Premier League - liga angielska

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Kto skończy w TOP6 2023/2024?

Arsenal
69
17%
Aston Villa
21
5%
Bournemouth
4
1%
Brentford
2
0%
Brighton & Hove Albion
17
4%
Burnley
3
1%
Chelsea
38
9%
Crystal Palace
0
Brak głosów
Everton
1
0%
Fulham
1
0%
Liverpool
55
14%
Luton Town
5
1%
Manchester City
66
16%
Manchester United
44
11%
Newcastle United
43
11%
Nottingham Forest
5
1%
Sheffield United
3
1%
Tottenham Hotspur
25
6%
West Ham United
3
1%
Wolverhampton Wanderers
2
0%

Liczba głosów: 407

Awatar użytkownika
Piters

Re: Premier League - liga angielska

Post autor: Piters »

Ramsdale - TAA, Rudiger, Dias, Cancelo - Gallagher, Bernardo Silva, Smith Rowe - Salah, Dennis, Bowen

Zrobiłem lekkie nagięcie dając Cancelo na lewą obrone, ale na prawej trójka TAA, James, Cancelo zjada dupą całą ligę poza kilkoma piłkarzami, więc no musiałem, a Cancelo czasami tam pogrywał chyba w tym sezonie też :lol: Poza tym to nie jestem przekonany do Diasa i Bowena, ale na środek trzeba było kogoś dać. Co do Bowena to w sumie dla mnie na styku z Jotą, ale koniec konców dałem tego, który ma gorszy zespół. Myślałem jeszcze o Raphinihi i Fodenie, ale Raph miał dobry początek głównie, a potem jednak karne, a Foden za mało grał dla mnie.

Zresztą z minutami podoba sprawa z Chillwellem. Nie przypominam sobie słabego meczu, ale zaczął grać jakoś od 6 i potem wyleciał z kontuzją.
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

ramsdale - taa, vvd, rudiger, cancelo - bernardo, rice, gallagher - esr, jota, salah
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Carragher dał podobną, jedynie Foden za ESR u niego. U Nevilla zaś są np Alisson i Rodri :dunno:
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Przecież de gea ratował dupe tyle razy United w tym sezonie, ba w zeszłym meczu chociażby a ci jakiegoś ramsdejla dają
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
rozklad_gaussa

Post autor: rozklad_gaussa »

to zapodaj wlasna 11 i wpierdol tam tego ddg :dunno:

rams jest mega solidny w tym sezonie (jakichs jego baboli to pamietam moze ze 2 i zaden nie skutkowal strata bramki) i mial kilka obron, ktore byly czyms ekstra jak np z leicester czy tottenhamem do tego znakomicie gra nogami
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
Awatar użytkownika
Piters

Ramsdale ratował dupe chyba w kazdej kolejce miedzy 4 a 10, a potem też mega solidny. Myslalem o DDG, ale no Ramsdale za dobry

W sumie fakt, ze moze ESR bardziej do ataku za Bowena i wtedy Rice do pomocy
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

matip>van dijk
Bakan

Post autor: Bakan »

potter pisze: 29 gru 2021, 0:09 Wszystko na to wygląda, że po zawodach, ciekawe czy ktoś jeszcze będzie gonił czy się Chelsea z Liverpoolem podzielą punktami 2 stycznia i już będzie wyjaśnione.

Tymczasem najbardziej irytujący trener ligi narzeka, że Leicester było w gazie bo grało 48 godzin temu a Liverpoool pauzował i przez to przegrali, oczywiście gdyby było na odwrót to by powiedział że przegrali przez to, że są zmęczeni a Leicester na świeżości.

Tak w ogóle to półmetek sezonu, koniec roku, jak widzicie 11 'rundy'? Halo @Bakan, ale też inni ::D
Ramsdale- Dias, Van Dijk, Silva- Cancelo, Rice, Rodri, TAA- Bernardo, Jota, Salah

+ Mendy, Rudiger, James, Gallagher, Mount, Raphina, Denis
Horry pisze: 29 gru 2021, 17:15 matip>van dijk
Tylko ma pierwszy rzut oka. Po wgryzieniu się w liczby wciąż VVD>Matip. Podobny przypadek do Rudiger vs Silva.

https://www.squawka.com/en/comparison-m ... X23p6FBXWp

No ale generalnie wśród CB problem bogactwa. Matip, Van Dijk, Rudiger, Silva, Dias, Gabriel. Trochę musiałem posiedzieć zanim podjąłem decyzję.
Awatar użytkownika
potter

Ja gdzieś podobnie jak większość tylko ten Jota taki dziwny, niby 10 bramek i fajnie z głowy kończy, ale też w pamięci mam te straszne pudła jego i jakoś bym chyba się starał go pominąć w 11. Może tak: Ramsdale - TAA, Silva, Dias, Cancelo - Rice, Gallagher, Mount - Salah, Dennis, Bernardo
Awatar użytkownika
szpilman
♓︎

Post autor: szpilman »

James zerwał mięsień dwugłowy więc prawdopodobnie jest po sezonie, ja pierdole...
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."
pieseczek dla ślizgawkera
Obrazek
Awatar użytkownika
Parlae

Post autor: Parlae »

Ale słabooo. I Ben i Reece byli w świetnej formie, tym bardziej szkoda obu. :(
https://www.last.fm/user/Parlae

I got a ray gun in my hand
Pow, pow, pow, pow, pow, pow
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Alonso jedynym zdrowym wahadłowym XD

Dodano po 50 minutach 27 sekundach:
Romelu Lukaku to @SkySport: "Physically I am fine. But I'm NOT happy with the situation at Chelsea. Tuchel has chosen to play with another system - I won't give up, I'll be professional. I am not happy with the situation but I am professional - and I can't give up now".

a ten co xD

pełniejsza wypowiedź:
DiMarzio translation:

Lukaku first analyzed the moment he is living with Chelsea : " Physically I am fine , even better than before. This condition is due to my two years in Italy in which I worked a lot with trainers and nutritionists. It is something that will remain for always with me. However, I cannot say that I am happy with the situation , this is normal. I think that Tuchel has chosen to play with another module and I just have to not give up, continue to work and be a professional ".
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

Wywiad sprzed trzech tygodni, nie robiłbym sensacji. Bardziej martwi ta obrona, przecież na Liverpool wahadła: Pulisic, Alonso to się skończy masakrą. Zresztą w środku zostają Azpi, Chalobah i Rudi, bo resztę też coś boli. Ale to się wszystko spierdoliło na koniec roku :/
Awatar użytkownika
Piters

Gdzieś na tt lata, że złe tłumaczenie, ale zgubiłem i jestem zbyt leniwy żeby szukać

A jak James wypada to tracąc Chilwella i Jamesa Chelsea traci z 70% mocy w ofensywnie. Szkoda, bo fajnie sie te wahadła oglądało
yaneq

Post autor: yaneq »

Co ten Lukaku odpierdala za farmazony :bag:
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

Reasumując:
- ogunie to nie odszedł bo nie było Conte tylko nie dali mu więcej hajsu a Chelsea dała dlatego zmienił klub tak to by został
- a tak w ogóle to wróci do Interu NIE NA EMERYTURĘ (typie masz 29 lat) i jeszcze z nimi coś wygra
- kocha lautro i oddałby za niego życie na boisku ale niech nie przychodzi do Chelsea tylko zostanie bo Lukaku wróci
- zły trener nie daje wielkiemu Belgowi grać bo zmienił system i w ogóle złe jest

Co to za kurwa wywiad, ładnie ego wyjebalo

Najlepsze jest to, ze tego wywiadu udzielił pare tygodni temu i pare tygodni temu profilaktycznie zamknął konto na Twitterze XD

Powiem tak, może śmiało spierdalac, wole Tuchela

A słowa te padają po tym jak Marotta rzucił w wywiadzie ze ojebali Lukaku za 115, przyszedł Dzeko za darmowo i nie widać różnicy
Obrazek
Awatar użytkownika
potter

XD
ale przesadzacie, wywiad po meczu z United w którym wszedł na 8 min i dobrze wiemy jak Tuchel go powoli wprowadzał po kontuzji [słusznie!], ale też normalne że każdy chce grać więcej. Zresztą ostatnie dwa mecze Lukaku w topce najlepszych na boisku, grający z dużym zaangażowaniem, to chyba jednak dowodzi że mu zależy plus powoli zaczyna lepiej funkcjonować w tym zespole i wiele dobrego jeszcze tutaj zrobi.

Jedynie ta pierwsza wypowiedź słaba, ale to dla włoskich mediów to chciał trochę tam się podlizać.
Bisclavret

Post autor: Bisclavret »

No troche dzban z niego bo powinien doskonale wiedzieć że ani Inter mu nie da takiej kasy jak ma w Londynie, ani nie zapłaci za niego satysfakcjonującej kwoty, ani nikt w Mediolanie za nim nie płacze, a nawet powiedziałbym że bliżej mu do bycia jebanym przez CN. Sposób w jaki odszedł z Interu ocierał się o spalenie wszystkich mostów, a on teraz w swojej ukochanej Chelsea opowiada o powrocie :lol: .
elkacpero

Post autor: elkacpero »

^ odnośnie bycia jebanym przez CN
Obrazek

„Nieważne kto prowadzi w deszczu, ważne kto zostaje na pokładzie w czasie burzy. Żegnaj Romelu”.

ciekawe co ta wypowiedzia lukaku chcial wskorac, w sensie czy robi sobie grunt pod powrot do Interu (kolega wyzej dobrze wyjasnil, ze to bez sensu), czy chce zwiekszyc presje na tuchelu zeby dawal mu wiecej minut (troche nieudolnie), czy po prostu pierdolnal to co mu na serduchu lezalo, a ze bez ladu i skladu to inna kwestia
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

w lfc 3 kolejne covidy. dawać z czelsi skład taki jak na lester w pucharze, może im się będzie chciało biegać
ODPOWIEDZ