sionek

Post autor: Sionek »

Rodzice Tedego są prawnikami, mógłby zaproponować, że będą go reprezentować xD
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

gods bidness pisze: 29 maja 2026, 12:10 Ale pierdolony to bardziej imiesłów, ewentualnie od biedy przymiotnik, a nie partykuła. Cóż za niedopatrzenie ze strony anglisty i sądu.
absolwenci studiów humanistycznych nie znają się na niczym - nowe, nie znałem
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
d3luge1

Post autor: d3luge1 »

plot twist: Mes nagrał tą reklame dla Biedry (dlatego to nie jest AI), zrzekł się praw, a teraz ze względu na to jaki dyskurs przyjęła opinia publiczna to pali jana że to nie on (albo nawet nie pamięta bo teraz ma depresje i nie pamięta co robił w manii)
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

Do mnie najbardziej przemawia teoria że to on nagrał ale w cugu alko/dragow/ruchania zapomnial i teraz sie pruje
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

I powiedział: tylko lekko zmodyfikujcie głos, żeby nie było przypału
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Ja tu bym postawił taki benchmark. Im mniej się Mes pruje, tym większa szansa, że to on lub ma z tego jakiś zysk.
Ego Piotruli jest bardzo kruche.
Spoiler
Chociaż tbh myślę, że to AI
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

To moze byc mocno bekowa sprawa w sądzie, bo to ze my słyszymy ze to ewidentnie glos mesa, to nie bedzie tak oczywiste dla każdego. Jak słucham jakiejs losowej playlisty trap shit 2022 to kazdy murzaj tez brzmi mi podobnie, trzeba sie trochę jednak zagłębić zeby dostrzec że syczenie i parę innych zabiegów są znakami firmowymi mesa, a wątpię zeby sady i tym podobne instytucje mialy tyle samozaparcia.
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Ale to, że wy słyszycie tam głos Mesa to raczej wada słuchu :dunno:

Flow czy akcentowanie owszem. Sam głos może jest lekko podobny, ale z całym pewnością nie jakoś bardzo zbliżony do głosu Mesa.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Moltisanti

Post autor: Moltisanti »

Ja myślę ze największym argumentem przeciwko bedzie w sądzie to że jego słucha w polsce z 200 osób wiec szansa totolotkowa ze wśród tych ludzi znajduje sie gość od marketingu biedry
Łąsą pisze: 31 gru 2020, 19:13 prędzej nastąpi zmiana systemu monetarnego niż stopy wrócą do poziomu 3-4%
ODPOWIEDZ