[RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy

Dyskusje na temat ulubionych gier użytkowników. Planszówki? Playstation czy Xbox?

Moderator: con shonery

Awatar użytkownika
Wtn

Re: [RPG] Harry Potter Hogwarts Legacy

Post autor: Wtn »

Dopiero go Hogsmeade dotarłem, super się bawię :bowdown: :bowdown:
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Tych co nie grają na PlayStation zachęcam do sprawdzenia na YT ekskluzywnego zadania pobocznego związanego z (dla mnie żadne spoiler, ale no niech będzie)
Spoiler
nawiedzonym domem w Hogsmeade
Najlepsze zadanie poboczne do tej pory i pewnie najlepsze w ogóle.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
cloud
chmura

Post autor: cloud »

jakieś protipy co do ustawień graficznych, aby zredukować dropy? coś co mogłem przeoczyć?
lygrys pisze: 22 sty 2024, 9:47 Wszystkim fanom zimy życzę by zamarzli na śmierć.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

to co podrzucal @koniec. ustaw sobie upscaling na AMD FSR 2, popatrz co dla ciebie dziala, ja obecnie gram na AMD FSR 2 na quality, z wszystkimi ustawieniami na low, poza jakoscia struktur i czegos tam jeszcze, ktore mam jedno na medium i drugie na high i naprawde zaskakujaco plynnie jest. nie mam wyswietlania FPSow ale jakbym mial zgadywac pewnie kolo 40-50 stabilnie mam, totalnie grywalne
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
Awatar użytkownika
Cz4rny1337
Moderator

Post autor: Cz4rny1337 »

nie wiem czy czekac na ps4 czy ogarniac na pc ehhhh, przestrancie sie dobrze bawic!!!
Obrazek
Awatar użytkownika
checollada

Post autor: checollada »

mam tak samo, tylko zastanawiam się czy kupować PS5 już ja zakładam, że na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt, a ja jestem fanem ładnej grafiki i płynnego działania. może to jest właśnie dobry moment na zmianę generacji? zakładam, że fajnych gier które będą wychodzić tylko na PS5 będzie tylko więcej w następnych latach
Awatar użytkownika
Sergiusz

Post autor: Sergiusz »

Nie no ja się genialnie bawię :bowdown:
Spoiler
Skończyłem pierwszą próbę Rackhama, walka z bossem mocarna i po walce pora roku się zmieniła na jesień :bowdown:
Ja ogólnie taki mugol, książek nie czytałem, z filmu tylko więzień azkabanu a i tak no tak się dobrze gra że nie potrafię tego w słowa ubrać, mogę sobie tylko wyobrazić co czuje ktoś kto na tej serii się wychował
Awatar użytkownika
Globe

Post autor: Globe »

checollada pisze: 12 lut 2023, 20:25 mam tak samo, tylko zastanawiam się czy kupować PS5 już ja zakładam, że na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt, a ja jestem fanem ładnej grafiki i płynnego działania. może to jest właśnie dobry moment na zmianę generacji? zakładam, że fajnych gier które będą wychodzić tylko na PS5 będzie tylko więcej w następnych latach
Też się niosę już od jakiegoś czasu. Szczególnie, że GTA na horyzoncie. Tylko potrzebowałbym jakiegoś telewizora do tej konsoli, a nie mam pojęcia co i jak połączyć ze sobą.
Awatar użytkownika
kshaq

Post autor: kshaq »

No i panowie jest pierwszy wielki minus - napotkałem game breaking buga, który uniemożliwia mi kontynuowanie fabuły głównej.
Tak że pro tip - jak dojdziecie do zadania, które każe wam iść pogadać z gnomem Lodgokiem w Hogsmeade, to po rozmowie od razu kontynuujcie następnego questa z linii, nie idźcie do Room of Requirement.

Wiem z bug trackera, że pracują niby nad naprawą tego, no ale niesmak kurde jest.
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

checollada pisze: 12 lut 2023, 20:25 mam tak samo, tylko zastanawiam się czy kupować PS5 już ja zakładam, że na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt, a ja jestem fanem ładnej grafiki i płynnego działania. może to jest właśnie dobry moment na zmianę generacji? zakładam, że fajnych gier które będą wychodzić tylko na PS5 będzie tylko więcej w następnych latach
ja dokładnie tak zrobiłem, tzn powinąłem ps5 ze względu na hogwart i nie żałuję, nosiłem się z tym zamiarem od dłuższego czasu, to była dobra okazja
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
bialyjelen

Post autor: bialyjelen »

checollada pisze: 12 lut 2023, 20:25 na ps4 to będzie wyglądać i działać dość chujowo, przecież to prehistoryczny sprzęt
dokladnie tak, watpie zeby ta gra wygladala dobrze na ps4, zoptymalizowac open world nowej gry na 10 letnim sprzecie jest pewnie calkiem ciezko
lygrys pisze: 02 lip 2023, 20:03 Myślisz kurwo, że jesteś zabawny
Awatar użytkownika
yungXpaproch

pierwsza unforgivable curse wjechala, essunia, czekam w chuj na avada kedavre bo chce buildzik pod to skroic bo to drzewko wydaje sie najciekawsze w talentach
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Ja kminiłem długo czy zamienic ps4 na ps5, zrobiłem to prawie rok temu i najlepsza decyzja, myślałem że sie zesram ze szczęścia przy nowym czasie ładowania chociażby. Zresztą widze dalej cena sie trzyma i same gowno zestawy są
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

Ale tak obiektywnie oprócz Harrego, to co jest tam do ogrania?
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

Final Fantasy 7, Spider-Man i God of War
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

stranger pisze: 13 lut 2023, 20:50 Ale tak obiektywnie oprócz Harrego, to co jest tam do ogrania?
A nowego kompa też musisz kupić dopiero jak ci gry zaczną chodzić w 15 fps? Nie rozumiem tego bronienia się na siłę przed zakupem nowej generacji (jeśli i tak to zrobisz i nie jest to duży wydatek dla ciebie). Minęły dwa lata i konsole kosztują teraz więcej na premierę, a Slim czy Pro nawet nie jest jeszcze zapowiedziane.

Także kupując na premierę miałbyś 3 lata grania w lepszej jakości, do tego czasy ładowania to niebo a ziemia.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
phobos
BOR PTKWO

Post autor: phobos »

xsx to jest fajny sprzęt, więc ps5 pewnie też, o ile jako pecetowiec starszej generacji konsol bym nawet nie opluł, to osiągnięto już technologicznie moment, gdzie można zbudować przyzwoitą konsolę o zadowalającej wydajności i wysokiej kulturze pracy, no i rzeczywiście ładowanie działa błyskawicznie
mój styl życia to piątkowo
twój styl życia to chujowo
:cool:
ffeee pisze: 12 sty 2023, 0:17szkoda, że przez internet nie można komuś zębów wybić :wall: :wall:
lygrys pisze:Nie prawactwo, wie że będzie dojechane za swoje poglądy.
Awatar użytkownika
stranger

Post autor: stranger »

oldschool pisze: 13 lut 2023, 21:17
stranger pisze: 13 lut 2023, 20:50 Ale tak obiektywnie oprócz Harrego, to co jest tam do ogrania?
A nowego kompa też musisz kupić dopiero jak ci gry zaczną chodzić w 15 fps? Nie rozumiem tego bronienia się na siłę przed zakupem nowej generacji (jeśli i tak to zrobisz i nie jest to duży wydatek dla ciebie). Minęły dwa lata i konsole kosztują teraz więcej na premierę, a Slim czy Pro nawet nie jest jeszcze zapowiedziane.

Także kupując na premierę miałbyś 3 lata grania w lepszej jakości, do tego czasy ładowania to niebo a ziemia.
Ale do netfilxa warto kupić? Bo pierodolisz mi o fps Ale w czym?
I know you think Obi-Wan gettin' tired now
Don't jump, Anakin, I got the higher ground
Awatar użytkownika
yungXpaproch

kurwa no stary kazda gra ktora wyjdzie w przeciagu 5-10 lat. jesli grasz w gry to gwarantuje ci ze wyjdzie conajmniej pare tytulow przy ktorych stwierdzisz ze dobra warto bylo. a dotychczas, ja tak nie siedze w premierach ale mysle ze pare fajnych gierek juz wyszlo
pzdr z farcikiem
Awatar użytkownika
fromage
Zbanowany

Post autor: fromage »

Na PS4 sobie robisz eumalatora I se grasz w retro gierki oraz Linux/steam jesli ci to odpowiada a ps5 bierzesz zeby grac w UK Hari shotta I zamiast splash splash na roadzie to napierdalasz ala hamora z magicznam wandom na opponentow
Chief Keef pisze: I'm so fly, I'm so fly, in Hawaii eating Thai
You gotta pay me for a comment, and that comment might be why
Asian ho, say she think I'm nice, why 'cause I eat rice?
Bitch, I'm mean, go and get your things, you can spend the night
ODPOWIEDZ