[film] Joker (2019)
Moderatorzy: gogi, con shonery
- sugarhill_notausgang
Re: [film] Joker (2019)
Idę w niedzielę wieczorem, UAAA jak ja nienawidzę jebanego Multikina, ale chuj, trudno. Może w niedzielę wieczorem będzie mało ludzi na sali, a seans na 19:00 to przyjdę 19:25 jakoś, żeby mnie reklamy nie zanudziły na śmierć co nie?
Edid down [mention]FLoo[/mention] tak napisałem, bo kupiłem właśnie bilety i jestem pierwsza osobą, która kupiła na ten seans, wg planu sali, a na wcześniejsze niedzielne już jest sporo sprzedanych. ale pewnie masz rację. ogólnie wyjebane na ludzi, po prostu komentowanie, siorbanie i chrupanie doprowadza mnie do szału, na co dzień chodzę do kina studyjnego, w którym obowiązuje zakaz wnoszenia na sale napojów i jedzenia, dlatego się odzwyczaiłem już. chociaż w sumie jak ostatnio byłem zobaczyć Spidermana Daleko Od Domu to było spoko całkiem, same wczute nerdy na sali łącznie ze mną ;-)
Edid down [mention]FLoo[/mention] tak napisałem, bo kupiłem właśnie bilety i jestem pierwsza osobą, która kupiła na ten seans, wg planu sali, a na wcześniejsze niedzielne już jest sporo sprzedanych. ale pewnie masz rację. ogólnie wyjebane na ludzi, po prostu komentowanie, siorbanie i chrupanie doprowadza mnie do szału, na co dzień chodzę do kina studyjnego, w którym obowiązuje zakaz wnoszenia na sale napojów i jedzenia, dlatego się odzwyczaiłem już. chociaż w sumie jak ostatnio byłem zobaczyć Spidermana Daleko Od Domu to było spoko całkiem, same wczute nerdy na sali łącznie ze mną ;-)
Ostatnio zmieniony 03 paź 2019, 10:01 przez sugarhill_notausgang, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie, nie będzie mało ludzi. Jak chcesz mało to idź na 8:00 rano
Idę na weekend ale obawiam się zawyżonego hajpu i faktu, że reżyser znany jest głównie z Kac Vegas i jednak mógł nie podołać. Za to Phoenix na pewno podołał no i to jest właśni ten główny argument hajpu.
Jak się obawiam że film będzie głównie smutny dołujący przygnębiający i poza nerwowymi wybuchami śmiechu Jokerowi będzie brakowało destruktywnego, nieprzewidywalnego szaleństwa.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Ale się jaram na jutrzejszy wieczór, czekanko było srogie ale w sumie szybko zleciało
Ja wpadam do sali kinowej w poniedziałek po weekendzie.
Przecież akurat Rekiny wojny mimo bycia przyjemnymi to nie pokazują żadnego potencjału na wyreżyserowanie dobrego Jokera
Dokładnie j.w. Rekiny wojny ciekawy pomysł ale z wykonaniem niekoniecznie. Jonah Hill na plus, Teller trochę gorzej.
Na rottentomatoes już jest podział opinii o Jokerze. Krytycy vs fani.
Na rottentomatoes już jest podział opinii o Jokerze. Krytycy vs fani.
Takie 6/10, fajnie zagrane ale nic więcej
Phoenix rozbił bank - ruchy, mimika, śmiech, może być Oscar. Dla tego człowieka warto było pójść do kina. Ujęcia i zdjęcia bardzo fajne, jest brud i uczucie psychodeli i szaleństwa. Niestety często muzyka za głośno przypomina o tym, że dążymy w stronę mroku.
Film doskonale się sprawdza jako "origin". Scenariusz trochę zbyt płaski jak na opowieść o arcy łotrze popkultury. Bardzo liczę na to, że w planach jest sequel w stylu "droga do władzy" bo potencjał jest ogromny.
7.5/10 - hajp zrobił swoje. Phoenix dał super "one man show" ale to jeszcze zbyt mały stopień szaleństwa. Na prawdę liczę na sequel, a najlepiej ze scenariuszem Taylora Sheridana. Joaquin zasłużony
Film doskonale się sprawdza jako "origin". Scenariusz trochę zbyt płaski jak na opowieść o arcy łotrze popkultury. Bardzo liczę na to, że w planach jest sequel w stylu "droga do władzy" bo potencjał jest ogromny.
7.5/10 - hajp zrobił swoje. Phoenix dał super "one man show" ale to jeszcze zbyt mały stopień szaleństwa. Na prawdę liczę na sequel, a najlepiej ze scenariuszem Taylora Sheridana. Joaquin zasłużony
nie będzie sequela
Mam nadzieję, że to kwestia finansowa.
Oby nie było sequela.
Sequel nie miałby jakiegokolwiek sensu. To samo jesli Phoenix miałby pojawić się w roli Jokera w filmie z batmanem.
Ten film był zupełnie nie-komiksowy. Moim zdaniem genialny. Skłaniający do refleksji. Cieszę się że powstał ten film i liczę na docenienie w postaci nagród.
Ten film był zupełnie nie-komiksowy. Moim zdaniem genialny. Skłaniający do refleksji. Cieszę się że powstał ten film i liczę na docenienie w postaci nagród.
dla mnie takie 7/10, w pewnych aspektach faktycznie świetny, jednak momentami niektóre elementy wydają się trochę, powiedzmy. pretensjonalne? a z drugiej strony w wielu aspektach widziałem nie wykorzystany potencjał.
7/10. Dobry ale bez szału. Hoachin dał z siebie wszystko, ale scenariusz dość przeciętny, no i za dużo scen które reżyser chciał zrobić na siłę "symboliczne" żeby wszyscy mówili łoooo aaa pamiętasz tę magiczną scenę jak Joker tańczył na schodach w slowmo albo górował na tłumem.
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
#mniesmieszy

B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag