Ślizgery 2019 - dyskusja

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
JVCORE

Re: Ślizgery 2019 - dyskusja

Post autor: JVCORE »

Dla mnie smierć rapera w kategorii wydarzenie roku to jakieś nieporozumienie
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
azar

Post autor: azar »

Piters pisze: 28 gru 2019, 13:35 No ja 5 razy przeglądąłem liste na rapgeniusie, żeby wybrać 5 albumów bo takie meh
a ja pierwszy raz od lat nie miałem problemów z top5, nie zmieściłem ani Pezeta ani Jetlagz, a nawet podobały mi się te płyty (bo Sokół już niekoniecznie) czyli chyba było z czego wybierać.
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Awatar użytkownika
Jiigsi
good kid

Post autor: Jiigsi »

JVCORE pisze:Dla mnie smierć rapera w kategorii wydarzenie roku to jakieś nieporozumienie
x2
last.fm

She gon' make me feel nice, jiggy jiggy on deck
I got bare gyal 'round, jiggy jiggy on deck
Awatar użytkownika
Bolo

Post autor: Bolo »

Bo słowo wydarzenie może nie oddaje czemu ktoś miałby nominować kogoś smierć. Raczej chodzi o to co się stało w rapie co wywarło na tobie największe wrażenie, negatywne czy pozytywne a wam słowo wydarzenie się kojarzy z imba na patostreamach. 10 kawałków po punkt to dobra decyzja i popieram.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
JVCORE

Post autor: JVCORE »

Wrażenie mogło na mnie wywrzeć kąpiel Tytusa u chłopa przebranego za babę(ofc na te wydarzenie oddam głos), ale nie wypadek samochodowy, albo samobójstwo.
#freefromage

GVMBLER
Awatar użytkownika
Piters

Post autor: Piters »

Chodzi o sytuacje, która była ważna po prostu no, szanujmy że jest pamięć, nie ma sie o co spinać imo

Format 10 kawałków świetny, punktowanie tego inaczej byłoby katorgą
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Awatar użytkownika
Bolo

No kurwa nie wiem może dla kogoś leh był topka i jak zginął to go to ruszyło bardziej niż belmondo który odpierdolil akcje bo jest głupi no nie wiem, dla mnie brzmi logicznie ze nie chodzi tylko o imbe roku
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Awatar użytkownika
WHITE

Post autor: WHITE »

Jak ktos nie umie z kilkuset kawałków wybrac 10 to po chuj chce glosowac?
Influencer.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Właśnie też tego nie rozumiem. "Ja bym zagłosował, ale przesłuchem jedną płytę i podobało mi się pół zwrotki, bo polski rap jest chujowy." - jak jesteś taki ponad, to nie głosuj - twój głos i tak (przynajmniej dla mnie) nie ma żadnej wartości.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Footer

Post autor: Footer »

Po zakończeniu tegorocznych ślizgerów proponowałbym zrobić ŚLIZGERY DEKADY (2009-2019) z jakimś fajnym zestawieniem wygranych poprzednich ślizgerów
onizuka

Post autor: onizuka »

będą antyslizgery na najgorszego rapera, największe rozczarowanie itp?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

[mention]onizuka[/mention] - możesz zrobić coś takiego jak jest w ZHH. Do tego plebiscytu nie będziemy tego podpinać, ale temat może powstać.

[mention]Footer[/mention], ale dekada to 2011-2020, Twoja na dodatek ma 11 lat :razz:
Ale podsumowanie 10s można odpalić jak zakończymy te Ślizgery
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Głosujemy na kawałki, które wyszły w 2019, czy mogą być takie, które wyszły np. w 2018 a na płycie pojawiły się w 2019? Domyślam się, że to pierwsze, ale chciałem potwierdzić, bo nie wiem czy sprawdzać każdy wybór. Np KREA7ORZY Majora i Kabe to numer z listopada 2018, a na płycie był w 2019.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
Mystair

Post autor: Mystair »

ja z moich mniej oczywistych głosów to wyróżnię tutaj SecretRanka z producentów, bo w dużej mierze myślę odpowiada za sukces chillwagonu i przypominam potężne PARĘ KULEK, które wywołało chyba największa falę bowdownów w tym roku na forumku, no i GSP za kontent jaki dostarczył(wasz ziomek pedofil, wasz ziomek zoofil, wasz ziomek nekrofil...wasz ziomek ZWYKŁY CWEL) też dostał mój głos, z singli jeszcze m.in. Przeprasham Rogala i Chansons De Geste Jacusia na pewno warte odświeżenia

poza tym świetny rok dla Majora i Kabe, oboje bardzo umocnili/zbudowali sobie pozycję na scenie, szkoda tylko, że nie przełożyło się to póki co na dojebane płyty(Major potężne single, ale oba albumy całościowo mają sporo wad, Lustro z perspektywy czasu strasznie chujowo zmiksowane jednak), ale może następny rok, Diho rozjebał tak jak miał rozjebać, rzadko się zdarza, żeby komuś tak bardzo udało się spełnić pokładane w nim oczekiwania, no jedynie brakuje mi numerów w bardziej ulicznym/życiówkowym klimacie, tylko Co chcecie i Winnetou można za takie uznać, ciekawi mnie czy coś tam Orangutan w 2k20 wymyśli, jeszcze ma potencjał, żeby nagrać inną, niegorszą płytę, no i Igi pokazał w tym roku, że jest topką sceny obecnie i w stylu, który wniósł do Polski 2-3 lata temu dalej nie ma sobie równych

no i ten rok dał nowe nadzieje na powrót Sebastiana do Polski, więc czekando czekando, pierwszy od dawna(ok. 2 lata jak się nie mylę) polski snippet też warto odnotować
MOB
MalinowyJogurt

Post autor: MalinowyJogurt »

Ślimak najbardziej niedoceniany producent
Awatar użytkownika
kociao

Post autor: kociao »

Czy mój głos na Loco- Almette będzie się liczył, czy muszą być kawałki z płyt?
Co powiedziałabyś na nockę u mnie?
Mógłbym Ci kupić bardzo ładną suknię
Za kolejnym razem już jakoś pójdzie
Bo lubisz pieniądze, a ja pieniędzmi się zajmuję głównie
Awatar użytkownika
sugarhill_notausgang

Post autor: sugarhill_notausgang »

10 numerów nominować, dla mnie trochę śmieszne, ale ok, przecież mogę wypisać kilka numerów z jednej dobrej płyty.
Co do wydarzeń roku - OSTR produkując singiel do własnej płyty ordynarnie kseruje numer Kendricka Lamara, który ma 200 baniek na YouTube - dla mnie jak najbardziej to się nadaje do nominacji.
Awatar użytkownika
marco_pantani

Post autor: marco_pantani »

do afer dodajcie ksero Ostrego z tymi Nie chcę do Kendricka DNA :bowdown:
zwracam honor
Suseł
PRZEPROŚCIE MEZO

Post autor: Suseł »

kociao pisze: 28 gru 2019, 19:25 Czy mój głos na Loco- Almette będzie się liczył, czy muszą być kawałki z płyt?
Można głosować na wszelkiego rodzaju luźne numery. A swoją drogą "Alemtte" to numer z EP-ki "Pennywise" (z oficjalnego odsłuchu na YT track zniknął, bo w grę weszły kwestie praw autorskich).
oldschool pisze: 28 gru 2019, 16:20 Głosujemy na kawałki, które wyszły w 2019, czy mogą być takie, które wyszły np. w 2018 a na płycie pojawiły się w 2019? Domyślam się, że to pierwsze, ale chciałem potwierdzić, bo nie wiem czy sprawdzać każdy wybór. Np KREA7ORZY Majora i Kabe to numer z listopada 2018, a na płycie był w 2019.
Podbijam pytanie. To ważne. [mention]Jose[/mention]?
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
Awatar użytkownika
Bolo

Po chuj ludzie głosują na np. 4 kawałki z jednej płyty? ja kumam, że podjarka płytką, zajawka kipipipi gęsta i takie tam ale to wygląda jak psychofaństwo i masturbacja.
Wygrzeszam Cię, mordzia.
Zablokowany