[serial][SkyShowtime] Warszawianka (2023 - )
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Warszawianka (2022?)
Ktoś już oglądał? W ogóle ten Sky Showtime to jakaś kolejna nowa platforma czy będzie to też na jakimś HBO czy gdzieś
Nie będzie.
I podbijam pytanie czy ktoś coś, bo walczą we mnie dwa hate watchingowe wilki, To vs Idol z Ablem, ale muszę mieć pewność, które większe gówno i krindżuwa bo na obydwa nie mam czasu
I podbijam pytanie czy ktoś coś, bo walczą we mnie dwa hate watchingowe wilki, To vs Idol z Ablem, ale muszę mieć pewność, które większe gówno i krindżuwa bo na obydwa nie mam czasu
zdusiłem 1szy odcinek - efektowne intro. Borys świetny. zdjęcia śliczne. zobaczymy, jak się to rozwinie, ale jestem w tym.
to zdecydowanie idź w Warszawiankę, Szyc jest chociaż aktorem, a Weekend w Idolu daje popis, kurwa najgorzej zagrana postać w dziejach
No i jak tam, co tam, po ruchu w temacie wnioskuję, że słusznie byłem wyjaśniany i wszystkim po prostu dupy urwała ta zajebista produkcja o chłopie co jest w wieku średnim, ale za to dużo pije, trochę ćpa i bawi się z dupkami choć we wnętrzu chlipie.
Pazura to ostatnio łapie się wszystkiego co się da byle tylko zarobić, totalnie nie patrząc na jakość tego, ale to tak abstrahując od głównego tematu.
Obstawiam, że kwestia ciszy nie tkwi w jakości serialu (w którą nie wątpię, Żulczyk udowodnił już, że jest solidnym scenarzystą, tu - pomimo pozornie mało odkrywczego tematu - myślę, że to potwierdzi). Problemem jest kolejna kurwa platforma do ogarnięcia i opłacania w czasach, gdy ludzie mają na koncie po 5-6 serwisow streamingowych. Nie wiem nawet, czy ten cały showtime ma taką opcję, ale ja czekam aż wyjdzie całość i jeśli się da, ogarnę na darmowym trailu.
Mordo 7 dni okresu próbnego, spokojnie zdążysz ogarnąć polskie Californication w tydzień. Sam tak zamierzam zrobić bo o ile Showtime generalnie robił dobre seriale, to już chyba obejrzałem wszystko co by mnie u nich interesowało
-
RIVALDO111
- Zbanowany
Pazura to nawet Youtuberem został. Facet się wpycha gdzie popadnie.
Z resztą to samo robi teraz Wiśniewski które zrobił ze swojego kanału prywatny Big Brother.
Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Dlatego nie sprawdziłem.
Muszę zacząć pisać scenariusze, bo widzę, że w Polsce hajs leży na podłodze.
Zagrał byś w filmie o samym sobie? Nie musisz nawet scenariusza pisać.
"...jest eśmy małymi cząstkami wielkich rzeczy..."

pieseczek dla ślizgawkera

- legiakurwo
@lygrys najpierw zgub bebzun żebyś był w stanie się schylić 
-
dziejaszek
Mam nadzieję, że Żulczyk odniesie się do słów niejakiej Agnieszki Szpili, pisarki:
Na o wiele mniej zaczepną krytykę reaguje zazwyczaj wytaczaniem armat (jakaś babka nazwała go dandysem, to wyjebał cały elaborat, że siedzi w dresie ujebanym smarem z Golfa), więc może być śmiesznie. Strasznie przewrażliwiony koleś.Głęboko się nad tym zastanawiam, jednocześnie zaliczając totalny dół, bo znam producentkę i wiem, jak łebska jest to osoba. Nie mogę zrozumieć, jak ktoś ze świetnym zmysłem kulturowym i wiedzą o świecie mógł podjąć decyzję o tym, by w 2023 roku opowiadać historię trzech sterczków, facetów w średnim wieku, którzy myślą, że rządzą światem niczym jeszcze bardziej wstrętny… nawet nie Hank Moody, a Logan Roy, a tak naprawdę robią tanią podróbę mizoginistycznego i przestarzałego Californication. Nie mieści mi się to w głowie, zwłaszcza że początkowo serial robiła platforma, która jednocześnie potrafi stworzyć coś tak transgresyjnego i pokazującego żałosność patriarchatu jak Euforia. Zgadzam się z Żulczykiem, że brakuje narracji o męskości, ale skoro wyjściem z tego impasu jest opowiadanie ciągle tej samej, to chyba nie ma o czym rozmawiać.
- Rozpierdalator
obejrzałem 3 odcinki i O JA PIERDOLE JAKI TO JEST SZAJS
Na początku tylko oddam, że faktycznie niektóre ujęcia bardzo fajne, gra kolorów i świateł też (chociaż mam wrażenie że wyprztykali się z tego w pierwszym odcinku).
Ale tu kurwa nie ma scenariusza. Typ se jest i se odpierala i zachowuje nieodpowiedzialnie i pora na CSa. Nie wiem jak taki ktoś mógłby naprawdę istnieć, do tego główny bohater jest mega wkurwiający. No takiego czegoś to nawet Szyc nie da rady pociągnąć, sorry.
Jak ktoś to gdzieś porównywał to BoJacka Horsemana to
Ani kupy ani dupy się to nie trzyma, nie polecam ale pozdrawiam.
Na początku tylko oddam, że faktycznie niektóre ujęcia bardzo fajne, gra kolorów i świateł też (chociaż mam wrażenie że wyprztykali się z tego w pierwszym odcinku).
Ale tu kurwa nie ma scenariusza. Typ se jest i se odpierala i zachowuje nieodpowiedzialnie i pora na CSa. Nie wiem jak taki ktoś mógłby naprawdę istnieć, do tego główny bohater jest mega wkurwiający. No takiego czegoś to nawet Szyc nie da rady pociągnąć, sorry.
a ona to napisała po obejrzeniu całego serialu (11 odcinków), czy po obejrzeniu sześciu odcinków (a może nawet pięciu, bo szósty wjeżdża dopiero w poniedziałek)?dziejaszek pisze: ↑13 lip 2023, 13:30 Mam nadzieję, że Żulczyk odniesie się do słów niejakiej Agnieszki Szpili, pisarki:Na o wiele mniej zaczepną krytykę reaguje zazwyczaj wytaczaniem armat (jakaś babka nazwała go dandysem, to wyjebał cały elaborat, że siedzi w dresie ujebanym smarem z Golfa), więc może być śmiesznie. Strasznie przewrażliwiony koleś.Głęboko się nad tym zastanawiam, jednocześnie zaliczając totalny dół, bo znam producentkę i wiem, jak łebska jest to osoba. Nie mogę zrozumieć, jak ktoś ze świetnym zmysłem kulturowym i wiedzą o świecie mógł podjąć decyzję o tym, by w 2023 roku opowiadać historię trzech sterczków, facetów w średnim wieku, którzy myślą, że rządzą światem niczym jeszcze bardziej wstrętny… nawet nie Hank Moody, a Logan Roy, a tak naprawdę robią tanią podróbę mizoginistycznego i przestarzałego Californication. Nie mieści mi się to w głowie, zwłaszcza że początkowo serial robiła platforma, która jednocześnie potrafi stworzyć coś tak transgresyjnego i pokazującego żałosność patriarchatu jak Euforia. Zgadzam się z Żulczykiem, że brakuje narracji o męskości, ale skoro wyjściem z tego impasu jest opowiadanie ciągle tej samej, to chyba nie ma o czym rozmawiać.
Hank Moody
Frank Czuły
Dla Szpilki props za "Łebki od szpilki", ale gdzie "Euforia" pokazuje żałość patriarchatu? Bo stary jednego z głównych bohaterów rucha transy?
Frank Czuły
Dla Szpilki props za "Łebki od szpilki", ale gdzie "Euforia" pokazuje żałość patriarchatu? Bo stary jednego z głównych bohaterów rucha transy?
AMEX, no cap, 800 score
They wonder how... how I QAP like that
They wonder how... how I QAP like that
Czyli normalnie rewatch mizoginistycznego Californication zamiast tego, thc
dokladnie, nie kumam, dwie laski dalej lecą na pojebanego przemocowca, który okazuje się gejem, czy to to?Luxair pisze:Hank Moody
Frank Czuły
czy pojebany jego stary ktorego wspomniales? no ugułem to mocno przestrzelone to
Oceny na filmwebie wskazują, że potem jest trochę lepiej tj. od 4 odcinka(być może po prostu zażenowani ludzie po 3 przestali oglądać xD), jakbyś się dalej męczył to daj znaćRozpierdalator pisze: ↑13 lip 2023, 13:51 obejrzałem 3 odcinki i O JA PIERDOLE JAKI TO JEST SZAJS![]()