Duwap Kaine - Bad Kid from the 4 (2020)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: instinkt, luk0as

daveyo

Re: Duwap Kaine - Bad Kid from the 4 (2020)

Post autor: daveyo »

No aż sprawdziłem i może z płytą roku to się nie zgodzę, ale jest to naprawdę świetny materiał, a bity na nim to najlepsza rzecz jaką słyszałem w 2020. W ogóle te offbeatowo flowowe produkcje są naprawdę wielkim sztosem w ostatnim czasie. Jestem też ciekaw czy w przyszłości wraz z potencjalnym wzrostem popularności ta jego nawijka ewoluuje i bardziej ją doszlifuje tak jak na przykład u Blueface'a czy jednak pozostanie w takiej konwencji, bo niewątpliwie ma to swój urok, chociaż momentami słychać, że jest to trochę niedopracowane i na dłuższą metę będzie to wyższa konieczność.

I na koniec porównałbym ten album do filmu "Uncut Gems" ze względu na tytuł, a nawet te bity pasowałyby do soundtracku.
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

Niejaki Grzegorz Kempiński na grupie ALL GOOD MUSIC znowu wyjmuje mi z ust moje odczucia co do naszego małolata
„ Duwap wrzuca podwójny klip i zamyka promocję najciekawszej, jak dla mnie płyty, która wyszła do tej pory w 2020 roku. Jeszcze nie sprawdziliście Bad Kid from the 4? Jego muzyka jest psychodeliczna, czasem niemalże ambientowa, odurzające lo-fi łączące w sobie rap uliczny z post-cloudrapem; gdzie chodził Die Lit, Duwap sprintował. Przekłada halucynogenne i unikalne brzmienie w coś prawie mainstreamowego, manipulując swoje wyśpiewane utwory za pomocą charakterystycznych dla siebie presetów i miksów wokalnych. Do tego masa dziwnych, off-kilter melodycznych miejsc na bitach, na których brzmi, jak nowy król. Synthowy motyw w Da Feeling; przepiękne Choppa; stopniowe budowanie napięcia na sentymentalnym Wit Me i dorapowane poza bitem free the gang even though that they guilty I don't give a fuck, man I still want 'em with me - CIARY, jak większość płyty, na której ciągle wybrzmiewiają echa earl sweatshirt'owego fanbojstwa. Przykład zajebistego nonkomformizmu w muzyce. Typ mógłby być pewnie kilka kroków dalej niż obecnie, ale robi wszystko na totalnie swoich zasadach.”
daveyo

Post autor: daveyo »

vampmoney pisze: 19 kwie 2020, 16:55 Typ mógłby być pewnie kilka kroków dalej niż obecnie, ale robi wszystko na totalnie swoich zasadach.”
To jest bardzo dobre zdanie, które w sumie można przypisać wielu artystom.
TheD

Post autor: TheD »

Idealnie że jest na Soundcloudzie, widząc hajpy to chyba tym umilę moje e-lekcje matematyki w tle :razz:

E: no, rzeczywiście album bardzo bardzo fajny, jest tu klimat, lecz moim zdaniem za bardzo Duwap flow przypomina mi Uziego czy DaBaby'ego abym uznał ten materiał za rewolucyjny, choć jest kandydatem na moje 4/5 miejce w tym roku
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

TheD pisze: 19 kwie 2020, 23:56 bardzo Duwap flow przypomina mi Uziego czy DaBaby'ego
uzi jak uzi, nawet jest tam jeden numer gdzie pięknie by siadł na feat, ale dababy? w którym miejscu?
TheD

Post autor: TheD »

Usunięto
Ostatnio zmieniony 23 lut 2023, 18:16 przez TheD, łącznie zmieniany 1 raz.
RIP Earl "DMX" Simmons - 1970-2021 [*]

#freeardrian

https://youtu.be/eFTlFPRCytU
Awatar użytkownika
Finn

Post autor: Finn »

bo nie ma flow i tnie zwrotki jak pojebany
DwaRazy

Post autor: DwaRazy »

przesłuchałem
o kurwa jakie dobre
befree pisze: Piszesz skrótami, bez polskich znaków czy argumentów, Twoja opinia jest dla mnie warta mniej więcej tyle co papierek po batonie znajdujący się na podjeździe mojego sąsiada. A CB to takie radio, używane raczej przez starszych słuchaczy.
Awatar użytkownika
SaintJust

Post autor: SaintJust »

fajne nie znałem
Nie ma wolności dla wrogów wolności
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

nie zapomnijcie koledzy o tym sztosie w plebku
Duwap Kaine - Da Feeling (Official Music Video) (Shot by MoshPxt)
Spoiler
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Post autor: instinkt »

spodobał mi się ten album, ale za dużo zbędnych traczków
chociaż highs z tego albumu są naprawdę wysoko

no i produkcja > reszta, ale kilka linijek też było w sumie spoko
z tego co widzę to większość produkował sam więc tym bardziej jakiś tam props mały się należy
ODPOWIEDZ