Rychu Peja SoLUfka - Styl życia G'N.O.J.A. (2008)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
gods bidness

Re: Rychu Peja SoLUfka - Styl życia G'N.O.J.A. (2008)

Post autor: gods bidness »

Mówię, że wczoraj słuchałem NOJA, co wyczerpało limit słuchania Peji na najbliższe 2 lata. Ale w sumie nieprawdę mówię, bo słuchałem więcej niż 2 płyt Peji. Słuchałem jeszcze tą z Trudnym Dzieciakiem z 20 parę lat temu i Czarny Wrzesień jakieś 3/4, bo więcej już nie dałem rady. Ostatnio słuchalem kawałka XXXL i byl spoko. Ogólnie Decks>Magiera, jeśli idzie o robienie bitów dla Peji.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

sam se robił najlepsze, na na legalu choćby
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💎 PTP VS DJ TOOMP 💎-> SOON
Awatar użytkownika
jkravo

Post autor: jkravo »

Odnosnie dwupłytówek to Life After Death easy
vel Krzykacz

www.last.fm/user/jkravo
Awatar użytkownika
gods bidness

LOL. Słyszałem już takie pomysły.
Awatar użytkownika
DoubleB

bone thugs n harmony art of war
master p da last don
cypress hill skull bones
ugk underground kingz
Awatar użytkownika
gods bidness

DoubleB pisze: 08 lut 2024, 10:12 sam se robił najlepsze, na na legalu choćby
Decks dla Peji jest jak żona dla męża, który może i ją zdradza, może ugania się za młodszymi i ładniejszymi, ale i tak wie, że koniec końców zawsze do niej wróci, bo ona i tak mu najlepiej obciągnie.
Spoiler
Obrazek
Dodano po 1 minucie 19 sekundach:
DoubleB pisze: 08 lut 2024, 10:18 bone thugs n harmony art of war
master p da last don
cypress hill skull bones
ugk underground kingz
Próbujcie dalej. Ale szkoda czasu, bo już kiedyś próbowałem. Ogólnie OSTR miał szansę to zrobić, jakby w swoim najlepszym okresie zamknął się na 2 lata i wydał jedną dwupłytówkę, ale on wolał w tym czasie wydać 5 płyt po jednej co pół roku.
Awatar użytkownika
2rzyn

Post autor: 2rzyn »

Gdzie All eyez on me dostawalo 3/6? Chyba w teleranku. Co ty znowu za farmazon tu wpierdalasz. Sam wyjebalbym z tamtego albumu z 4 kawalki ale reszta top.

Tez wole krotsze albumy. Najlepiej jak nie przekraczaja 15 kawalkow.
Jose pisze: 08 lut 2026, 22:48 Dlaczego 2rzyn Królem Jest
Awatar użytkownika
gods bidness

Kolejny dzień, kolejny raz Dwarzyn budzi się ze snu i dowiaduje się, że Mikołaj nie istnieje. Ty byś wyjebał cztery kawałki, ja jeszcze ze cztery i mamy jednopłytówkę. :dunno:

Tam jest kilka kawałków evergreenów, ale sporo też takich który się zestarzały słabo lub tragicznie. Do tego ta płyta jest wręcz groteskowo przerysowana jeśli chodzi o GANGSTA, że brzmi to momentami jak parodia. A Tupac kolejny raz wspina się na liryczne i techniczne wyżyny rymując setny raz BEJBE z KREJZE.
Awatar użytkownika
ZRO

Post autor: ZRO »

Nie sadziłem, że takie rzeczy można wyczytać w tematach w dziale wyżej. Chyba musze częściej tu zaglądać.Od razu humor się poprawia z rana.
Awatar użytkownika
DoubleB

haha @ZRO zapraszamy częściej w takim razie. no jest to niecodzienna opinia, szkoda tylko że pewnie jest zarzutką na co bardziej wczute osobniki, choć nie wykluczam że mogę się mylić i kolega gods bidness autentycznie tak uważa, co z kolei byłoby fajnym urozmaiceniem wśród powszechnych opinii. no ale nie dowiemy się jaka jest prawda
Awatar użytkownika
gods bidness

A do tego tłusty czwartek. Nie zapomnijcie zjeść pączusia.
Awatar użytkownika
2rzyn

gods bidness pisze: 08 lut 2024, 10:32 Kolejny dzień, kolejny raz Dwarzyn budzi się ze snu i dowiaduje się, że Mikołaj nie istnieje. Ty byś wyjebał cztery kawałki, ja jeszcze ze cztery i mamy jednopłytówkę. :dunno:

Tam jest kilka kawałków evergreenów, ale sporo też takich który się zestarzały słabo lub tragicznie. Do tego ta płyta jest wręcz groteskowo przerysowana jeśli chodzi o GANGSTA, że brzmi to momentami jak parodia. A Tupac kolejny raz wspina się na liryczne i techniczne wyżyny rymując setny raz BEJBE z KREJZE.
Ale mi chodzilo o farmazon z ocena 3/6 a nie o zbyt duza ilosc kawalkow. Ciekawe ktore bys wyjebal. Dawaj swoja liste, ja zrobie swoja.
Spoiler
Holla at me - wkurwiajacy refren ktory jak wchodzi ostatni raz to brzmi jakby byl na pałę wklejony
Whatz ya phone - wkurwiajacy bit, wkurwiajaca baba
When we ride - za duzo wackow na tracku
I moze no more pain - ze wzgledu na najslabszy bit
Awatar użytkownika
gods bidness

Sprawdziłem na wiki i faktycznie zawyżone te oceny. Ja pamiętałem jednak takie jak ta z New Yorkera albo Rolling Stone. ""It's like a Cali thug-life version of Pink Floyd's The Wall – pure gangsta ego run amok over two CDs," complained Rolling Stone. "At that length, the album's all-hard-all-the-time tone approaches caricature." O tym właśnie mówiłem.

The Guardian gave the album two stars out of five, declaring it "one of these angry recriminatory discs would have been more than enough, thanks." finding that "too much of the two hours is consumed by self-justifying rants like Only God Can Judge Me and Skandalouz."[38] The review concluded that "There is some delicious g-funk here [...] but 2Pac's attitude sours the whole thing."

Ale wiadomo, to jakieś lewackie mądre jajogłowy jak Eldo, co im się nie podoba bandycki maczyzm z siłowni i seksizm ("A dziwka to dla ciebie synonim słowa dziewczyna!!!)"

Co bym wyjebał? Nie pamiętam, musiałbym wrócić do niej. Ale na pewno "No more pain", co brzmi jak chujowa podróba Method Mana z tym refrenem, Got my mind up brzmi jak kawałek z jakiegoś mixtape'u i to nagrany korespondencyjnie, zresztą możliwe że tak było. Jeszcze ten nie do końca wycięty Inspectah Deck na końcu. :bag: Z Tych znanych Wonda why they call u bitch bym zostawil, to tylko dlatego, że bez tego nie byłoby genialnego raperskiego rozważania w koszuli o tym DTKJ. Druga płyta dużo słabsza niż pierwsza mimo takich klasyków jak Can't C me czy Picture me rollin. Heave ain't hard 2 find do wyjebania, Check out time do wyjebania. What's ya phone do wyjebania, ten o grupies na początku płyty jak dla mnie też. Ogólnie problemem jest może nawet nie to czy do wyjebania czy nie, tylko po chuj robić po 5 kawałków o tym samym i męczyć te dwupłytówki, bo się kurwa nie może jeden z drugim zdecydować czy to lepsze czy tamto. W Polsce Tede jest od tego specjalistą, żeby zrobić 5 kawałków o tym jak się odszczekuje swoim mniej lub bardziej wyimaginowanym, niesprecyzowanym adwersarzom. Jay-Z zrobił odrzut z Blueprinta kawałka o tytule "Get my shit off" i do dziś jest to jeden z jego top 5 kawałków ever, a jednak umiał to wyjebać, bo nie pasował ten syntetyczny Timbaland do bluesowych sampli. (Tylko po kiego chuja zostawił tam to Renegade - wiadomo, bo Eminem był wtedy na topie, +30 do sprzedaży).
gods bidness pisze: 08 lut 2024, 10:32 A Tupac kolejny raz wspina się na liryczne i techniczne wyżyny rymując setny raz BEJBE z KREJZE.
"Bejba its kajna krejza"

Tupac Amaru Shakur

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 lut 2024, 12:46 przez gods bidness, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
DoubleB

gods bidness pisze: 08 lut 2024, 12:36 Got my mind up brzmi jak kawałek z jakiegoś mixtape'u i to nagrany korespondencyjnie, zresztą możliwe że tak było
miał iść na płytę kurupta czy tam dogg pound, ale wtedy wszystko ładowali w album dwapaka. redman do dziś nie dostał hajsu za zwrotkę. a inspectah decka wyjebali i zostały tylko urywki na samym końcu, bo tupak powiedział że to łak i kawałek poza tym byłby za długi
Awatar użytkownika
gods bidness

Wydaje mi się, że Method Man niezbyt się jara pytaniami o Tupaca i z kurtuazji go nie krytykował, ale pamiętam, że kiedyś się do tego odnosił i był wkurwiony o to wyjebanie Decka. Zwłaszcza, że Deck to spokojnie top 5 raperów z Wu Tang, a więc > Tupac. No ale tu wchodzimy w odwieczną dyskusję czy rymy czy jajko, czyli pasja i emocje.
Awatar użytkownika
2rzyn

Nie no prosze "Heave ain't hard 2 find" do wyjebania? Ju kajnda krejze ...

Biorac pod uwage okolicznosci w jakich Pac robil ten album i chec szybkiego wypelnienia kontraktu i zawijka , to jest to potezna plyta
Awatar użytkownika
gods bidness

To jego najlepsza płyta imo, ale dla mnie klasyk to powinien mieć co najmniej 9/10, a ona ma 7/10. Czysta matematyka, co zrobisz, jak nic nie zrobisz, takie życie Bożenko. 9.5/10 ma Blueprint. Illmatic ma 10/10. A chuj mi w dupę, niech Blueprint też ma 10/10. Choć w sumie Jay Z najlepszą sekwencję trzech kawałków z rzędu miał na RD - D'evils, 22 2s i Can I live. To tyle ode mnie w temacie Peji Styl Życia Gnoja.

Jeszcze mam takie przemyślenie, że Peja tą swoją lojalnością i chęcią siedzenia dalej pod klatką, definicja Pener, usprawiedliwiał swoje picie.
Awatar użytkownika
2rzyn

Me against the wolrd > all eyez on me
Awatar użytkownika
gods bidness

Dla mnie MATW trochę nudnawa, fakt że dojrzalsza. Bo Tupac jako gówniarz się mocno zachłysnął gangsterką i im dalej w las, tym bardziej przewieziony, a zaczynał od uciśnionych czarnych i naiwnych historyjek, że Brendas got a bejbi and it was kajna krejzi.
Awatar użytkownika
marmolad_k2

Post autor: marmolad_k2 »

Widzę, że temat się zmienił na Tupac Shakur Solufka :dunno:
saturn pisze: 10 wrz 2024, 21:56 tu jest normalne forum ślizgawka, więc zwracamy się do siebie normalnie - czasem kolego, czasem kurwo
ODPOWIEDZ