ŚLIZGERY 2019 - WYNIKI

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

onizuka

Re: ŚLIZGERY 2019 - WYNIKI

Post autor: onizuka »

kazek w swoich tematach głównie otrzymwał hejt za wtórność, nudy - 2 miejsce kawałek roku :wall: :wall:
Awatar użytkownika
Dolarydolary

Post autor: Dolarydolary »

Co jak co ale ja i tak z roku 2019 zapamietam tylko afere belmondziaka :oops:
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

d3luge1 pisze: 01 lut 2020, 10:50 Co zrobił Kuba Knap, że jest tak wysoko jako raper roku?
Wpierpol, WCK, Undaknap, Flaj Łajz, Koniec Końców, Koalicja na rejonie. I wszystko, kurwa, dobre.
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
aleksy

Post autor: aleksy »

a chuj nie bd tego nawet komentował

jakby ktoś pytał, to nie jestem ze ślizgawki
słyszałem wiele głosów, śmiech i płacz
poznałem wiele osób, których nie chcę znać
Awatar użytkownika
Offcheck

Post autor: Offcheck »

KillerCroc pisze: 31 sty 2020, 23:13 A jeśli chodzi o P83 nie rozumiem przypierdolki ze stronych niektórych użytkowników, co jest tam takiego złego i generycznego że nie zasługują na wygraną? Może ten Oskar w raperze roku to faktycznie przesada ale Steez pod względem beatów topka bez wątpienia, płyta sama w sobie ma okropnie duży repeat value w przeciwieństwie do Sokoła chociażby który graniczy pomiędzy 0 a 1.
Ja jestem z grupy "przypierdolki". Bo uważam, że PRO8L3M wyruchał swoją konwencję do końca. Co to oznacza? Że nie wierzę i nie wyobrażam sobie, żeby Oskar mnie czymkolwiek zaskoczył w kwestiach treści. Tracki PRO8L3Mu będą zawsze tematycznie kręciły się w kółko. Czy to jest złe? Nie do końca. Ok, przy premierach nie będzie efektu wow, ale to nadal będą świetne tracki. A to też trzeba umieć. Steez jest świetnym producentem i efekty jego pracy są powalające. Oskar ma ograniczoną tematykę swoich tekstów, ale nadal potrafi walnąć one-linery, które zostają w głowie na długo.
Siemano, stolica WWA, a nie Waszyngton,
Jeśli chodzi o hajs jestem je**ną maszynką
Awatar użytkownika
aleksy

pamiętajcie żeby przed następnym głosowaniem zmienić babci hasło do konta
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Ciekawi wysoka pozycja Sokoła; z tego co pamiętam wszyscy pisali że "płyta na jedno przesłuchanie", "zerowe repeat value", ale jednak ogólne wrażenie pozostawiła dobre.

Pozdro dla użytnika co zagłosował na Klocucha :)
Spoiler
no pozdro Luxair
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

[mention]aleksy[/mention], typowy pan maruda, wszystko źle, a sam bierny i nie zagłosował, a mógł Ćpajstajl i Pikersa wbić na podium
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
PSZ

Post autor: PSZ »

Luxair pisze: 01 lut 2020, 11:45 Ciekawi wysoka pozycja Sokoła; z tego co pamiętam wszyscy pisali że "płyta na jedno przesłuchanie", "zerowe repeat value", ale jednak ogólne wrażenie pozostawiła dobre.

Pozdro dla użytnika co zagłosował na Klocucha :)
Spoiler
no pozdro Luxair
no bo tak jest
ksiazenieporzadek

Post autor: ksiazenieporzadek »

onizuka pisze:kazek w swoich tematach głównie otrzymwał hejt za wtórność, nudy - 2 miejsce kawałek roku :wall: :wall:
Co w tym dziwnego skoro ten kawałek jest bardzo dobry i inny od reszty która wydaje od dwóch lat?

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Awatar użytkownika
KillerCroc

Post autor: KillerCroc »

Takie dwie ciekawostki z mojej strony jeśli chodzi o płyty roku:

- Nie mam na to konkretnych liczb ale w przeważającej większości głosów w których pojawiał się Sokół pojawiał się również Problem więc jakoś by to potwierdzało tezę że to taki generyczny wybór dlatego Sokół znalazł się na drugim miejscu

- Każdy użytkownik który uwzględnił Ufocore uwzględnił również w topce Melodramat :)
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
Awatar użytkownika
aleksy

Jose pisze: 01 lut 2020, 11:58 @aleksy, typowy pan maruda, wszystko źle, a sam bierny i nie zagłosował, a mógł Ćpajstajl i Pikersa wbić na podium
chciałem zagłosować, ale mam ogromne zaległości, bo od dłuższego czasu mam przewlekłe zapalenie ucha i nie mogę słuchać muzyki na słuchawkach, tak wiem wiem po chuj włączałeś ten ostatni numer laika debilu, ale to już się nie odstanie, a laryngologa mam dziesiątego
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

nie martwi mnie niska pozycja lso, poldona czy belmonda ponieważ zabrakło kategorii nadraperzy wiec tam i tak średnio pasowali :lol:

zdziwiony jestem knapem, myślałem ze typa juz nie ma ale tez nie sledze za bardzo wiec nvm
za to sprawdzilem zkisez - san junipero feat. junes, ike - dobry klimat, jaranko
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

onizuka pisze: 01 lut 2020, 11:10 kazek w swoich tematach głównie otrzymwał hejt za wtórność, nudy - 2 miejsce kawałek roku :wall: :wall:
A to się wyklucza? Akurat "Chanson de Geste" to zajebisty numer, a Polska Gotówkowa to w nuda i wtórność z kilkoma dobrymi momentami (m.in. właśnie tym kawałkiem).
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

No ja jebałem Kazka w tamtym roku konkretnie, a do topki dałem dwa jego solowe numery na featach. To że większość jest gównem nie wyklucza, że są też spoko rzeczy
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

Ogarnąłem w końcu plejkę, gdyby kogoś: https://open.spotify.com/playlist/1ATaH ... deUMIh6Pew
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

Nie głosowałem, bo nie słyszałem w zeszłym roku pięciu płyt z polskim rapem wartych wstawienia do topki (raczej przez brak czasu), ale jakbym głosował, to na pewno Sokół, Bonsoul i Jetlagz. Jetlagz mógłbym wbić na piąte miejsce, więc trochę żałuję.
clockers pisze: 01 lut 2020, 1:56 nie no, ale dopiero 85 miejsce mixtape’u Gurala i Matheo, to już przesada. przecież ta płyta buja jak skurwysyn i co z tego, że to w większości rap o rapie.
Zgadzam się, bardzo dobra ameryczka do puszczania na full z balkonu żeby się niosło po osiedlu, ale w sumie też nie wiem czy na tyle dobra. żeby weszła do mojego TOP5
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

Jose pisze: 04 lut 2020, 8:28 Ogarnąłem w końcu plejkę, gdyby kogoś: https://open.spotify.com/playlist/1ATaH ... deUMIh6Pew
dawaj Jose, jeszcze Kukon - Miniówa żeby była pełna 30, chyba 9 głosów było więc imo warto naciągnąć o ten jeden głos
Awatar użytkownika
vampmoney

Post autor: vampmoney »

WHITE pisze: 31 sty 2020, 22:34
9 - Kaz Bałagane / Apmg - Polska Gotówkowa 50
6. APmg - 52
znalazłyby się bardziej absurdalne wyniki ofc, ale to mnie bawi bardzo
no i brak Goga w top 10 cooo
DeDoK

Post autor: DeDoK »

Totalnie rozmijam się w tym roku z gustem slgwk, nawet zapomniałem o głosowaniu :(

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ