Za 'Na szlaku po czek' szacunek.
VNM - Hope For The Best (2020)
Re: VNM - Hope For The Best (29.05.2020) [Zapowiedź]
Kurwa, co Wy tu piszecie.
Zbiórkę odrazu zróbmy.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 23:24 przez Opieronie, łącznie zmieniany 1 raz.
-
frontkick
A on nie miał jakiegoś lotu że gościnnie się dogrywa tylko za hajs? Kilka razy widziałem numery jakichs noname'ow z nim na feacie, Guzior też nawijał że VNM wziął kafla za zwrotkę
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 23:21 przez frontkick, łącznie zmieniany 1 raz.
Btw. VNM jeden z ulubionych raperow. Szkoda, że odbil od bezkompromisowego stylu, a zaczal w strone Drejka, choć oczywiscie EDKT bylo bardzo dobre, ale z czasem dla mnie jego flow stracilo taki pazur i chyba to zatarlo pewną granicę. Np. taki kawalek Non stop sztos w chuj, zajebiscie zarapowane zwrotki, bardziej z wkurwieniem niz wczuciem, a są numery gdzie ta wczuwka w artyzm jest wedlug mnie, jak na i VNM'a, za duza i wtedy średnio to brzmi, wychodzą niedociągnięcia. Ale zawsze sie dziwilem, ze Halflajf tak slabo zostal przyjety, bo wedlug mnie to jest w sumie bardzo dobra plyta, Niesmiertelny, Naive, Trigger, zmiana - dobre flow znalazl na tej plycie, fajnie tam leciał. Tak ze jak ktos osrał tamtą płytę to w sumie polecam wrócic, bo jesli ktos uwaza Halflajf za upadek VNM'a to totalnie nie wiem dlaczego.
Ostatnio zmieniony 03 maja 2020, 23:38 przez ether, łącznie zmieniany 2 razy.
- przedszkolanek
ostatnie chyba Decks, Czarny i Matek (też znamienne że producenci), ale to z 2018KillerCroc pisze: ↑03 maja 2020, 23:17 a nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz słyszałem VNMa gościnnie u kogoś
No miał, przecież chodziły dawno temu opinie, że V ma nagrane x zwrotek w danym tempie i za hajs je podrzuca temu kto zapłaci. Przecież on się dograł kurwa tylu wackom, że drugiego takiego rapera ze świecą szukać.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
To zbita kula spod kutasencji
Poza małymi wyjątkami dla dobrych znajomych, V nagrywał goscinki za hajs. Gdy jeszcze miał zasięgi to się to raperom względnie opłacało, teraz bez sensu rzucać kafla na zwrotkę VNMaKillerCroc pisze: ↑03 maja 2020, 23:17 Nie wydaje mi się że V miał inne wyjście niż iść na swoje patrząc jak Prosto odpuliło wydawanie rapu.
Swoją drogą nie dziwi was to że on nie jest zapraszany na żadne gościnki? Przecież facet kiedyś za dwa piwa trzaskał każdemu zwrotkę a nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz słyszałem VNMa gościnnie u kogoś
Kocham, pozdrawiam
- KillerCroc
Kurde ja wiem że on kasował hajs za zwrotki, za czasów DNB i EDKT to była kwota rzędu 200-500 zł z tego co pamiętam, bardziej mi o obecne czasy chodzi i powodu małej ilości featów ogólnie. Aż sobie wszedłem na jego stronę Spotify i featy z 2019 i 2018 roku można policzyć na palcach. Po prostu zastanawiałem się co się stało że nikt go nie chce brać na gościnki bo też mi się nie wydaje że jest jedynym raperem który brał/bierze hajs za zwrotki
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
- widzeszalenstwo
smutna sprawa, ale kurwa mac, paradoksalnie moze mu to mega pomoc jesli chodzi o muzyke. swietny numer
V to chyba pierwszy w polsce przyklad dogrywania sie za hajs wszystkim jak leci. mysle, ze w tamtych czasach spora sume na tym wykrecil
dobra juz widze temat wyruchany w czasie kiedy pisalem posta
no nie wiem czy za dwa piwaKillerCroc pisze: ↑03 maja 2020, 23:17 Swoją drogą nie dziwi was to że on nie jest zapraszany na żadne gościnki? Przecież facet kiedyś za dwa piwa trzaskał każdemu zwrotkę a nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz słyszałem VNMa gościnnie u kogoś
dobra juz widze temat wyruchany w czasie kiedy pisalem posta
- KillerCroc
Nie no wiadomo że te dwa piwa to trzeba w cudzysłów wziąć bo chodziło mi że to były tak naprawdę groszowe sprawy

Ale przecież nikt tu nie pisze że trzeba mu życie ratować, robić zbiórki i kupować preorder żeby się odkuł, tylko rozkminiamy sobie na spokojnie jak poszła jego kariera, bez przesady, jak kogoś za serce chwycił singlem to pewnie powinie preorder i tyle
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Serio się rozstali z Kają? Przecież polubił jej ostatnie zdjęcie na Instagramie?
No numer mi leci na słuchawkach, zajebisty, mam nadzieje że Fał rozkmini żeby chociaż EPke tera zrobić i dać z płytą, mogłaby być w końcu dobra bo Fał ma w końcu o czym nawijać
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- ebismolarek
Autentycznie szkoda mi się go zrobiło, chujowa sytuacja, a kawałek bardzo dobry
Ostatnio był na tribute tracku dla Leha z sariusem i kierasem
Dwa dni temu wleciała taka gościnka VNMa:KillerCroc pisze: ↑03 maja 2020, 23:17 Swoją drogą nie dziwi was to że on nie jest zapraszany na żadne gościnki? Przecież facet kiedyś za dwa piwa trzaskał każdemu zwrotkę a nie mogę sobie przypomnieć kiedy ostatni raz słyszałem VNMa gościnnie u kogoś
Spoiler
Nawet się pojawił wers: "Weź papę, zamów moją szesnastkę w niedzielę, w poniedziałek przyjdzie man"
przyczyny słabych zasięgów VNMa:
-nawijanie nudnych, nieciekawych, gówno obchodzących każdego rzeczy
-gonienie za bitem aka zbugienie niegdyś dokładnego płynnego flow
-chujowe a wręcz przechujowe śpiewanie ze spedaloną manierą
-zbyt widoczne xerowanie drejka
-dziwna maniera w nawijaniu, takie sztuczne usilne chujowe modulowanie głosu jak w obiecaj mi
-nawijanie nudnych, nieciekawych, gówno obchodzących każdego rzeczy
-gonienie za bitem aka zbugienie niegdyś dokładnego płynnego flow
-chujowe a wręcz przechujowe śpiewanie ze spedaloną manierą
-zbyt widoczne xerowanie drejka
-dziwna maniera w nawijaniu, takie sztuczne usilne chujowe modulowanie głosu jak w obiecaj mi
moim zdaniem chujowo promować płytę takim singlem. rozumiem, że ciężka sytuacja teraz, ale kurwa, typ z choinki się nie urwał. zarabiał porządne pieniądze, przewózka w numerach, a teraz płacze jak ciężko. było trzeba żyć z głową i coś odkładać, inwestować. jak ty kurwa zarobisz na życie? zapytaj knapa. rusz dupę i idź na kasę do żabki chłopak. nie tylko ty jesteś w takiej sytuacji. zaraz mi się przypominają te ananasy, co nagle zamiast 50k zarabiają po 20k i płaczą za co mają żyć. mimo, że nie jestem fanem to mam nadzieję, że jakoś mu się wyprostuje.
to tylko potwierdza, że raperzy nagrywają swoje najlepsze rzeczy jak zaczyna im się w życiu pierdolić. dobry numer, pierwszy od nie wiem kiedy.
to tylko potwierdza, że raperzy nagrywają swoje najlepsze rzeczy jak zaczyna im się w życiu pierdolić. dobry numer, pierwszy od nie wiem kiedy.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
po prostu dobry numer. dla mnie brzmi to szczerze i myślę, że mimo wszystko za mało wiemy, żeby oceniać co tam się faktycznie zadziało.
może nie będzie tak źle z tym albumem, a może rzeczywiście - tak jak ktoś już pisał - powinien na szybko zmienić koncept i nagrać choćby EPkę na wkurwie ujmując te emocje na gorąco.
może nie będzie tak źle z tym albumem, a może rzeczywiście - tak jak ktoś już pisał - powinien na szybko zmienić koncept i nagrać choćby EPkę na wkurwie ujmując te emocje na gorąco.
- przedszkolanek
AdiSuN, to jest zwrotka sprzed trzech-czterech lat, dawno już będąca u distera i to jeszcze z czasów, kiedy dister mu dawał fita na halflajf i pewnie były jakieś plany, możliwe zresztą że dana za darmo
To nawet nie wiedziałem. Ale fakt, jak słucham to nie powiem, że brzmi jak obecny VNM.przedszkolanek pisze: ↑04 maja 2020, 0:18 AdiSuN, to jest zwrotka sprzed trzech-czterech lat, dawno już będąca u distera i to jeszcze z czasów, kiedy dister mu dawał fita na halflajf i pewnie były jakieś plany, możliwe zresztą że dana za darmo
pisałem jeszcze na s****.eu, że jak chłop wydaje 4k miesięcznie na jakąś klitkę w warszawie, to w pewnym momencie się stanie to co się stało teraz
no sytuacja chujowa, ale raczej nietrudna do przewidzenia
tym bardziej, że jak raz na jakiś czas sprawdzę co tam wydał, to okazuje się, że gość od dobrych kilku lat stoi w miejscu. ciągle rapuje tak samo, na tych samych bitach i z tymi samymi gównianymi refrenami od łoza czy innych grajków
no sytuacja chujowa, ale raczej nietrudna do przewidzenia
tym bardziej, że jak raz na jakiś czas sprawdzę co tam wydał, to okazuje się, że gość od dobrych kilku lat stoi w miejscu. ciągle rapuje tak samo, na tych samych bitach i z tymi samymi gównianymi refrenami od łoza czy innych grajków
+48 997
To nie pitca na dowuz
To nie pitca na dowuz