[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Moderator: con shonery
Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy
Dopiero go Hogsmeade dotarłem, super się bawię

Tych co nie grają na PlayStation zachęcam do sprawdzenia na YT ekskluzywnego zadania pobocznego związanego z (dla mnie żadne spoiler, ale no niech będzie)
Najlepsze zadanie poboczne do tej pory i pewnie najlepsze w ogóle.
Spoiler
nawiedzonym domem w Hogsmeade
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
- cloud
- chmura
jakieś protipy co do ustawień graficznych, aby zredukować dropy? coś co mogłem przeoczyć?
- yungXpaproch
to co podrzucal @koniec. ustaw sobie upscaling na AMD FSR 2, popatrz co dla ciebie dziala, ja obecnie gram na AMD FSR 2 na quality, z wszystkimi ustawieniami na low, poza jakoscia struktur i czegos tam jeszcze, ktore mam jedno na medium i drugie na high i naprawde zaskakujaco plynnie jest. nie mam wyswietlania FPSow ale jakbym mial zgadywac pewnie kolo 40-50 stabilnie mam, totalnie grywalne
- Cz4rny1337
- Moderator
nie wiem czy czekac na ps4 czy ogarniac na pc ehhhh, przestrancie sie dobrze bawic!!!

- checollada
mam tak samo, tylko zastanawiam się czy kupować PS5 już ja zakładam, że na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt, a ja jestem fanem ładnej grafiki i płynnego działania. może to jest właśnie dobry moment na zmianę generacji? zakładam, że fajnych gier które będą wychodzić tylko na PS5 będzie tylko więcej w następnych latach
Nie no ja się genialnie bawię
Ja ogólnie taki mugol, książek nie czytałem, z filmu tylko więzień azkabanu a i tak no tak się dobrze gra że nie potrafię tego w słowa ubrać, mogę sobie tylko wyobrazić co czuje ktoś kto na tej serii się wychował
Spoiler
Skończyłem pierwszą próbę Rackhama, walka z bossem mocarna i po walce pora roku się zmieniła na jesień
Też się niosę już od jakiegoś czasu. Szczególnie, że GTA na horyzoncie. Tylko potrzebowałbym jakiegoś telewizora do tej konsoli, a nie mam pojęcia co i jak połączyć ze sobą.checollada pisze: ↑12 lut 2023, 20:25 mam tak samo, tylko zastanawiam się czy kupować PS5 już ja zakładam, że na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt, a ja jestem fanem ładnej grafiki i płynnego działania. może to jest właśnie dobry moment na zmianę generacji? zakładam, że fajnych gier które będą wychodzić tylko na PS5 będzie tylko więcej w następnych latach
No i panowie jest pierwszy wielki minus - napotkałem game breaking buga, który uniemożliwia mi kontynuowanie fabuły głównej.
Tak że pro tip - jak dojdziecie do zadania, które każe wam iść pogadać z gnomem Lodgokiem w Hogsmeade, to po rozmowie od razu kontynuujcie następnego questa z linii, nie idźcie do Room of Requirement.
Wiem z bug trackera, że pracują niby nad naprawą tego, no ale niesmak kurde jest.
Tak że pro tip - jak dojdziecie do zadania, które każe wam iść pogadać z gnomem Lodgokiem w Hogsmeade, to po rozmowie od razu kontynuujcie następnego questa z linii, nie idźcie do Room of Requirement.
Wiem z bug trackera, że pracują niby nad naprawą tego, no ale niesmak kurde jest.
ja dokładnie tak zrobiłem, tzn powinąłem ps5 ze względu na hogwart i nie żałuję, nosiłem się z tym zamiarem od dłuższego czasu, to była dobra okazjachecollada pisze: ↑12 lut 2023, 20:25 mam tak samo, tylko zastanawiam się czy kupować PS5 już ja zakładam, że na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt, a ja jestem fanem ładnej grafiki i płynnego działania. może to jest właśnie dobry moment na zmianę generacji? zakładam, że fajnych gier które będą wychodzić tylko na PS5 będzie tylko więcej w następnych latach
- bialyjelen
dokladnie tak, watpie zeby ta gra wygladala dobrze na ps4, zoptymalizowac open world nowej gry na 10 letnim sprzecie jest pewnie calkiem ciezkochecollada pisze: ↑12 lut 2023, 20:25 na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt
- yungXpaproch
pierwsza unforgivable curse wjechala, essunia, czekam w chuj na avada kedavre bo chce buildzik pod to skroic bo to drzewko wydaje sie najciekawsze w talentach
Ja kminiłem długo czy zamienic ps4 na ps5, zrobiłem to prawie rok temu i najlepsza decyzja, myślałem że sie zesram ze szczęścia przy nowym czasie ładowania chociażby. Zresztą widze dalej cena sie trzyma i same gowno zestawy są
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Ale tak obiektywnie oprócz Harrego, to co jest tam do ogrania?
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
- piernikowyskoczek
Final Fantasy 7, Spider-Man i God of War
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
A nowego kompa też musisz kupić dopiero jak ci gry zaczną chodzić w 15 fps? Nie rozumiem tego bronienia się na siłę przed zakupem nowej generacji (jeśli i tak to zrobisz i nie jest to duży wydatek dla ciebie). Minęły dwa lata i konsole kosztują teraz więcej na premierę, a Slim czy Pro nawet nie jest jeszcze zapowiedziane.
Także kupując na premierę miałbyś 3 lata grania w lepszej jakości, do tego czasy ładowania to niebo a ziemia.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
xsx to jest fajny sprzęt, więc ps5 pewnie też, o ile jako pecetowiec starszej generacji konsol bym nawet nie opluł, to osiągnięto już technologicznie moment, gdzie można zbudować przyzwoitą konsolę o zadowalającej wydajności i wysokiej kulturze pracy, no i rzeczywiście ładowanie działa błyskawicznie
Ale do netfilxa warto kupić? Bo pierodolisz mi o fps Ale w czym?oldschool pisze: ↑13 lut 2023, 21:17A nowego kompa też musisz kupić dopiero jak ci gry zaczną chodzić w 15 fps? Nie rozumiem tego bronienia się na siłę przed zakupem nowej generacji (jeśli i tak to zrobisz i nie jest to duży wydatek dla ciebie). Minęły dwa lata i konsole kosztują teraz więcej na premierę, a Slim czy Pro nawet nie jest jeszcze zapowiedziane.
Także kupując na premierę miałbyś 3 lata grania w lepszej jakości, do tego czasy ładowania to niebo a ziemia.
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
- yungXpaproch
kurwa no stary kazda gra ktora wyjdzie w przeciagu 5-10 lat. jesli grasz w gry to gwarantuje ci ze wyjdzie conajmniej pare tytulow przy ktorych stwierdzisz ze dobra warto bylo. a dotychczas, ja tak nie siedze w premierach ale mysle ze pare fajnych gierek juz wyszlo
Na PS4 sobie robisz eumalatora I se grasz w retro gierki oraz Linux/steam jesli ci to odpowiada a ps5 bierzesz zeby grac w UK Hari shotta I zamiast splash splash na roadzie to napierdalasz ala hamora z magicznam wandom na opponentow
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night