O.S.T.R. & Hades - HAO2 (2020)
Re: O.S.T.R. & Hades - HAO2 (04.12.2020) [Zapowiedź]
Ale bit
reszte przemilcze.
Tak samo podbijam, biciwko pierwsza klasa, reszta mogłaby wyglądać lepiej.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
bit poprawny, ale nuda imo, dziesiątki podobnych bitów ostry miał na płytach. niestety ewidentnie brakło pomysłu na refren, za to zwrotki poskładane całkiem spoko. tylko, że co ten numer wnosi? no nic.
- sugarhill_notausgang
Nie słyszałem takiego dobrego beatu od Ostrego od kilku lat, w mój gust trafia idealnie.
Hades spoko, trochę o czymś, trochę o niczym ale IMO stylowo i dobrze.
OSTR też stylowo ale takie to jest nudne, że wolałbym, żeby go nie było.
Kurczę szkoda, że taki krótki ten numer, beat mógłby sobie ze 30 sekund jeszcze bez wokalu płynąć. Nie skreślam tej płyty, chętnie sprawdzę w sumie.
Ja już po prostu nie mam siły do Ostrego, niech robi beaty, Hades niech rapuje, dajcie tam jeszcze jakiegoś fajnego świeżego rapera i mamy fajny projekt.
Hades spoko, trochę o czymś, trochę o niczym ale IMO stylowo i dobrze.
OSTR też stylowo ale takie to jest nudne, że wolałbym, żeby go nie było.
Kurczę szkoda, że taki krótki ten numer, beat mógłby sobie ze 30 sekund jeszcze bez wokalu płynąć. Nie skreślam tej płyty, chętnie sprawdzę w sumie.
Ja już po prostu nie mam siły do Ostrego, niech robi beaty, Hades niech rapuje, dajcie tam jeszcze jakiegoś fajnego świeżego rapera i mamy fajny projekt.
lepsze hooki słyszałem na bitwach co zazazazaza porażka
- przedszkolanek
gówno straszne 
Brzmienie OSTR ma perfekcyjne. Jak to się superancko przelewa i pluska. Instrumentale będą spoko.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
- Bryx Fenrir
Bardzo fajny bit, ale coś jest nie tak jeśli chodzi o ich rap, dobrali się chyba akurat w momencie gdzie obaj są daleko od formy, więc się nie spodziewam cudów
-
pawoleh666
- Zbanowany
chujowe oba single,
bit w tym nowszym jest fajny ale oni oboje po prostu nie mają już nic do powiedzenia ciekawego.
a ten ostr w GOV to cringe z tym ,,za za za za za zachowajmy dystans"
bit w tym nowszym jest fajny ale oni oboje po prostu nie mają już nic do powiedzenia ciekawego.
a ten ostr w GOV to cringe z tym ,,za za za za za zachowajmy dystans"
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
Pozwolę sobię pociągnąć dalej problem "nie mienia już nic ciekawego do powiedzenia" w polskim HH.
Zastanawiam się na ile jest to wynik puszczania materiału co rok-dwa (zbyt krótki czas jak dla mnie) a na ile wieku rapera lub jego słuchaczy.
Bo jest taki O.S.T.R (40), Taco (30), Otsochodzi (24) i wszyscy lądują do wora z napisem "nic ciekawego już nie powie".
Na drugim biegunie jest za to Kanye West (43) którego najnowsza dyskografia jest "kontrowersyjna" (brakuje mi lepszego określenia) ale na pewno jest jakaś i na pewno ma więcej ciekawego do powiedzenia niż ww. raperzy.
Z naszego podwórka to muszę dać
dla Pezeta w jego prime bo puścił Muzykę Poważna+Klasyczna/Rozrywkową/Emocjonalną i każda uderzała w inne tony, a mógł jak koledzy z branży pchać kolejną wersję Klasycznej.
Bardziej cenie Radio Pezet (Kaaban miał rację 8/10) niż wszystko to co O.S.T.R. wydał po "ŻpŚ"
Chciałbym by nasi mainstreamowi raperzy kierowali się częściej wersami Pawła z Ursynowa:
Zastanawiam się na ile jest to wynik puszczania materiału co rok-dwa (zbyt krótki czas jak dla mnie) a na ile wieku rapera lub jego słuchaczy.
Bo jest taki O.S.T.R (40), Taco (30), Otsochodzi (24) i wszyscy lądują do wora z napisem "nic ciekawego już nie powie".
Na drugim biegunie jest za to Kanye West (43) którego najnowsza dyskografia jest "kontrowersyjna" (brakuje mi lepszego określenia) ale na pewno jest jakaś i na pewno ma więcej ciekawego do powiedzenia niż ww. raperzy.
Z naszego podwórka to muszę dać
Bardziej cenie Radio Pezet (Kaaban miał rację 8/10) niż wszystko to co O.S.T.R. wydał po "ŻpŚ"
Chciałbym by nasi mainstreamowi raperzy kierowali się częściej wersami Pawła z Ursynowa:
Wydawca mówi nagraj jakąś Senioritę
Ja mówię, już nagrałem na poprzedniej płycie
No ale Kanye to też jest jeden z pierdyliarda raperów, którzy zawsze są wypiętą dupą do generycznego mainstreamu i robią rzeczy ciekawe, inne, kontrowersyjne i przede wszystkim po swojemu. Na tym polega jego fenomen. Takich jak on jest raptem kilku. Stany nie są wyjątkiem. Jeżeli chodzi o warstwę tekstową to od dłuższego czasu w Polsce jest Sahara... Raz na pieciolatkę wyskoczy Mata, Taco, Probl3m, który wystrzeli czymś przy czym zatrzymasz się na chwilę dłużej... ale przeca wiadomka, dzisiaj nie chodzi o teksty tylko żeby bujało przy wódeczce.
tak wiem... ok boomer.
tak wiem... ok boomer.
co jakiś czas ktoś gada, że polska scena to teraz chujoza i wgl gówno teksty dla gimbusów, no ale ziomek są tam jakieś pojedyncze perełki, iskierki nadziei, które trzymają poziom i pomimo, że cała reszta to chujoza, dla tych perełek warto wierzyć w hiphop, a wśród tych perełek znajduje się... i tu kurwa jakiś mata czy inny średni ziomek wymieniony jakby losowo chuj wie czemu właściwie 
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
I co jakiś czas ktoś gada że co jakiś czas ktoś gada że polska scena to teraz chujoza 
wygląda to raczej tak jakbyś wymyślił to w tym momencie
ok boomer
-
pawoleh666
- Zbanowany
xD
Te tępe kurwy mogą wypierdalać bo ja takich kundli al dente wpierdalam
Możecie mnie znienawidzić ale @jogi ma rację.
Schodki>Wszystko co wyszło od O.S.T.R przez ostatnie 3 lata.
I nie mówię tego jako fan Maty
Schodki>Wszystko co wyszło od O.S.T.R przez ostatnie 3 lata.
I nie mówię tego jako fan Maty
Ciekawe czy padnie tam glupszy wers niz legendarne ruchanie psa w chora dupe