PRO8L3M - Ground Zero Mixtape (2018)
- sugarhill_notausgang
Re: PRO8L3M - Ground Zero Mixtape (2018)
Za długa, dziwna płyta, nudne skity, parę kawałków sztosy, do paru numerów przekonałem się po czasie, do paru nigdy się nie przekonam, Gry losowe są świetne, Na audiencji i Flary też trafią do listy kawałków, o których będzie się nadal wspominać za x lat, a mój numer jeden to pierdolone Półsny, jebany masjtersztyk, Oskar chuju, czemu nie napisałeś drugiej zwrotki, Steez, chuju, czemu nie pozwoliłeś temu beatowi sobie polecieć jeszcze z pół minuty, czemu ten numer nie trwa 4 minuty, kurwa jaki to jest zajebisty numer.
Dla mnie jedna z ich najlepszych płyt. Lody Włoskie, Vanitas, Byłem Tam, Flary. Mnóstwo sztosów na tym albumie.
- zemsta1kadluba
Nikt nie wymienia V8 ? Nie tylko leci u mnie w furze non stop, tekst z refrenu użyłem over 9000 razy
mołpy są kozackie
- KillerCroc
Gry Losowe to jest przeokrutny kocur, chciałem wkleić fragment z tym bejem i monopolowym ale musiałbym cały numer wpierdolić
Gdybym urodził się gdzieś indziej miałbym szansę...
specjalnie duzymi literami zaznaczylem AZ, zeby nikt nie przekrecil sensu posta, ale jak widac niektorym nawet to nie pomoglomany-s pisze: ↑21 gru 2019, 20:33moody pisze: ↑21 gru 2019, 15:10 no perelki sa, ale o ile jestem wielkim fanem steeza jako producenta, o tyle jak sobie zdalem sprawe, ze AZ tyle fragmentow bitow to zapozyczenia (https://www.youtube.com/watch?v=BifgvPYgAhsnp z takiego filmu, akurat odnosnie innego ich albumu), a nie wlasna robota, to troche podziw maleje. choc z drugiej strony wyselekcjonowac sample i poskladac je, zeby brzmialo to tak dobrze tez umie niewielu
U mnie za to podziw rośnie jak ktoś sampling w rapie traktuje jako ewenement i zaskoczenie![]()
AŻ tyle to podjebał Dr Dre na The Chronic i to za dużo nawet nie kombinował z cięciem, spowalnianiem i przyspieszaniem. Steez normalny tryb samplingu jak na rap produkcję.
AŻ tyle to można stwierdzić, że na Art Brut zapożyczył.
AŻ tyle to można stwierdzić, że na Art Brut zapożyczył.
Oczywiście lubię tą płytę Styl Sportowy, Vanitas, Flary zawsze zapętlane gdy odświeżam sobie ten album.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
https://wrzucplik.pl/pokaz/1417971---7x4v.html
ktoś kojarzy sampel z kluby i restauracje? wierci mi to wejście śrubę od rana
ktoś kojarzy sampel z kluby i restauracje? wierci mi to wejście śrubę od rana
nadal nie wierze w to ze lody wloskie i gry losowe powstaly xD te tracki to totalny odlot i chlopakom naleza sie pomniki
Ostatnio zmieniony 03 sie 2022, 15:22 przez hwjsk, łącznie zmieniany 1 raz.
Ich ostatnia jak dotad dobra produkcja
Na Spotify jest
w okresie kiedy ta płyta wychodziła to w sumie przesłuchałem jakoś pobieżnie, miałem przesyt problemem i hajpem na nich wśród julek i oskarków, wtedy dość pochopnie oceniłem ją jako przeciętną. w ostatnim czasie transmiter mi się w furze rozjebał więc wrzuciłem sobie ground zero do odtwarzania i kurwa... no myliłem się, bo od dechy do dechy jest to zajebista produkcja. właściwie od dobrego miesiąca nie schodzi z odsłuchu
a skity, które wcześniej wkurwiały teraz nadają klimatu i sznytu
a skity, które wcześniej wkurwiały teraz nadają klimatu i sznytu
po Art Brucie najlepsza płyta P83
nie no bez przesady, debiutu nie pobili tym materiałem na pewno
e: wiem, że nie na temat, ale a propo debiutu to wszedłem na wyniki 2016 roku i przewaga problemu nad drugim radiem gruz jest ogromna
1. PRO8L3M - PRO8L3M LP - 340 pkt
2. Kaz Bałagane - Radio Gruz - 147 pkt
nie wiem jak inni, ale po 6 latach latach od premiery tych płyt dla mnie radio>>>problem lp
e: wiem, że nie na temat, ale a propo debiutu to wszedłem na wyniki 2016 roku i przewaga problemu nad drugim radiem gruz jest ogromna
nie wiem jak inni, ale po 6 latach latach od premiery tych płyt dla mnie radio>>>problem lp
Mało słuchałem tej płyty, gdy wychodziła, natomiast wróciłem ostatnio i dobrze się jej słucha w całości, bez większych skipów. Mimo wszystko bardziej siada mi ich pierwsze legalne solo - moja ulubiona płyta od chłopaków.
Tak, czy siak Panowie swoją konwencją zaczynają przynudzać, choć nawet jak wydają średnie płyty (Fight Club), to i tak na tle sceny wypadają dobrze.
Tak, czy siak Panowie swoją konwencją zaczynają przynudzać, choć nawet jak wydają średnie płyty (Fight Club), to i tak na tle sceny wypadają dobrze.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 
no takiej różnicy między 1 a 2 miejscem to w Ślizgerach chyba nigdy później ani nigdy wcześniej nie było (jak się mylę to poprawta).Willxc pisze: ↑24 maja 2022, 10:04 nie no bez przesady, debiutu nie pobili tym materiałem na pewno
no i to tylko dowodzi tego jakim ten ich pełnoprawny, oficjalny debiut był wjazdem z kopa wówczas. płyta zupełnie inna niż kultowy już wtedy Art Brut, a i tak zażarło jak siemasz. oczywiście do dzisiaj się broni w całości, jest klasykiem i Radio Gruz bez najmniejszego podjazdu (a już na pewno nie w całości).
jakby nie nagrali tego debiutu jeszcze 5 razy potem to pewnie inny bylby jego odbior w dniu dzisiejszym, tez radio>>problem lp here