Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: Ogólna dyskusja o grach i konsolach

Post autor: instinkt »

oldschool pisze: 16 wrz 2020, 23:40 Kupujesz na PS5 masz wersję na PS5 na nowym silniku pisaną pod PS5
ale jaki to by niby miało sens w odniesieniu do gier typu NBA czy FIFA które wychodzą na PC i wyjdą w danych wersjach (takich jak na starych konsolach) przed premierą konsol następnej generacji - nie ma chuja że one będą się różnić w tym roku
podkręcą minimalnie rozdzielczość (do takiej jak na PC) ale gameplayowo to musi być ta sama gra
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2020, 23:49 przez instinkt, łącznie zmieniany 1 raz.
Sha6e

Post autor: Sha6e »

To ja dodam że na przykład FIFA bedzie miala darmowy upgrade do lepszej wersji. Cyberpunk tak samo, więc zależy od polityki wydawcy. Call of Duty to Activision wiec trzeba oczywiście zapłacić więcej.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

instinkt pisze: 16 wrz 2020, 23:48
oldschool pisze: 16 wrz 2020, 23:40 Kupujesz na PS5 masz wersję na PS5 na nowym silniku pisaną pod PS5
ale jaki to by niby miało sens w odniesieniu do gier typu NBA czy FIFA które wychodzą na PC i wyjdą w danych wersjach (takich jak na starych konsolach) przed premierą konsol następnej generacji - nie ma chuja że one będą się różnić w tym roku
podkręcą minimalnie rozdzielczość, ale gameplayowo to musi być ta sama gra
NBA to gra typowo pod USA tam nie grają na PC w NBA za bardzo, rynek kart w MyTeam np. jest upośledzony, a 2K ma w dupie wersję PC. Na PS5 będzie gra na nowym silniku, nie kłamię:
Obrazek
Spoiler
NBA 2K21 is built from the ground up for PS5. Get ready for Next Gen graphics, load times, and power.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

instinkt pisze: 16 wrz 2020, 23:48
podkręcą minimalnie rozdzielczość (do takiej jak na PC) ale gameplayowo to musi być ta sama gra

Fifa dostanie upgrade darmowy, a NBA to wydry, plus ma nie być chyba crossplatformowej gry miedzy generacjami (w fife w sensie)

Dodano po 15 minutach 16 sekundach:
Nowe exy maja mieć wyjściowa cenę 80 euro (np demon souls)

Ojwej
Obrazek
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

to jebać ich
pcmasterrace na ruskim steamie
tylko tego pada bym chcial :(
Awatar użytkownika
zemsta1kadluba

Post autor: zemsta1kadluba »

Lidwin pisze: 16 wrz 2020, 23:17 I zaraz później the order prawie jak film
no tylko że oprócz tego gra była gównem niesamowitym xd

ugułem to do rozważań z paru stron wcześniej to po tym filmiku chyba bardziej jestem nastawiony na kupno nowego kompa niż konsoli
mołpy są kozackie
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

już jest na media markcie
2299 i 1849
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Ehh The order kozacka grafa, świat, no ale za krótka i jednak gejmplej bez szału

Ale jak potem ograłem za grosze to polecam, wkurwil bym sie jakbym za pełna kwotę kupił

SprostowanIe - demon souls ekskluzywne tylko na ps5
Obrazek
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

spodziewałem się, że ps5 będzie kosztowało 2899, więc spoko zaskoczenie. ale no płacić 350zl za remaster soulsow, albo mission pack do spider mana, to trochę przyps i gamepass zjada taka politykę cenowa na śniadanie za jedyne 55zl miesięcznie.

u mnie mainem będzie series x, a ps5 kupię jak wyjdzie slim
Awatar użytkownika
Sidd
Moderator

Post autor: Sidd »

Ale popłynęli z tymi cenami gier
Przestanę narzekać na Nintendo, serio :bowdown:
YKCUL pisze: 17 kwie 2019, 18:41 To forum zmierzam ku świetności
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ogólnie takie meh, zarówno PS5 jak i Oculus Quest 2.
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Ile mogę realnie chcieć za konsole PlayStation 4 1TB + Formuła 1 2020 + 1 nowy dwutygodniowy czerwony pad na gwarancji + czarny stary pad który raz się ładował, raz nie, ale już śmiga? Konsola już bez gw
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

700-800 może
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

A no to spoko, bo właśnie na 700 liczyłem żeby wpadło, dziękuję
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

800 leci normalnie
właśnie wczoraj wyjebałem swoją
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

no ale czekaj mordo, bo w tym gejmpassie dostaniesz co na premiere? gears tactic, a reszta gier to 2021/22 tez, a raczej duzych AAA tytułów na X'klocka od 3rd party nie uraczysz, a przeciez branza juz dawno zapowiedziala 10 euro/10 dolarow podwyzki nowych premier gier na nowa generacje
Obrazek
Awatar użytkownika
insane

Post autor: insane »

ja jestem casualem i nie pamietam juz kiedy ostatnio kupilem gre na premiere ;/ gry 1st party masz dostepne na premiere, 3rd party pojawiaja sie w rozsadnych terminach i w miare blisko premiery mozesz ograc co tam rzuca. ofc na next genie moze sie to zmienic i beda dodawac crapy jak z golda/plusa, albo podniosa cene do 100zl/miesiac przez rosnace koszty produkcji i *tu wstaw sobie randomowa wymowke wydawcy*
Awatar użytkownika
wrubel
Moderator

Post autor: wrubel »

muszę na chwilę przerwać zachwyty nad tym spajdermenem z grafiką jak z ps4

dlaczego więcej ludzi kupiło mafia - edycja ostateczna ps4 za 160zł niż mafia - trylogia (zawierająca edycję ostateczną) za 199zł?
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2020, 11:28 przez wrubel, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

Ta branża stała się takim jebaniem ludzi w dupę, że aż żal tę dupę ściska, więc może nie dam się wyjebać tym razem.
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

ja sie ciesze, ze juz nie zyjemy w tych szalonych czasach, kiedy co wychodzil duzy tytul to byla rewolucja na rynku i trzeba bylo kupowac zeby dotknac wielkich rzeczy. Dzieki temu nie trzeba od razu przerzucac sie na next geny i nowe gierki za 359 zlotych :lol: Chociaż jedyne gry, które kupuje na premiere albo chwile po to fifa, wiec troche mnie to jebie

wiadomo, ze mozna kupic i sprzedac dalej zaraz, mozna kupic z kims na pol albo czekac na promocje, ale i tak kurwa prawie 4 stowy za gierke ze sklepu to niezla odklejka;d pamietam jak 10 lat temu mowili, ze wersje digital beda tansze bo latwiejsza dystrybucja itd, jebia nas wielkim chujem w dupe i tyle
ODPOWIEDZ