Kartky
Re: Kartky
Ziomek ale chyba zle zrozumiales idee rownouprawnienia, bo to nie jest sprawianie ze kobieta = mezczyzna, ale sprawienie aby wszedzie gdzie kobieta = mezczyzna to kobieta i mezczyzna byly traktowane tak samo, zeby nie bylo bezpodstawnych przywilejow dla mezczyzn lub kobiet. Tak wiec aplikujac to do tej sytuacji, to w zwiazku/nie-zwiazku, gdyby ktos napierdalal osobe (ok czyli obojetnie czy kobieta czy mezczyzna) mniej uprzywilejowana fizycznie/psychicznie zeby ja sterroryzowac no to chyba BEZ POWAZNYCH POWODOW KTORE MOGLYBY USPRAWIEDLIWIC ZACHOWANIE (nie wiem czy takowe istnieja ale ok, zalozmy ze moze tak) no to chyba normalne (w sensie moralnym) ze takie osoby sa hejtowane za swoje zachowanie, i nie widze tu zadnej hipokryzji ani nic
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsnyprzyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
xd przeciez tu nie chodzi o sam fakt typu KARTKY WYMIERZYŁ CIOS PIĘŚCIĄ W OSOBĘ PŁCI DAMSKIEJ, tylko o nawracające informacje o znęcaniu się fizycznym i psychicznym nad kolejnymi partnerkami, jest różnica między Kaczorem, który po prostu zajebal losowej babie w morde na ulicy, a między tym o co tutaj oskarza sie kartkiego. żeby nie było, nie popieram żadnej z tych rzeczy i każda jest nieuzasadnioną przemocą i patologią, ale są to dwie całkowicie inne rzeczyRappaR pisze: ↑11 sty 2021, 1:15 Tak abstrahując od wszystkiego mam bekę z każdej osoby lewicowej i słuchającej rapu i prującej się do uderzenia(bądź nie) kobiety przez Kartky'ego.
Ja tam uważam kobiety i mężczyzn za równych. Jak rozumiem macie te same spiny do każdego innego rapera, który kiedykolwiek uderzył mężczyznę czy po prostu jesteście hipokrytami?
Jak dla mnie kobiety w żaden sposób nie są bezbronne w XXI wieku.
lubię cię zuper ale lol musisz ogarniać pierwsze prowa forum na tym się chowaliśmy, pawlośmieć musi być wypierdolony
I właśnie z takiej hipokryzji cisnę bekę.
Ojeju Kartky uderzył kogoś - zróbmy cancel culture, taka osoba nie zasługuje na życie
Jakiś pato raper walnął kogoś, bo go wyzwał - co za bohater, tak się postępuje z pizdami
bronek pisze: ↑11 sty 2021, 12:33 Ziomek ale chyba zle zrozumiales idee rownouprawnienia, bo to nie jest sprawianie ze kobieta = mezczyzna, ale sprawienie aby wszedzie gdzie kobieta = mezczyzna to kobieta i mezczyzna byly traktowane tak samo, zeby nie bylo bezpodstawnych przywilejow dla mezczyzn lub kobiet. Tak wiec aplikujac to do tej sytuacji, to w zwiazku/nie-zwiazku, gdyby ktos napierdalal osobe (ok czyli obojetnie czy kobieta czy mezczyzna) mniej uprzywilejowana fizycznie/psychicznie zeby ja sterroryzowac no to chyba BEZ POWAZNYCH POWODOW KTORE MOGLYBY USPRAWIEDLIWIC ZACHOWANIE (nie wiem czy takowe istnieja ale ok, zalozmy ze moze tak) no to chyba normalne (w sensie moralnym) ze takie osoby sa hejtowane za swoje zachowanie, i nie widze tu zadnej hipokryzji ani nic
Dokładnie i wszystkie te akcje patoraperów to też przykłady kiedy byli oni bardziej uprzywilejowani fizycznie
Ale na takiej zasadzie można pocisnąć filozoficzną bekę z 99% słuchaczy rapu, a nie tylko lewicujących.
Propsujemy albumy murzynów, którzy opowiadają na nich historie z włamań albo rabunków, ludzie mający na koncie wyroki są oklaskiwani w programach typu Saturday Night Live, Migosi radośnie klaskają sobie w furze z Jamesem Cordenem, gdzie dwa single wcześniej dawali linijki o rzucaniu prochów i trzymaniu uzi pod kanapą. To akurat jest prawda i tak było niemal od zawsze, gangus z platynowym singlem na koncie w oczach mediów jest już nie gangusem, a celebrytą-artystą-produktem, ale nikt nie zapierdala zgłaszać na policji linijkę "przekręty na VAT z fakturami" Malika. Niezła hipokryzja co, niestety tym tokiem myślenia powinniśmy zrezygnować z 70% wykorzystywanych dóbr i wyjebać do lasu jak Ted Kaczynski.
Plus zauważ różnicę między ewentualnym napierdalaniem trzeciej(?) z rzędu dupeczki, a quasi-bragga linijką o biciu w pysk "kogoś, bo wyzywał".
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
I z tych mam bekę właśnie, nie wiem jaki to procent
Kolejna bezmyślna banda
Co kto rzucił w tekstach mnie nie obchodzi, mówię o faktycznych zdarzeniach.SWN pisze: ↑11 sty 2021, 18:14 Niezła hipokryzja co, niestety tym tokiem myślenia powinniśmy zrezygnować z 70% wykorzystywanych dóbr i wyjebać do lasu jak Ted Kaczynski.
Plus zauważ różnicę między ewentualnym napierdalaniem trzeciej(?) z rzędu dupeczki, a quasi-bragga linijką o biciu w pysk "kogoś, bo wyzywał".
Wyśmiewam podwójne standardy, gdzie Kartky jest podobno najgorszym człowiekiem, bo akurat dotknął kobietę, którą forumowicze chcieliby przeruchać, a jednocześnie proposują kiedy jakiś napakowany kark załatwił drutowanie typowi o połowę mniejszemu, bo hehe, należało się lamusowi.
Kartky prawdopodobnie(!) uderzył kobietę(y) z którymi był w związku, bo jest głęboko toksycznym i chorym psychicznie człowiekiem, który wchodzi w toksyczne relacje z toksycznymi kobietami i nie jest zdolny samodzielnie do dojrzenia emocjonalnego. W kategorii faktycznego przestępstwa i zbrodniarstwa to takie 2/10 i zamiast na więzienie Kartky zasługuje na dobrego psychiatrę i detoks.
Jednocześnie propsuje się tu typów, którzy naprawdę odpierdalają ciężkie grzechy, dokonują sporych przekrętów, na których cierpią w mniej lub bardziej pośredni niewinni ludzie.
Konkrety konkrety, bo jak sam zauważyłeś - kto co rzucił w tekstach nas nie obchodzi.
Tylko nie odpowiedz mi teraz, że "noo monster popka był w topce roku 2013, a popas poszukiwany przez policję", bo równie dobrze nie zabraniam nikomu zachwalania PŁYTY Kartkiego przy jednoczesnym jebaniu za ZACHOWANIE. Chcę zobaczyć bezpośrednie propsy dla drutowania połowę mniejszych typów albo bicia niewinnych ludzi.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Nie chce mi się szukać konkretnych wypowiedzi, bo bardziej piętnuję powszechną hipokryzję. Na poprzednim forum byli tacy co bronili zachowania Peji w Zielonej Górze.SWN pisze: ↑11 sty 2021, 19:23 Konkrety konkrety, bo jak sam zauważyłeś - kto co rzucił w tekstach nas nie obchodzi.
Tylko nie odpowiedz mi teraz, że "noo monster popka był w topce roku 2013, a popas poszukiwany przez policję", bo równie dobrze nie zabraniam nikomu zachwalania PŁYTY Kartkiego przy jednoczesnym jebaniu za ZACHOWANIE. Chcę zobaczyć bezpośrednie propsy dla drutowania połowę mniejszych typów albo bicia niewinnych ludzi.
Quebo w wersach przeżywa wstyd za Kartkiego, nie ma problemu z Guziorem, który napierdalał Zioła(typa z dobre 20 cm niższego, jest wykorzystanie przewagi fizycznej), pewnie trochę zakulisowych akcji z przemocą także jest z łatwością przemilczane. Quebo ma ochroniarzy, ciekawe czy robi wywiad i akceptuje tylko tych bez wyroków, jak sądzisz?
Trochę ogólnie też przy Kartkym popuściłem, bo mnie wkurwia cała retoryka "Nie masz prawa uderzyć kobiety"
Przypomniało mi się od razu:
https://www.youtube.com/watch?v=M1yS2pkO5Rk
no np. jak horry zakłada temat free max b, najlepszy raper i siedzi za niewinnosc, a potem robi krucjate na twitterze gdzie wyzywa julki, bo sluchaja kartkiego, ktory jest podejrzany o przemoc domowa i pol forum daje mu propsy
nie chodzi o to, ze ktos tu daje propsy dla drutowania malych typow, tylko bardziej o to ze inne tematy potwierdzonych przestepcow nie sa zajebane kilkudziesiecioma stronami 'jebac kurwe', a ich sluchacze nie sa banowani
nie chodzi o to, ze ktos tu daje propsy dla drutowania malych typow, tylko bardziej o to ze inne tematy potwierdzonych przestepcow nie sa zajebane kilkudziesiecioma stronami 'jebac kurwe', a ich sluchacze nie sa banowani
No to mogliśmy stanąć na tym filozoficznym rozważaniu o społeczeństwie widzącym idoli w groźnych chłopakach (bo z tym wspominałem wyżej, że się zgadzam, ale jednocześnie opór jest bezsensowny), natomiast przytyk konkretnie do użytkowników forum mocno z rozpędu i okazał się być zwykłym domysłem.
To była zwykła dwudziestosekundowa solówka dwóch dorosłych, mających konflikt chłopów, naprawdę nie brnijmy w zestawianie tego z napierdalaniem kogoś w związku i późniejszymi groźbami zatuszowania dowodów. Pewnie połowa raperów w trakcie swojego życia dała komuś po pysku - usuńmy ich płyty czym prędzej.
A ty robisz wśród swojego mechanika, fryzjera albo ciecia pilnującego twojego osiedla?
Przestańmy popadać w skrajności, bo większość przytaczanych przykładów jest tak jaskrawa i oddalona od omawianej sytuacji, że musielibyśmy cofnąć się do dyskusji pt. "czy hip-hop powinien być zdelegalizowany?".
Spoiler
a powinien
Pamiętam, że ta kwestia była omawiana już w zeszłym roku podczas wybuchu całej inby - w sensie czemu tak dajemy jebanie o polskiego grajka, a murzyni nas nie obchodzą i ktoś ładnie wytłumaczył to w oparciu o psychologię czy tam socjologię - ludzie naturalnie mają to w dupie z powodu różnic kulturowych i dystansu. Chris Brown napierdalający lata temu Rihannę też zapewne był nazwany śmieciem przez niejednego slizgera, mimo to nikt nie pisał listów zażaleniowych do RCA Records, bo jednak masz w głowie tę blokadę "eh, chuj to da". W przypadku Polaka, którego osobiście zna ziomek twojego ziomka, piętnaście koleżanek ze studiów obserwuje na instagramie, a plotki potwierdza ulubiony raper działa to jednak z goła inaczej.oyche pisze:nie chodzi o to, ze ktos tu daje propsy dla drutowania malych typow, tylko bardziej o to ze inne tematy potwierdzonych przestepcow nie sa zajebane kilkudziesiecioma stronami 'jebac kurwe', a ich sluchacze nie sa banowani
Usuń konto zanim przeczyta to więcej osób i staniesz się forumowym durniem.
Od dzisiaj można lać w mordę tylko tych co mają +/- 2cm różnicy wzrostu, inaczej jesteś stawiany w jednym szeregu z damskim bokserem
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Opór bezsensowny, masz rację.SWN pisze: ↑11 sty 2021, 20:05 No to mogliśmy stanąć na tym filozoficznym rozważaniu o społeczeństwie widzącym idoli w groźnych chłopakach (bo z tym wspominałem wyżej, że się zgadzam, ale jednocześnie opór jest bezsensowny), natomiast przytyk konkretnie do użytkowników forum mocno z rozpędu i okazał się być zwykłym domysłem.
Zmieńmy temat. Bycie moderatorem na forum jest sensowne?
Jak wyglądało to napierdalanie kogoś w związku to my nie wiemy i czy aż tak odmienne było to poza płcią sprawców to nie wiemy.SWN pisze: ↑11 sty 2021, 20:05 To była zwykła dwudziestosekundowa solówka dwóch dorosłych, mających konflikt chłopów, naprawdę nie brnijmy w zestawianie tego z napierdalaniem kogoś w związku i późniejszymi groźbami zatuszowania dowodów. Pewnie połowa raperów w trakcie swojego życia dała komuś po pysku - usuńmy ich płyty czym prędzej.
No - skoro tak gnoimy za zachowanie Kartkiego, to powinniśmy być konsekwencji.
A czy ja zatrudniam mechanika czy fryzjera(podpowiedź, mam JDG w branży nie zajmującej się fryzjerstwem ani samochodami)
Quebo zatrudnia ochroniarzy, podobnie jak zatrudniał Kartky'ego i swoim zachowaniem, jeśli faktycznie ma wśród ochroniarzy osoby po wyrokach, pokazuje skrajną hipokryzję czasami pogardliwe zwaną kurestwem.
Nie jest aż tak oddalona. Kartky nikogo nie skatował na śmierć, nie wysłał do szpitala albo wózek inwalidzki. Co dokładnie się działo nie wiemy, jak duży rozmiar tej przemocy domowej i czy była jednostronna czy nie(latający talerz ze strony kobiety to tak, przemoc domowa w czystym wydaniu) nie wiemy.
Jednak kurwa żaden raper nie ma takiej nagonki na forum czy wśród innych raperów jak Kartky, gdy jego czyn jest dla mnie jednak niższego kalibru takiego Peji, który doprowadził do linczu na gościu za to, że go obraził, tworząc realne zagrożenie dla jego życia(tak, tego typu zachowania tłumu faktycznie często kończą się czyjąś śmiercią).
Nie śledzę sceny dlatego ciężko mi sypać przykładami, ale teraz mi się przypomniał beef Aviego z TPS. Wiele osób, w tym tu na forum propsowało to, że TPS wyjaśnił Aviego, gdy to wyjaśnianie to groźby trwałego uszkodzenia bądź śmierci(takie czymś podparte).
Jeśli zachowanie Kartky'ego to wspomniane 2/10, to tutaj już podchodzimy pod nawet 7.
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Zależy dla jakich typów stanę się durniem, jeśli dla tych, których ja już mam za durniów, nie robi mi to różnicy.
Nie wiem co ma w tej kwestii termin od dzisiaj, ale dla mnie z zasady nie wolno lać innych ludzi w mordę, ani tych z małą różnicą wzrostu, ani tych z dużą różnicą wzrostu.
Dodano po 1 minucie 37 sekundach:
Nie było mnie wtedy przy tej inbie, teraz dowiedzenie się o tekście Quebo sprowokowało mnie do napisania.SWN pisze: ↑11 sty 2021, 20:05 Pamiętam, że ta kwestia była omawiana już w zeszłym roku podczas wybuchu całej inby - w sensie czemu tak dajemy jebanie o polskiego grajka, a murzyni nas nie obchodzą i ktoś ładnie wytłumaczył to w oparciu o psychologię czy tam socjologię - ludzie naturalnie mają to w dupie z powodu różnic kulturowych i dystansu. Chris Brown napierdalający lata temu Rihannę też zapewne był nazwany śmieciem przez niejednego slizgera, mimo to nikt nie pisał listów zażaleniowych do RCA Records, bo jednak masz w głowie tę blokadę "eh, chuj to da". W przypadku Polaka, którego osobiście zna ziomek twojego ziomka, piętnaście koleżanek ze studiów obserwuje na instagramie, a plotki potwierdza ulubiony raper działa to jednak z goła inaczej.
TY nie wiesz, ale skoro Quebonafide tak nawinął, to prawdopodobnie wie więcej niż jakiś RappaR. naprawdę myślisz, że czekał rok z tym wersem i napisał go w oparciu o niejasne teksty z internetu i dwa nagrania? wyraźnie nawinął, że "tłukł kobiety" a nie jedną konkretną, więc prawdopodobnie zrobił reaserch wśród wspólnych znajomych, z sama Kasia Grzesiek przecież nagrał EurofięRappaR pisze: ↑11 sty 2021, 20:24 Nie jest aż tak oddalona. Kartky nikogo nie skatował na śmierć, nie wysłał do szpitala albo wózek inwalidzki. Co dokładnie się działo nie wiemy, jak duży rozmiar tej przemocy domowej i czy była jednostronna czy nie(latający talerz ze strony kobiety to tak, przemoc domowa w czystym wydaniu) nie wiemy.
i na podstawie tego, stwierdził, że to czego się dowiedział jest o wiele gorsze niż przepychanka dwóch typów, którzy się nie lubią
Jego opinia, po pierwsze nie udostępnił tego researchu, po drugie znowu nie wiesz czy faktycznie zrobił, czy też wrzucił dla poklasku teskt.Rhubarb pisze: ↑11 sty 2021, 20:48 TY nie wiesz, ale skoro Quebonafide tak nawinął, to prawdopodobnie wie więcej niż jakiś RappaR. naprawdę myślisz, że czekał rok z tym wersem i napisał go w oparciu o niejasne teksty z internetu i dwa nagrania? wyraźnie nawinął, że "tłukł kobiety" a nie jedną konkretną, więc prawdopodobnie zrobił reaserch wśród wspólnych znajomych, z sama Kasia Grzesiek przecież nagrał Eurofię
i na podstawie tego, stwierdził, że to czego się dowiedział jest o wiele gorsze niż przepychanka dwóch typów, którzy się nie lubią
Jakby to był pierwszy przypadek akcji Quebo pod publikę
Plus znowu - jak sądzisz, robi podobny research wśród swojej ochrony?
kurwa mac, jebany cloudfareoyche pisze: ↑11 sty 2021, 19:49 no np. jak horry zakłada temat free max b, najlepszy raper i siedzi za niewinnosc, a potem robi krucjate na twitterze gdzie wyzywa julki, bo sluchaja kartkiego, ktory jest podejrzany o przemoc domowa i pol forum daje mu propsy
tam nikt nie pisze "nie ma dowodow, ze bil/zabil itp". mozemy se popisac rondo#9 pdw, no ale tutaj chlop robi chujowa muzyke, napierdalal panny i jest na to material + ta afera jest tak rozkrecona ze kurwa nie da sie typa spropsowac + to co swn wyjasnil
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
mowisz o tym maxie b? jest informacja w pierwszym poscie, ze siedzi za niewinnosc.
tlumaczenie, ze jakies konstrukcje socjologiczno-psychologiczne kaza ludziom propsowac mordercow, a jednoczesnie odpalac sie jak dzieciak przy kazdym nowym poscie dot. kartkiego to xd brzmi troche jak cope, ale ok
dla mnie fake outrage, ale robcie co tam chcecie, przynajmniej cos sie dzieje na forum, mi sie nie chce powtarzac tego samego co wtedy (a chyba nic nowego nie wyszlo oprocz piosenki queby i jakis dwuznacznych zdjec na ig). rappar ma racje, ze nie wiemy jak to n a p i e r d a l a n i e wyglądało, jesli najebany bil i znecal sie psychicznie nad partnerkami to powinien isc to wiezienia, jesli czasem wyplacil im liscia, a one czasem nacpane biegaly po domu z 15 cm nozem to nie powinien isc do wiezienia. szkoda ze ofiary nie maja czasu isc do sadu, zeby udowodnic jego wine (a no tak, jego stary jest psem, wiec trzyma ziobre w kieszeni), zwlaszcza ze ponoc jest tylu swiadkow i to powaznych graczy ze swiata showbiznesu (bez szydery to pisze).
i w chuju mam kartkiego, po prostu poki co mam wrazenie ze to byl toksyczny zwiazek, w ktorym raz jedna, raz druga strona stosowaly agresje i wzajemnie zbieraly na siebie kompromaty a ta retoryka ze potezny kartki chroniony przez wymiar sprawiedliwosci katowal swoje 20-kilowe ofiary wydaje mi sie komiksowa.
swoja droga pamietasz jeszcze jak sobota za zgloszenie na policje, ze jest ofiara przemocy domowej byl nazywany lamusem, konfidentem, frajerem?
Sobota na fejsbuku napisał :
Jak oni nagrają wspólny trak, to będzie kurwa hit
Kartky... Stary już tam byłem!
Cokolwiek nie zrobisz w tej sytuacji, jakakolwiek nie jest prawda, dla jednych i tak będziesz damskim bokserem, a dla drugich frajerem co się dał pobić szmuli, nie masz wyjścia z tej sytuacji.
Wiem, że to przetrwasz, ale przed Tobą jeszcze jedno zmartwienie. Czy ten silny i szczęśliwy Kartky, który dał radę, to ten którego chcą tłumy? Podpowiem Tobie: Oni wolą kiedy upadamy, brodzimy w gównie po uszy, przestajemy być sobą. Nachalni i naćpani w rynsztoku dla nich wtedy to prawdziwi my.
To czasy, w których artystę rozliczają za to gdzie coś zjebie, a nie za materiał na płycie. A ludzie to bezrozumne barany, które idą za tłumem. Afery, skandale kłastwa i plotki są ważniejsze niż muzyka.
Plus taki, że nowy materiał rozpierdala:
https://www.youtube.com/watch?v=qoQxpTDvPBk
Jak oni nagrają wspólny trak, to będzie kurwa hit