checollada pisze: ↑31 sie 2020, 22:27
Na początku filmu ktoś tam mówi do drugiego, żeby nie próbował tego zrozumieć i ja sobie ta radę wziąłem do serca
Za to pod koniec pada kwestia "jeśli nadal myślisz liniowo to w ogóle nie wsiadaj do tego pojazdu"
Edit:
Obejrzałem wczoraj drugi raz i większość już ogarniam.
Pytanie tylko:
Spoiler
- z kim właściwie walczyli "nasi" w ostatniej bitwie? Z ruskimi najemnikami Satora? Z żołnierzami z przyszłości? Bo ogólnie wygląda to tak że czerwoni i niebiescy strzelają w powietrze i po budynkach, miny wybuchają, a wrogów - poza Volkovem w bunkrze - jakoś nie za bardzo widać...
- jak Washington cofa się podczas pościgu samochodowego, zakłada nadajnik w pudle z plutonem/ostatnią częścią algorytmu. Po co?
- kto zastrzelił Pattisona?
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Kurka albo to jest arcydzieło, tylko ja jestem na to za głupi albo tylko bardzo dobry, ale nieco chaotyczny film akcji. W każdym razie jestem raczej pozytywnie zaskoczony.
Mnie się film bardzo podobał (takie 8/10 imo). Super efekty i wciągająca fabuła, na którą zastnawiam się jakim sposobem Nolan wpadł (może się naćpał ). Ogólnie wyszedłem z kina zadowolony i nadal rozkminiający niektóre sceny. Lubię gdy film zmusza do tego.
Tenet to jeden z pięciu słów w Sator Square
R O T A S
O P E R A
T E N E T
A R E P O
S A T O R
Za wiki: Bez względu na kierunek czytania zawsze otrzymujemy te same zdania, które po łacinie brzmią: „Siewca przy swym wozie kieruje pracami” albo „Siewca Arepo z trudem wstrzymuje koła”.