[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Kto wygrywa beef na ten moment?

Tede
235
58%
Ten Typ Mes
59
15%
remis
3
1%
obaj przegrywają
106
26%

Liczba głosów: 403

Awatar użytkownika
TdW

Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini

Post autor: TdW »

To mnie zawsze bawiło jak zajawka na alko Mesa trwała w najlepsze xD

Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Ten przepity głos na tym nagraniu mnie rozpierdala, brzmi na nim jak obecny Tdf
Awatar użytkownika
francocarlos

Post autor: francocarlos »

laik pewnie jak bons
Awatar użytkownika
Groszek

Post autor: Groszek »

Karkovsky pisze: 15 sie 2025, 23:16 Ciekawe co na to Laik
przydała by się jakaś pisanka na temat tych dissow ehh laik dawaj kurwa nowe icon
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Haqs

Post autor: Haqs »

Ehhh wini rozjebany teraz mes tez. Dawno tak slabego disu nie slyszalem.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Dojebany numer j klip, props mesie :bowdown:
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
F88G

Post autor: F88G »

to be fair, to ten numer z lehem, który w chuj lubię, to jednak taka luźna konwencja na udawaną kłótnię dwóch ziomków, nie poważny manifest swojego ćpuńskiego bushido
bobsonbejbi

Post autor: bobsonbejbi »

Wiadomo ze luźna konwencja to była, nie zmienia to faktu ze kontrast między tym kawałkiem a pucowaniem sie z ziułkiem u winiego (bo w końcu jak wielki artysta Piotr to robi to teraz jest to najlepsze) jest komiczny
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Sivestro pisze: 15 sie 2025, 21:51 Myślicie że Leh jakby żył to trzymałby jeszcze się z Mesem czy wyjebal na niego jajca jak cała reszta alkopoli?
przecież on od alko odbił rok czy dwa przed śmiercią
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Wiem ale Mes mu piękna laurkę dał po śmierci, a zastanawiam się czy mimo odejścia z alkopoli np Leh dalej bywalby u Mesa na fitach czy mieliby ogólnie w porzo kontakt, czy byłaby totalna wyjebka jak u reszty na niego
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

gods bidness pisze: 15 sie 2025, 21:52
KubbasOG pisze: 15 sie 2025, 18:29
dobryjoint pisze: 15 sie 2025, 18:25 Nie dziwię się, że dupeczka z klipu nie chciała mieć podanego swojego ig pod tym teledyskiem.
to jest ta Ola Koźlak czy jak ona sie nazywa chyba

robi wywiady w freak fightach czy robila

https://www.instagram.com/olakozlak00/?hl=en
Ola Koźlak, a pod klipem podpisana jako Wikusia? Chyba jednak nie ona.
Dokładnie, też zwróciłem na to uwagę, podobieństwo jest, ale ta z klipu ma chyba większe cycki. Ewentualnie nie chciała się oficjalnie pod tym podpisywać, ale wtedy zwyczajnie mógłby ją pominąć w napisach. Większość raperów raczej nie daje w creditsach dup z swoich klipów, a on ją podpisał tak jakby to była jakaś jego koleżanka (albo żeby tak wyglądało).
adoes

Post autor: adoes »

Dalej nie rozumiem o co Mesowi chodzi z Pjusem xD

Tede przewinął (64 lajny):
i jebię cię 24/7 tak jak ten zespół
Przecież dzisiejszy skład 2cztery7 to byłby sam Stasiak, który ma w dupie Mesa.
Gdzie w tym jest jakiekolwiek nabijanie się z Pjusa? Czy może chodzi o jakiś starszy wywiad, gdzie TDF mógł się nieprzychylnie wypowiedzieć o Pjusie?
YP_

Post autor: YP_ »

no wlasnie tez mnie zastanawia czy serio tdf smial sie z pjusa czy to jakas nadinterpretacja mesa
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Przeciez nie chodzi o jakies linijki w dissie tedego tylko pewnie o podobna akcje jak jechanie sokolowi z winim
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Hellrazor

Post autor: Hellrazor »

Nie uważacje, że fala hejtu na ten numer jest przesadzona? Numer fajnie płynie, oczywiście Mes mógł sobie darować paru słów typu output czy paru wersów jak o tym zabraniu kwadratu i innych. Ale czy to nie jest kwestia bardziej tego, że:
1. Ludzie nie lubią Mesa
2. Słuchacze nie znają Mesa
3. Rap na tyle się zmienił, że takie kawałki nie żrą?

PS. Kendrick nagrał Meet the Grahams na Drake'a, ķtora nie jest to bombą energetycznaą więc argumenty, że w dissie musi być zawsze beat ala Kociołek obalam.
georgefloyd

Post autor: georgefloyd »

Jedno jest pewne, jest to wybitnie chujowy utwór. Ciekawi mnie czy ten typ mezo powie, że to ruskie onuce go atakują za wspieranie banderowców.
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

Oczywiście, że jest przesadzona, ale ja uwazam ten kawalek za po prostu chujowy, bez zbednej analizy. Albo cos mi siedzi albo nie. Jakby wyciąć zwrotki to oceniłbym go jako niezły.
Ogolnie hejt na youtubie czy socjalach jest stąd, że sporo komentujacych to słuchacze polskiego rapu jako ogółu a nie stricte słuchacze Mesa, on zawsze był niszowy i zajmował takie poletko o nazwie art rap. Słuchacz TPSa albo Hinola raczej nie spropsuje żadnego kawałka Piotra S., a już z pewnością nie tego dissu. Swoją drogą niektóre te komentarze bardzo śmieszne, np. "Mes mrugnij dwa razy jak każą ci to wrzucić".
Na jego insta widziałem parę komentarzy, ze nawet jego zatwardziali fani piszą że diss słaby

[
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
moore

Post autor: moore »

Hellrazor pisze: 16 sie 2025, 9:19 Kendrick nagrał Meet the Grahams na Drake'a, ķtora nie jest to bombą energetycznaą więc argumenty, że w dissie musi być zawsze beat ala Kociołek obalam.
bo tam tekst był mocny. jak słuchałem kendricka to w zasadzie czuć było nienawiść. z mesem to nie wiem po chuj zaczepiał tedego. może i go nie lubi ale niespecjalnie pokazał czemu. wiec nie wiem po co ten cały beef. dlatego też wolę kawałki tedego tutaj, bo on po prostu odpowiada na zaczepkę ale w sumie wprost mówi że mu Mes koło chuja lata.
Awatar użytkownika
The Bitch Fucker

Post autor: The Bitch Fucker »

Hellrazor pisze: 16 sie 2025, 9:19 Nie uważacje, że fala hejtu na ten numer jest przesadzona? Numer fajnie płynie, oczywiście Mes mógł sobie darować paru słów typu output czy paru wersów jak o tym zabraniu kwadratu i innych. Ale czy to nie jest kwestia bardziej tego, że:
1. Ludzie nie lubią Mesa
2. Słuchacze nie znają Mesa
3. Rap na tyle się zmienił, że takie kawałki nie żrą?
Jakby:
1. Nagrał to np. W 24h, a nie w 3 tygodnie,
2. Nie był życiowym bucem podchodzącym do świata z pozycji wyższości,
3. Nie był ~20 lat temu w czołówce rapgry,

Być może odbiór byłby inny. A w praktyce to nie jestem w stanie sobie przypomnieć, kiedy słyszałem ostatni tak słaby diss.
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Coś w tym jest, ten numer nie jest AŻ TAK obsrany, ale nie pomaga kontekst, w którym czekaliśmy na niego tak długo, że w równoległym beefie powstało kilka kawałków. Oczywiście nie ma deadline'u na napisanie dissu, ale to Mes żebrał o beef - a tbh to nie miał ku temu dobrych powodów, ot, chciał trochę nagryźć bardziej fejmowego rapera. No i kawałek robiony przez 3 lata zwyczajnie nie dowiózł: ma przestrzelone linijki, nie ma super mocnych barsów (a na to jednak wszyscy liczyli, bo Mes potrafi), w ogóle jest KONCEPT DISSEM, a nie normalnym trackiem, w którym rozstrzela oponenta.

To że Mes nie ma słuchaczy i ludzie go nie lubią ma jakieś znaczenie, ale wydaje mi się, że z rozjebanego panczlajnami Tedego też ludzie mieliby radochę i pewnie niejeden raper, by udostępnił dając wsparcie Mesowi.
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
ODPOWIEDZ