Dziwnym trafem nie chcą ujawnić kto to śpiewa, a mogliby przecież załatwić temat w kilka minut. Już w pierwszym oświadczeniu mogli podać nazwisko wykonawcy i uciąć wszelkie spekulacje na ten temat. Zgadzam się z 2rzynem, że wygląda tak jakby grali na zwłokę.
Ten Typ Mes
Re: Ten Typ Mes
Mes juz powinien miec ta reklqme zgrane na kompa i zalatwic sobie potezne narzedzie ktore porowna glos z reklamy z osoba ktora biedronka wyciagnie z dupy. Do spodu z nimi
Ale ten głos w znaczeniu suchego wokalu nie jest nawet jakoś szczególnie podobny do Mesa, co wy dajecie teraz
Chodzi głównie o nucenie i akcenty, które wyłącznie z Mesem można kojarzyć tylko jak słuchało się Mesa i żadnych innych gatunków muzyki, przecież on nie ma trademarku na śpiewanie
A czemu nie pokazują osoby może być dużo powodów: może na samym początku poszedł deal że dostajesz taką stawkę, zrzekasz się jakichkolwiek praw i spierdalasz (częsty zabieg i nawet na płytach znajdziecie mnóóóstwo kawałków w których słyszycie wyraźnie chórki, ale nie z tracklisty nie dowiecie się kto to), może Biedronka proponowała to wokaliście ale ziomek nie chce wystawiać się na świecznik i być atakowany więc spasował?
Chodzi głównie o nucenie i akcenty, które wyłącznie z Mesem można kojarzyć tylko jak słuchało się Mesa i żadnych innych gatunków muzyki, przecież on nie ma trademarku na śpiewanie
A czemu nie pokazują osoby może być dużo powodów: może na samym początku poszedł deal że dostajesz taką stawkę, zrzekasz się jakichkolwiek praw i spierdalasz (częsty zabieg i nawet na płytach znajdziecie mnóóóstwo kawałków w których słyszycie wyraźnie chórki, ale nie z tracklisty nie dowiecie się kto to), może Biedronka proponowała to wokaliście ale ziomek nie chce wystawiać się na świecznik i być atakowany więc spasował?
Jak sie okaze ze to ai to mes moglby to pociagnac dalej i oglosic ze to pewnie sprawka tedego ktory na swoich lajwach ma ai czytajace komentarze glosem jana pawla drugiego. Szach mat, polska katolicka stanelqby po stronie mesa a tede zostalby nabity na widly i podpalony
- igorzastyy
Ale jak to nie jest AI to jak on ma wygrać tę sprawę i uzyskać odszkodowanie? Typ zanucił sobie bardzo podobnie do niego i to ma być podstawa? Ani wersów nie ukradł, ani melodii. Argumentem Mesa jest to, że on ukradł flow XD. Niezwykle jestem ciekaw jak on będzie udowadniał kradzież flow w sądzie. Puści Wyględów przed jakąś 60 letnią sędziną i Maserati będzie musiał opchnąć, żeby na odszkodowanie dla JM mieć.
- gods bidness
Szkoda, że Mes nie gra koncertów, bo teraz każdy by mógł zaczynać od "yeeaah mój recyklomat u mnie na rogu na rogu".
W kulminacyjnym punkcie koncertu na linach (liny - piąty element hip-hopu AD 2026) opuszczana jest makieta recyklomatu, na której Mes demonstruje gradobicie ciosów Doimofono-zuki
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Był już taki co literował braggadocio w sądzie i tłumaczył się z wersów, to i Mes może próbować udowodnić kradzież flow. Procesy raperów powinny być jawneigorzastyy pisze: ↑29 maja 2026, 11:12 Niezwykle jestem ciekaw jak on będzie udowadniał kradzież flow w sądzie. Puści Wyględów przed jakąś 60 letnią sędziną i Maserati będzie musiał opchnąć, żeby na odszkodowanie dla JM mieć.
Spoiler

- gods bidness
Ale pierdolony to bardziej imiesłów, ewentualnie od biedy przymiotnik, a nie partykuła. Cóż za niedopatrzenie ze strony anglisty i sądu.
- igorzastyy
Czyli do terapeuty robiącego hajs na Mesie, teraz dołączy prawnik. Prawnik, który pewnie go utwierdził w przekonaniu o kradzieży flow.
Rodzice Tedego są prawnikami, mógłby zaproponować, że będą go reprezentować xD
- scam_sakawa
absolwenci studiów humanistycznych nie znają się na niczym - nowe, nie znałemgods bidness pisze: ↑29 maja 2026, 12:10 Ale pierdolony to bardziej imiesłów, ewentualnie od biedy przymiotnik, a nie partykuła. Cóż za niedopatrzenie ze strony anglisty i sądu.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
plot twist: Mes nagrał tą reklame dla Biedry (dlatego to nie jest AI), zrzekł się praw, a teraz ze względu na to jaki dyskurs przyjęła opinia publiczna to pali jana że to nie on (albo nawet nie pamięta bo teraz ma depresje i nie pamięta co robił w manii)
kark to nie debil, mówił mi tak laik
Do mnie najbardziej przemawia teoria że to on nagrał ale w cugu alko/dragow/ruchania zapomnial i teraz sie pruje
Ja tu bym postawił taki benchmark. Im mniej się Mes pruje, tym większa szansa, że to on lub ma z tego jakiś zysk.
Ego Piotruli jest bardzo kruche.
Ego Piotruli jest bardzo kruche.
Spoiler
Chociaż tbh myślę, że to AI
- Moltisanti
To moze byc mocno bekowa sprawa w sądzie, bo to ze my słyszymy ze to ewidentnie glos mesa, to nie bedzie tak oczywiste dla każdego. Jak słucham jakiejs losowej playlisty trap shit 2022 to kazdy murzaj tez brzmi mi podobnie, trzeba sie trochę jednak zagłębić zeby dostrzec że syczenie i parę innych zabiegów są znakami firmowymi mesa, a wątpię zeby sady i tym podobne instytucje mialy tyle samozaparcia.
Ale to, że wy słyszycie tam głos Mesa to raczej wada słuchu
Flow czy akcentowanie owszem. Sam głos może jest lekko podobny, ale z całym pewnością nie jakoś bardzo zbliżony do głosu Mesa.
Flow czy akcentowanie owszem. Sam głos może jest lekko podobny, ale z całym pewnością nie jakoś bardzo zbliżony do głosu Mesa.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
- Moltisanti
Ja myślę ze największym argumentem przeciwko bedzie w sądzie to że jego słucha w polsce z 200 osób wiec szansa totolotkowa ze wśród tych ludzi znajduje sie gość od marketingu biedry