Ty Dolla $ign - FEATURING Ty Dolla $ign (2020)
Re: Ty Dolla $ign - FEATURING Ty Dolla $ign (23/10/2020)
dobry punkt
nie mam wielkich oczekiwań wobec tego, liczę na pojedyncze rewelacyjne numery z potężnymi zaśpiewami, więc skrajnie długi format aż tak mi nie przeszkadza akurat w tym wypadku, trudno mi określić szanse czy wypali całość, ale patrząc ze poprzednie materiały solowe nie zapadły mi w pamięci absolutnie to raczej będzie pewnie kilka dużych wyskoków które wlecą na playlistę i reszta która jest w sumie w porządku, ale raczej nie wrócisz. Nie wierzę, że ty dolla sign może cokolwiek sam z siebie na większą skalę spierdolić, jest mega utalentowanym gościem którego nie potrafie przypomnieć sobie występu autentycznie złego, aby tego dokonać potrzeba jakiegoś kasztana, których na trackliście brak. Czyli ostatecznie jestem dobrej myśli.
nie mam wielkich oczekiwań wobec tego, liczę na pojedyncze rewelacyjne numery z potężnymi zaśpiewami, więc skrajnie długi format aż tak mi nie przeszkadza akurat w tym wypadku, trudno mi określić szanse czy wypali całość, ale patrząc ze poprzednie materiały solowe nie zapadły mi w pamięci absolutnie to raczej będzie pewnie kilka dużych wyskoków które wlecą na playlistę i reszta która jest w sumie w porządku, ale raczej nie wrócisz. Nie wierzę, że ty dolla sign może cokolwiek sam z siebie na większą skalę spierdolić, jest mega utalentowanym gościem którego nie potrafie przypomnieć sobie występu autentycznie złego, aby tego dokonać potrzeba jakiegoś kasztana, których na trackliście brak. Czyli ostatecznie jestem dobrej myśli.
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
Re: Ty Dolla $ign - FEATURING Ty Dolla $ign (2020)
Ty Dolla $ign feat. Post Malone - Spicy
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 21:59 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
Instant dance 
O kurdele.
To może być album roku.
aaaa jakie to jest fajne
AND NOW I'M IN A SHARK TANK
RAP GAME TOM HANKS
RAP GAME TOM HANKS
Rewelacja, dawno nie miałem takie hype'u na jakiś materiał. 
- przedszkolanek
piękne
btw Ty$ to trochę podobny przypadek jak Future czy Kanye i chyba za te 10 lat będzie się mówić, że ten sam kaliber artystycznego talentu
btw Ty$ to trochę podobny przypadek jak Future czy Kanye i chyba za te 10 lat będzie się mówić, że ten sam kaliber artystycznego talentu
////
Ostatnio zmieniony 11 gru 2025, 18:07 przez enjoy1g, łącznie zmieniany 1 raz.
Muszę przyznać że w szoku jestem hajpem tutaj na ten album, na starym forum Ty$ był mega niedoceniany, pamiętam że nawet temat BH3 założyłem i chyba ani jednego wpisu nie było
Ale cieszy mnie to bardzo, jestem fanem od zawsze i nie uważam wcale że ma jakąś słabą dyskografię - każdy jego materiał trzymał poziom i mimo że faktycznie czegoś wielkiego na koncie nie ma, to zawsze można po nim oczekiwać co najmniej solidności i jestem pewien że tak samo będzie i tym razem.
spuszczanko nad tym numerem chyba troche przesadzone, taki o generic poprap numer
ale podbijam Maćka, Ty miał kilka solidnych albumów, sam mocno hajpowałem Campaign na poprzednim forum, Free TC też bardzo fajna płytka
chociaż porównywanie go do kanyego czy nawet futura to
ale podbijam Maćka, Ty miał kilka solidnych albumów, sam mocno hajpowałem Campaign na poprzednim forum, Free TC też bardzo fajna płytka
chociaż porównywanie go do kanyego czy nawet futura to
możesz mi mówić daquan
Do Campaign dalej zdarza mi się wracać, to na pewno sprawdzę, bo na papierze wygląda mocarnie.
- przedszkolanek
cała trójka zaczynała w stosunkowo późnym wieku (future i ty$ niemal równocześnie), w którym większość raperów/r&b ma już na koncie życiówkę lub właśnie ją nagrywa, zaczynali za to z dość określonym i całkiem odważnym/rewolucyjnym pomysłem na siebie i swoją muzykę, w czym są całkiem konsekwentni i muzycznie poniżej dobrego poziomu nie schodzą, wywarli dość spory wpływ na okolice swojej muzyki, na swój najlepszy poziom weszli już po 30, kiedy większość raperów spada albo wprost są już swoją karykaturą i w ogóle jak na warunki hiphop/r&b są całkiem długowieczni
o to chodziło w "troche podobnym przypadku", a nie o ilość ojebanych płyt itp.
a jeszcze co samego ty$a to ciężko o lepszego r'n'biarza w jego pokoleniu, no bo kogo można by wymienić, jednego chrisa browna?
Usunięto
Ostatnio zmieniony 25 lut 2023, 22:00 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
nie mówię kompletnie o sprzedanych płytach, bo jak wiadomo sprzedaż != jakość
zrozumiałem że bardziej chodzi Ci wpływ na twórczość i wpływ na branże, to porównanie do Futura który wykreował cały nurt i podwaliny pod styl dziesiątek popularnie obecnie raperów, do gościa który ma swój unikalny styl, ale nawet nie nagrał albumu który możnaby ocenić lepiej niż "niezły" to troche przesada. A Kanye to wiadomo, inna półka kompletnie
możesz mi mówić daquan
- przedszkolanek
może trochę, ale bardziej rozchodzi się o ich rozliczne podobieństwa w funkcjonowaniu w branży
ale jak już przy tym jesteśmy, to wpływ Ty$a na r&b, zwłaszcza to bezpośrednio przytulone do rapu jest niebagatelny
nie
reszta to już następne pokolenie, oprócz trochę pogranicznego weeknda też o klasę gorsze (na razie, może się to zmieni), poza usherem, który jest z wcześniejszego
btw chris też taki pograniczny, ale niech już będzie
Akurat Chris Brown czy Jeremiha to trudno w jedno pokolenie wpleść, ten pierwszy peak ma w ostatnich latach, ten drugi wydał chyba najlepszą płytę RnB ostatniego dziesięciolecia w tym roku, w którym wyszło Free TC, czyli IMO także najlepszy krążek Ty Dolli. Anyway, i Chrisa, i Jeremiha stawiam jednak wyżej niż Ty Dollę. Zaczynam się po tych singlach obawiać, że to będzie mdły materiał pod publiczkę popową, bo oba brzmią podobnie i jadą na jednym patencie.
Death Ego było kozackie i powinien w takie klimaty lecieć. Skrillex tam powinien mieć większy wpływ na produkcję.

- przedszkolanek
Jeremih '87
Chris Brown '89
wiadomo, że dochodzi kwestia debiutu, peaku, odbioru itd, ale ciężko o nich powiedzieć, że są z innych pokoleń
Chris Brown '89
wiadomo, że dochodzi kwestia debiutu, peaku, odbioru itd, ale ciężko o nich powiedzieć, że są z innych pokoleń
- przedszkolanek
Dodano po 12 minutach :
mocny początek
Spać nie możesz
?
Dodano po 12 minutach 50 sekundach:
Freak produkował Piotruś Bourne?
Dodano po 1 godzinie 29 minutach 22 sekundach:
Początek albumu świetny, później od kawałka z Durkiem trochę nuda, lepiej się robi od By Yourself, a kawałek z Thugiem i Future'm to złoto
, dalej przerwałem słuchanie bo dotarłem do pracy 
Dodano po 12 minutach 50 sekundach:
Freak produkował Piotruś Bourne?
Dodano po 1 godzinie 29 minutach 22 sekundach:
Początek albumu świetny, później od kawałka z Durkiem trochę nuda, lepiej się robi od By Yourself, a kawałek z Thugiem i Future'm to złoto