Metal Gear Solid
Moderator: con shonery
- marmolad_k2
Re: Metal Gear Solid
Jak jesteś kreatywny i lubisz kombinować, to nie jest taka trudna, ale pod koniec misje robią się trudniejsze i mają utrudnienia typu zaczynasz bez broni albo nie możesz dać się wykryć, wtedy robi się ciężko.
no kurde czyli spodziewam się dla siebie ciężarów.
ale chyba mimo wszystko będę próbował walczyć, jak stanieje porządnie to kupie.
dzięki
dzięki
-
wacekplacek
Sprawiłem sobie ostatnio handhelda R36s i odpaliłem sobie MGSa 1 po tylu latach. Ta gra , na obecne czasy nadal jest kozak gierką, i postanowiłem sobie przypomnieć całą serię
2 i 3 mi zleciała momentalnie (nadal uważam , że 2 mimo grania Raidenem jest spoko mimo tego , że sama postać jest jednym wielkim nie ogarem
)
Z racji tego, iż 4 na emulatorze nie chodzi płynnie to wziąłem się za Phantom Pain (mam dopiero 23% gry) i muszę stwierdzić , że jest to najsłabsza odsłona ze wszystkich części. Fajny pomysł z ulepszaniem bazy, najemnikami itp ale to już nie jest typowy Snake jaki znam z poprzednich części.
Najtrudniejszy boss ? Najdłużej męczyłem się z Furym z 3
(wiem, nikogo)
Z racji tego, iż 4 na emulatorze nie chodzi płynnie to wziąłem się za Phantom Pain (mam dopiero 23% gry) i muszę stwierdzić , że jest to najsłabsza odsłona ze wszystkich części. Fajny pomysł z ulepszaniem bazy, najemnikami itp ale to już nie jest typowy Snake jaki znam z poprzednich części.
Najtrudniejszy boss ? Najdłużej męczyłem się z Furym z 3
(wiem, nikogo)
Mam w planach ograc trojeczke na ps2. Potem soboe wroce do 2 i 1. Phantom pain mial zajebiscie duzo mozliwosci jesli chodzi o gameplay. W szoku ze to dowiozl kojima. Szkoda ze gra jest niedokonczona i w polowie robimy te same misje tylko z innym rozmieszczeniem przeciwnikow itp.
- marmolad_k2
A jaka jest wasza opinia o Delcie? Ja jestem ogromnym fanem oryginału i doceniam jej wierność wobec niego. Kontrowersyjna opinia, ale stawiam remake wyżej.
-
wacekplacek
Jeżeli chodzi o sam pomysł to uważam , że 5 jest spoko . Pomysł z pomocnikiem przy misjach uważam za ciekawy , lecz to jest Snake , on musi wszystko zawsze sam
Za Deltę wezmę się jakoś po nowym roku bo muszę odpocząć od MGSaA jaka jest wasza opinia o Delcie? Ja jestem ogromnym fanem oryginału i doceniam jej wierność wobec niego. Kontrowersyjna opinia, ale stawiam remake wyżej.
Pomimo kilku technicznych problemów bo na ps5 w trybie wydajności potrafiło działać w 20 klatkach momentami to uważam ten remake za genialny. Nowy styl sterowania i filtr graficzny legacy i gra się cudownie. Szkoda że da sie bez problemu przejść w ciągu 3-4 wieczorów ale warto ograć to chore dzieło. Piątka nie ma do niej żadnego podjazdu ani fabularnie ani gameplayowo.marmolad_k2 pisze: ↑23 lis 2025, 18:39 A jaka jest wasza opinia o Delcie? Ja jestem ogromnym fanem oryginału i doceniam jej wierność wobec niego. Kontrowersyjna opinia, ale stawiam remake wyżej.
F1 to królowa. Zawsze była.
- marmolad_k2
Dziwne, ja większość gry przeszedłem w jakości kilka dni po premierze i po zwolnieniu aktualizacji nie było jakichś potężnych spadków (przed niestety były).
Wyparłeś z pamięci. Ja z reszta też lekko przesadzam bo to parę momentow. Tak czy inaczej uważam że to gra 10/10 i chciałbym żeby odświeżyli tak resztę części a do 5tki pogodzili się z kojima i wypuścili jakieś extended director edition 20XX.
F1 to królowa. Zawsze była.
mordule wychodzi mi na to, że na PS5 nie zagram tylko w MGS IV (jeśli nic nie pokręciłem). Pojawiła się kiedykolwiek jakaś zapowiedź ze strony Konami, że coś robią w tym kierunku aby to zmienić?
- marmolad_k2
Tak, trwają prace, ale trwają długo i mało wiemy o ich postepie.
chciałem se posłuchać audiobooka do pykania w mgs5 i właśnie odkryłem, że ta chińska gra nie posiada nawet opcji audio więc nie mogę przyciszyć tych ciągłych szmerów i pisków
ja pierdole który my mamy rok
Namówiłeś brachu, mam dobre wspomnienia z grania w to na PS3 więc liczę że tu będzie podobnie. Tylko muszę zmęczyć DS2 najpierw.Lidwin pisze: ↑23 lis 2025, 21:23Pomimo kilku technicznych problemów bo na ps5 w trybie wydajności potrafiło działać w 20 klatkach momentami to uważam ten remake za genialny. Nowy styl sterowania i filtr graficzny legacy i gra się cudownie. Szkoda że da sie bez problemu przejść w ciągu 3-4 wieczorów ale warto ograć to chore dzieło. Piątka nie ma do niej żadnego podjazdu ani fabularnie ani gameplayowo.marmolad_k2 pisze: ↑23 lis 2025, 18:39 A jaka jest wasza opinia o Delcie? Ja jestem ogromnym fanem oryginału i doceniam jej wierność wobec niego. Kontrowersyjna opinia, ale stawiam remake wyżej.