ale ten wjazd w 1szej zwrotce w Trochę o tym i o tamtym jest wykurwisty
Bonsoul - Refluks (2023)
Re: Bonsoul - Refluks (2023)
ale ten wjazd w 1szej zwrotce w Trochę o tym i o tamtym jest wykurwisty
Bonson dał na ig, że zamyka w tym roku dwa projekty (jeden z Izabelką, a drugi?) i będą robić większy Bonsoul na 2024. Refluks miał być tylko krótką zapowiedzią następnej płyty.
Jeśli wykłada chuja na solo i zrobi dłuższe LP tylko na bitach Soulpete to będzie to najlepsza decyzja jaką mógł podjąć. Wszystkie jego najlepsze projekty są z jednym producentem (Matek, KPSN, Soulpete).
Jeśli wykłada chuja na solo i zrobi dłuższe LP tylko na bitach Soulpete to będzie to najlepsza decyzja jaką mógł podjąć. Wszystkie jego najlepsze projekty są z jednym producentem (Matek, KPSN, Soulpete).
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
- ConeyIsland
no wlasnie mialem pisac, ze podtrzymuje opinie o fajnej plytce, tylko krotka rzeczywiscie, bo to pomijajac intro i outro tylko 8 trackow, z czego dwa znane wczesniej
Projekty z Matkiem < piotrkiem < kpsnem
bo jego nalepszy materiał to Postanawia umrzeć
bo jego nalepszy materiał to Postanawia umrzeć
Święta prawda, Postanawia Umrzeć zdecydowanie najlepszy materiał
Ogólnie dla mnie chyba Postanawia Umrzeć > Lepiej nie pytać > Refluks > Restart i tam dalej to już chuj wie
Ogólnie dla mnie chyba Postanawia Umrzeć > Lepiej nie pytać > Refluks > Restart i tam dalej to już chuj wie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Podpisuje się pod Postanawia Umrzeć jako numer jeden w dyskografii, on miał wtedy wykurwistą formę, KPSN elegancko dał. Wyjebał bym tylko z płyty ten nieszczęsny fjuczuring Łuszego. A Razy to w ogóle chyba mój ulubiony utwór Bonsona ever, jak on się tam wpierdala na bit, w ogóle co za świetny klimatyczny bit 
- scam_sakawa
Projekty nie z SoulPetem > projekty z SoulPetem.
HPPH, Postanawia Umrzeć, O Nas Się Nie Martw to jego najlepsze albumy.
HPPH, Postanawia Umrzeć, O Nas Się Nie Martw to jego najlepsze albumy.
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
nie no, "lepiej nie pytac" to jest w kategorii ulicznego rapu imo jedna z najlepszych plyt ever, wszystko tam siedzi
Lepiej Nie Pytać i Postanawia Umrzeć to 10/10
Restart, Refluks bardzo spoko albumy
Znany i Lubiany tu jest klika dojebanych kawałków ale niestety dużo zapychaczy z resztą tak samo na Lepiej Nie Wnikać.
A no i AF1 siedziało bardzo dobrze
Restart, Refluks bardzo spoko albumy
Znany i Lubiany tu jest klika dojebanych kawałków ale niestety dużo zapychaczy z resztą tak samo na Lepiej Nie Wnikać.
A no i AF1 siedziało bardzo dobrze
- ConeyIsland
- FruitOffTheWall
Świetna kurwa płyta, pierdole nic nie pisze więcej. Posłuchaj se jeden z drugim
Izabela aka zona rapera bonson (prawie jak malolat brat pezeta heh) zajebista zwortka w tym numerze o kłótni. Myślałem ze ona zawsze jakies artystyczno-smiechowe kawalki wydaje,a tam pelny hardkor jak onyx. Ten numer brzmi bardzo wiarogydonie, cos jakby bonson wrocil z maratonu tygodniowego na chatę i akurat mial pod gęba majka.
Izabela aka zona rapera bonson (prawie jak malolat brat pezeta heh) zajebista zwortka w tym numerze o kłótni. Myślałem ze ona zawsze jakies artystyczno-smiechowe kawalki wydaje,a tam pelny hardkor jak onyx. Ten numer brzmi bardzo wiarogydonie, cos jakby bonson wrocil z maratonu tygodniowego na chatę i akurat mial pod gęba majka.
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Momentami trochę takie nudzenie konia,ta cała Izabela imo kompletnie nie pasuje do tego materiału, przede wszystkim swoim wokalem do podkładu, jest tam totalnie zbędna, kilka bitów jest pięknych,kilka jakby nie miało mocy, ale całość gorsza od projektu z Laikike1, który jest dosłownie idealnie wklejony w materiał, no kurde za krótkie to zbyt krótkie, średnio mi się słucha takiej przelotnej płytki, która nawet się nie rozkręci, a już koniec to chyba największy minus - jak to u Soulpeta jest klimatycznie, kameralnie i mimo wszystko na swój sposób zjawiskowo, ktoś wspominał o Af1, a to akurat super krążek i Bons pasuje tam jak puzzel. Ogólnie "Refluks" to urokliwy produkt, który potrafi ładnie wybrzmieć wieczorową porą bez jakiś ekscesów, wyszły ciekawsze płyty.
Ostatnio zmieniony 30 wrz 2023, 7:50 przez SiNi, łącznie zmieniany 1 raz.
drive dla mnie bedzie sztosem na najblizsze pare miesiecy.
kendryk coz... eksperymenty nigdy nie sa latwe, ja cenie ze jest proba i nie czuje zenady sluchajac tego, wiec props.
kendryk coz... eksperymenty nigdy nie sa latwe, ja cenie ze jest proba i nie czuje zenady sluchajac tego, wiec props.
Raz wódzina, raz na witaminach
- przedszkolanek
wokale chujowe, płyta ogólnie nudna, kendryk krindż jak u kendryka, więc chyba to akurat wyszło jak miało
Myślałem, że na żywo będzie bujało jak złe, ale to chyba najsłabszy i najkrótszy koncert Bonsa, na jakim byłem. Z Refluksu 4 czy 5 numerów (włącznie z Kendrickiem xd), z czego tak z tekstem z pamięci, to może 3 to raz, a dwa, to przy tak wystrzelonej cenie biletów (ludzi tyle, co kot napłakał jak na Bonsoul, co w sumie nie dziwi) może trzeba by się było zastanowić, kto im to organizuje w ogóle, bo pod tym względem też słabiutko 
Na rapstagetourze byli po 45 min jakoś, więc jeszcze krócej, ale wtedy było 5 chłopa, a nie solo.
Bisz ostatnio grał normalnie 1,5h z zegarkiem w ręku.
A, i Dwa Sławy też lecą mocno w chuja z długością koncertów
Bisz ostatnio grał normalnie 1,5h z zegarkiem w ręku.
A, i Dwa Sławy też lecą mocno w chuja z długością koncertów