Najbardziej przygnębiające filmy, jakie widzieliśmy
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Najbardziej przygnębiające filmy, jakie widzieliśmy
control
twenty thousand on my watch 'cause I needed time
SYNEKDOCHA, NOWY JORK
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego G3121 przy użyciu Tapatalka
I Stand alone (1998)
chyba nic mnie w życiu tak nie przygnębiło jak "melancholia" von triera.
było to kilka lat temu, miałem akurat wolny dzień i postanowiłem parę godzin z niego przeznaczyć na ten film który przez jakiś czas już był na mojej liście do odhaczenia
generalnie film mi się podobał, ale takiego uczucia 'zdołowania' nie odczułem chyba nigdy po żadnym dziele sztuki. pamiętam, że był wtedy piękny, ciepły, bezchmurny, słoneczny dzień a ja się czułem jakby miasto było przykryte ciemnymi chmurami z których napierdalał by we mnie deszcz
i jeszcze grad, bo czemu nie
było to kilka lat temu, miałem akurat wolny dzień i postanowiłem parę godzin z niego przeznaczyć na ten film który przez jakiś czas już był na mojej liście do odhaczenia
generalnie film mi się podobał, ale takiego uczucia 'zdołowania' nie odczułem chyba nigdy po żadnym dziele sztuki. pamiętam, że był wtedy piękny, ciepły, bezchmurny, słoneczny dzień a ja się czułem jakby miasto było przykryte ciemnymi chmurami z których napierdalał by we mnie deszcz
Sąd mnie tu nie rusza, sądzi tylko Pan
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Bieda czy bogactwo - oba smaki znam
https://vocaroo.com/14RhCQilMVzv
Podbijam, i w sumie to samo z "Antychrystem" tegoż. Kilka wcześniejszych filmów von Triera też by pasowało, gdyby nie brechtowskie zakończenia (Dogville, przełamując fale itd)Kubinsky pisze: ↑19 lip 2020, 21:41 chyba nic mnie w życiu tak nie przygnębiło jak "melancholia" von triera.
na ś****.eu powtarzał się film "siódmy kontynent" niestety 3 podejścia robiłem i nie dałem rady.
mi pierwsze co przyszło do głowy to "Ostatnia farma" islandzki, 17min zaledwie
mi pierwsze co przyszło do głowy to "Ostatnia farma" islandzki, 17min zaledwie
- con shonery
- Moderator
Team Siódmy kontynent. Wzbudził we mnie podziw do Hanekego, że jak można filmem wywołać takie emocje, jednocześnie sprawił, że już żadnego jego filmu nie chcę obejrzeć, ogólnie od tego czasu raczej unikam cięższych dramatów, bo przekonałem się wtedy, że nie tego szukam w kinie.
Jak ktoś lubi artystyczne kino to polecam "Begotten".
dla mnie przygnębiające nie było w ogóle, fajne ujęcia i tajemniczy klimat, który wydaje się trochę na siłę, jakby chciano zrobić po prostu coś dziwnego; ale ani to artystyczne, ani przygnębiające
cztery żubry i dwie kurwy
jak ktoś odświeża ten temat to ciągle przypomina mi się Snowtown (2011) i jakie na mnie zrobił wrażenie
+ La gueule ouverte (1974)
@kocur wiesz może gdzie obejrzę ten film? 
Z torrentów kiedyś brałem
Gummo (1997)
Kynodontas (2009)
Wesele (2004)
Kynodontas (2009)
Wesele (2004)
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
Ostatni sezon serialu six feet under
Pursuit of happiness z Willem Smithem. Kurewsko chwytający za serce film, z masą scen, w których walczysz by się nie popłakać jak mała dziewczynka.