proste
Benny the Butcher - Burden of Proof (2020)
Re: Benny the Butcher - Burden of Proof (2020)
Oj tam, dla mnie jest bomba. Zgadzam się, że rozpoczęcie jest z buta a potem trochę słabiej aż do końcówki, ale to wciąż mocny materiał, benny jest rewelacyjny na tym
♫ Beefing with my chick while I'm in jail ♫
Numer z Rossem brzmi jak z albumu klawisza, jest zajebisty. Kolabo z Freddiem i solowy Sly Green jakby spod ręki Pete Rocka, również dla mnie fajne jointy. Hit Boy jest po prostu przeciętnym producentem ale te trzy bity mu się udały.
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 21:53 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
bardzo fajne, podoba mi się jak benek i conway obijają od pure griselda soundu i budują własną tożsamość
mega props za pain in da ass'a
mega props za madd rappera
mega props za freddiego gibbsa, co on dał za refren i mini-zwrotkę, I SAID FUCK IT, WASN'T GON' DO A VERSE
mega props za pain in da ass'a
mega props za madd rappera
mega props za freddiego gibbsa, co on dał za refren i mini-zwrotkę, I SAID FUCK IT, WASN'T GON' DO A VERSE
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:08 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 21:54 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
Bardzo dobry album, jedynie średni "Over The Limit" można wywalić, ale do końca Benny jedzie jak pojebany.
Dla mnie ogień, żałuje, że dopiero sprawdziłem. Nie ma tu mroku z poprzednich projektów, Benny nawija na nieco bardziej mejnstrimowych, ale wciąż nowojorsko brzmiących bitach. Goście też dają radę,tylko ta Queen Naija na refrenie trochę mi nie pasuję (i tak wypadła lepiej niż Dej Loaf u Conway'a), dobrze, że Mad Rapper ma się dobrze
Kolejny udany album w dyskografii rzeźnika, na pewno o wiele lepszy od kolaboracji Hit Boy'a z Nas'em. W sumie to miałem sporą przerwę od Benny'ego i zapomniałem jak przejebanym jest raperem, przypomina mi mocno Fiftiego przed byciem postrzelonym.
Kpiłem sobie z Hit-Boya tutaj i u Chojnego, ale zamknął mi ryjec. Powiedzałbym nawet, że to producent ciągnie tutaj odrobinę Benka, bo jego najmocniejszych zwrotek nadal trzeba szukać na Tana Talk 3. Mocno mi się ten album kojarzy z wydawnictwami Roc-a-Fella Records z lat 2001-2004 łącznie ze State Property i Dipseciakami - pewnie tak by to brzmiało gdyby ich przenieść wehikułem czasu do 2020. Jednocześnie nie traci to swojej Griseldowatości, bo jest to prawdziwy, uliczny hip-hopek, ale tym razem z dobrym balansem między hitami bez buractwa i dancingu, a zamulactwem. Nie przesłuchałem jeszcze wszystkiego, nie zaliczyłem też chorej liczby odsłuchów Burden of Proof, ale jak dla mnie jest to na razie najlepszy album w tym roku.
- przedszkolanek
całkiem spoko, fajne rozszerzenie stylówki giriseldziańskej
-
CarlosJohnson
naprawdę piękny jest ten album, Butcher commin nigga ! świetny, bity równie dobre, fajnie, że odbił trochę od typowej Griseldy sound
- przedszkolanek
BENNY THE BUTCHER "TRADE IT ALL" OFFICIAL VIDEO
Spoiler
Legend, Thank God I Made It 
Przypomniałem sobie ten projekt po czasie. Mocna rzecz, do jazdy autem wypasior.