Deys / Grimmy - Spopielacz (2020)
Re: Deys / Grimmy - Spopielacz (2020)
Jak była aferka to pisał na fb, że nie komentuje, a jak się rozeszło, to już z pewnością siebie go broni
Nie ma to jak rozjebać dwa razy na początku roku, zajebisty materiał, świetne wersy o ziomalach itp, wszystko na wkurwie, takiego Deysa delikatnie brakowało, no i jeszcze to, że wszystko tylko w 7 dni. Kocham tego gościa w chuj.
kocham tego goscia
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
MOJA MAŁA MÓWI, ŻE JEST MGK'A SAJKO!!!!!!!!!
deysa słuchałem jeszcze przed wyjściem całego audio i nigdy tak nie straciłem do niego sympatii jak po wersach o kartkim. imo podejście nawet jak moj ziom napierdala baby to jednak mój ziom jest dość szkodliwe, do tego to "gadają o nim" tak jakby to jakaś randomowa plotka była. Sam materiał raczej mocno średni, na jedno koptyto, żadnego naprawdę dobrego numeru, trzy nawet spoko, reszta słaba
wielki spadek po poprzedniej płycie, nie mówiąc o tendays, które robione w podobny sposób było o wiele, wiele lepsze
wielki spadek po poprzedniej płycie, nie mówiąc o tendays, które robione w podobny sposób było o wiele, wiele lepsze
- widzeszalenstwo
A jak się w ogóle ta afera z kartkym skończyła?
- ebismolarek
No właśnie chuj wie, cisza jest, kartky se nagrywa rapik
co tam było? Ciekawi mnie, ale nie az tak by odpalac dejsa
cztery żubry i dwie kurwy
- ebismolarek
kwestia jest podobno rozstrzygana gdzieś na drodze prawnej
Deys jebnij się w czoło, bo od tej kwarantanny klepki Ci się przestawiły. A nie, przecież wcześniej pogodził sie z SB
I te kurwa komentarze SB czy Multiego
. Muzycznie okej, poniżej pewnego poziomu nie schodzi. Laik śmigaj do studio, bo kogoś zabolały wersy o wannie i Stemplowskim
I jadę po szmatach, bo mam z nimi problem
Taka gra, ta sprawa to nie precedens, wysoki sądzie
- fvntvsycool
nie wierze, że Laik nie odpowie - może będzie beef?
A co tu jest do odpowiadania
- Ema kurwa Deys, Bedoes to nie raper co ty pierdolisz
- Laiczku Bedoes to raper jak nie jak ta
Wolę nie
- Ema kurwa Deys, Bedoes to nie raper co ty pierdolisz
- Laiczku Bedoes to raper jak nie jak ta
Wolę nie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Pogodzenie się z SB po napluciu sobie do ryja? Dla mnie Laik może kogoś pocisnąć nawet za przejście przez ulicę na czerwonym, byleby odpalił bitewny wkurw (przy okazji rykoszetem komuś zajebać linijką). Od czasu Jimson vs VNM nie było zajebistego beefu z OBU stron.
- afterlight
Gra tak powiedziała, żyją z nią jak ja i z niej
ten wers brzmi jakby laik go napisal
propsy za ten prztyczek akurat
a cala epka niestety zawód, nadal deys dla mnie najlepszy w kraju ale tutaj slaby material wyszedl, postawilbym go w dyskografii tylko przed coldwave, pierwszy track spoko potem nudy niestety a spodziewalem sie znowu rozkurwu w formacie szybka akcja bo 10days ep bylo czyms co przekonalo mnie do tego chlopa lata temu. na szczescie nic i tak w tym roku lepszego od brawurowo i pusto nie wyjdzie wiec zakladam ze nie mozna tak ciagle rozpierdalac, zrozumiale w sumie
ten wers brzmi jakby laik go napisal
a cala epka niestety zawód, nadal deys dla mnie najlepszy w kraju ale tutaj slaby material wyszedl, postawilbym go w dyskografii tylko przed coldwave, pierwszy track spoko potem nudy niestety a spodziewalem sie znowu rozkurwu w formacie szybka akcja bo 10days ep bylo czyms co przekonalo mnie do tego chlopa lata temu. na szczescie nic i tak w tym roku lepszego od brawurowo i pusto nie wyjdzie wiec zakladam ze nie mozna tak ciagle rozpierdalac, zrozumiale w sumie
muszę kupić sobie buty do biegania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
to nie wystarczy, buty do zapierdalania
Bardzo spoko EPka jak dla mnie, wiadomo, jeśli faktycznie w 7 dni to git, zapętlam niektóre numery.
Swoją drogą się widzę robi malutka drama odnośnie tego wersu o Sariusie. Na instastory obydwóch.
Swoją drogą się widzę robi malutka drama odnośnie tego wersu o Sariusie. Na instastory obydwóch.
No dla mnie to dziwne, że chłopy dogadać się coś nie mogą, tylko jakieś pstryczki na story.
No bardziej tu widzę ze strony Sariusa, że nie potrafi przyznać, że po prostu głupio mu było powiedzieć, że jednak album bez gości i zwrotka Deysa nie wchodzi na płytę, tylko teraz jeszcze obraca to na swoją stronę, że niby Deys teraz wyciąga po paru miesiącach, no ale przecież sam Deys tłumaczył na FB jak sprawa wygląda i dalej Sariusa uważa za dobrego zioma i to po prostu zwykłe wspomnienie w tekście, co tez przecież nie było jakimś wielkim wersem, tylko zwykły komentarz. Nie widzę tutaj żadnego wyciągana na siłę, dramy czy czegoś takiego, skoro kontaktu nie było i Sarius nie był w stanie powiedzieć otwarcie, to ma prawo chłop się zastanawiać i oczekiwać wyjaśnień w postaci chociażby prostego zdania, skoro faktycznie taką zwrotkę dograł.
Chujowa akcja Sariusa i tyle. Chłop zaprasza na album, Deys nagrywa gościnke, wszystko siedzi, a potem się okazuje że Sarius przestaje się odzywać, zwrotka nie wchodzi na płytę i nawet żadnej wiadomości mu nie przekazał w stylu "zmienił się koncept" itd.
Kocham, pozdrawiam
Dokładnie tak jak napisałeś e-kolego (AdiSun), przecież nie stało się nic takiego, ot zwykłe nieporozumienie, które powinno być wyjaśnione już na starcie dla dobra obu stron i wtedy nikt by nie miał problemu , myślę, że Deys na spokojnie by to zrozumiał, zresztą pewnie nie pierwszy raz jakaś zwrotka nie wpadła na album.