Szczyl - Polska Floryda (2021)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
loco

Re: Szczyl - Polska Floryda (2021)

Post autor: loco »

Poza singlami to nie za bardzo będzie do czego wracać. Flint z recenzją o gigantycznym repeat value tego albumu trochę odleciał
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Flint ma nieraz pojebane odpały, typu uwielbienie do plyt Gurala.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
chilipvlmer

Post autor: chilipvlmer »

nie no kurwa ta plyta to jest przechuj przeciez

'cień' z piotrem roguckim moj faworyt :bowdown:
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Świetne bity, świetny klimat i świetny krążek - fenomenalny debiut, okładka z wsuwki na pudełko bardziej mi się podoba, niż ta która jest oficjalną. Bardzo brakuje mi na albumie produkcji "Toast Toast" z Agatą Mierzwą, którą uwielbiam, miałem cichą nadzieję, iż po odpaleniu będzie to bonusowy, ukryty track - koi mnie wokal tej Pani (w "krzyku" wybrzmiewa pięknie) no cóż szkoda...
Awatar użytkownika
Archie

Post autor: Archie »

Czym się różni wydanie z jego strony (wyprzedane) od tego sklepowego poza tym, że na jego stronie było za 49,99, a w sklepach jest po ok. 34 zł?
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthaf**kin' happens. And it can happen to you."
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

@Archie W zestawie dodatkowa poligrafia, wlepki, tatuaż "fatum" oraz plakat, ogólnie zbędne bzdety, zawsze liczę na dodatkową warstwę muzyczną, niestety w tym przypadku nie ma tutaj różnic.
siwy07
Zbanowany

Post autor: siwy07 »

Ale to jest dobry materiał tylko mam wrażenie że wokal za cicho albo podkład muzyczny za głośno??
Awatar użytkownika
Prez

Post autor: Prez »

na razie przesluchalem raz w samochodzie, pierwsze odczucia to że to bardzo dobry materiał, zwłaszcza jak na debiut
lygrys pisze: 11 maja 2022, 21:05 świetny dzień, jeden z najlepszych w moim życiu.
Dziękuje ci zjebana Polsko.
Raperzy, choć lecą okropnie, wszędzie się pchają
Jedyne co robią wielokrotnie, to mnie wkurwiają
Awatar użytkownika
jayy

Post autor: jayy »

zajebisty material, mialem duze oczekiwania i sie nie zawiodlem
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Jest to album na pewno interesujący i na pewno warty, żeby się z nim zapoznać i wyrobić sobie opinię, co właśnie staram się zrobić. Największa wada Szczyla to strasznie niewyraźna wymowa. Największa zaleta to niewymuszony i wciągający klimat, vibe, świetne beaty. Chce się tego słuchać - i całe szczęście, bo jest czas, żeby wyłapać co on tam w niektórych wersach mamrocze.
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Odsłuchałem 'Cień' i przede wszystkim bardzo fajny bit, a Szczyl jest ciekawym zawodnikiem. Nie zrobiło to na mnie wielkiego wrażenia, ale noskillem go nie nazwę, będe obserwował
encrenoire

Post autor: encrenoire »

Płyty jeszcze nie sprawdzałem ale imo ten szczyl jest serio niezły.
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Wyrobiłem sobie opinię: Bardzo dobra płyta, znakomity debiut, brawo. "Bang" to przebanger. CD wyląduje na półce, props dla młodego.
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

ta płyta ma dosłownie wszystko, ale nie ma jednego - zajebistych, fajnie wykminionych rymów, czy pojedynczych linijek, które zostają w bani. rymów to czasami wręcz nie ma w ogóle albo są jakieś na siłę. gdyby to było jeszcze jakieś wielkie pisanie to chuj tam, bez jakichś ultrabłyskotliwych barsów, czy panczy można się obejść, wszak nie każda płyta rapowa musi to mieć. no ale tutaj to pisanie jest takie se bym powiedział, troszeńkę wodolejstwo jednak. jakbym miał porównywać, to taki Mata pisze dużo ciekawiej i o wiele bardziej poruszająco. na plus na pewno to, że wyłania się z tych lyricsów autora Polskiej Florydy po prostu fajny, myślący, bezpretensjonalny koleżka. bardzo duży props dla producentów tej płyty.

Anastazja wchodzi w łeb niesamowicie, super wajb :oops:
Jasion94

Post autor: Jasion94 »

W miarę sympatyczne, i do puszczenia w tle nawet spoko. Nie ma nawet się do czego przyczepić, ale też nie ma na czym dłużej zawiesić ucha. Debiut poprostu poprawny, co i tak jest ewenementem na tej scenie
BTW tak z pisaniem o tym debiucie roku, na większość i portalów i pejow hiphopowych, to jakaś skrojona akcja promocyjna labelu, czy serio oni zapomnieli że Zdechly Osa też debiutuje w tym roku?
Awatar użytkownika
000

Post autor: 000 »

zajebisty material, czekam na kolejne ruchy bo chlop ma mega potencjal
Awatar użytkownika
xzakuux

Post autor: xzakuux »

Jasion94 pisze: 18 paź 2021, 16:59 BTW tak z pisaniem o tym debiucie roku, na większość i portalów i pejow hiphopowych, to jakaś skrojona akcja promocyjna labelu, czy serio oni zapomnieli że Zdechly Osa też debiutuje w tym roku?
dla mnie to CHYBA też debiut roku, jedynym konkurentem jest właśnie Osa, a o wyższości jednego nad drugim mogę zdecydować za parę miechów - Szczyl jeszcze zbyt świeży i kto wie, czy się no niego będzie chciało wracać
XVX
Awatar użytkownika
MyEvenement

Post autor: MyEvenement »

słuchałem kiedyś jeden kawałek i był gitówa, więc jak tu taka masa spustów i propsów to trzea obczaic co to
encrenoire

Post autor: encrenoire »

Slucham Szczyl x Piotr Rogucki, nie wiem jak sie z tym czuc, no ale - utwory 1-10 sympatyczne, Naszyjnik i Banda tez.
Awatar użytkownika
kr0pka
sauna freak

Post autor: kr0pka »

Niczego w tym kraju jeszcze tak nie zapętlałem jak tę płytę (chyba z 10 odsłuchów w 3 dni). Jeden kawałek tylko czasem skipuję, ten z Roguckim ale to przez brzmienie i to nie zawsze. Fajnie przekazane emocje. Anastazja to love-banger, bujam się jak zły, refren siedzi jak zły. Wielki props pan Szczyl.
loco pisze: 15 paź 2021, 11:53 Flint z recenzją o gigantycznym repeat value tego albumu
Dla mnie właśnie tak jest.
nic na potem
ODPOWIEDZ