Young Multi & Fast Life Sharky - Trap After Death (2019)
- mlodyperkez
Re: Young Multi & Fast Life Sharky - Trap After Death (6.12.2019) [ZAPOWIEDŹ]
agresywnemu multiemu to bym dal klapsa i kazal uciekac na zajecia z przyrki
brzmi jak typowy polski raper
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- przedszkolanek
no a do tej pory brzmiał jak najgorszy polski raper, jest postęp
numer nie jest wybitny ale jest dobrze
nie zjada, nie ten poziom
It's got a hold on me the streets won't let me go I'm in love
Ezio_Wroclaw pisze: ↑05 wrz 2019, 10:10 Jeszcze mi kot o 4.40 wskoczył na mordę, jedyne pussy co tam ostatnio siada.
Zgadzam się, że widać postęp i kawałek jest całkiem OK. Fajny bit, Multi ładnie po nim płynie, fajna energia/agresja. I też chyba mogę powiedzieć, że to pierwsza rzecz, od Niego, która mi się w miarę podoba.
W miarę, bo wersy:
Znowu wyczyściłem scenę, twoje ziomy znowu w szok
I tej scenie zajebałem tricka
Znowu będą dopowiadać, potem będą mnie przepraszać
Wszystko psują. Są moim zdaniem żenujące i brzmią wg mnie po prostu śmiesznie. Ani nie wyczyścił sceny, ani nie zrobił jej tricka, ani nikt Go nie przepraszał. Raczej było odwrotnie. Takie linijki to może nawijać jakiś weteran sceny pokroju Ero czy OSTR, a nie Young Multi, który jakby nie było jest na początku przygody z rapem i raczej nie ma pozytywnego odbioru u kolegów z branży.
Jeszcze jedno. Nie wiem czy tylko ja to tak odbieram, ale dość dziwnym patentem w tym kawałku jest budowanie swojej rap legendy, w oparciu o sukcesy na You Tubie (końcówka drugiej zwrotki).
Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
W miarę, bo wersy:
Znowu wyczyściłem scenę, twoje ziomy znowu w szok
I tej scenie zajebałem tricka
Znowu będą dopowiadać, potem będą mnie przepraszać
Wszystko psują. Są moim zdaniem żenujące i brzmią wg mnie po prostu śmiesznie. Ani nie wyczyścił sceny, ani nie zrobił jej tricka, ani nikt Go nie przepraszał. Raczej było odwrotnie. Takie linijki to może nawijać jakiś weteran sceny pokroju Ero czy OSTR, a nie Young Multi, który jakby nie było jest na początku przygody z rapem i raczej nie ma pozytywnego odbioru u kolegów z branży.
Jeszcze jedno. Nie wiem czy tylko ja to tak odbieram, ale dość dziwnym patentem w tym kawałku jest budowanie swojej rap legendy, w oparciu o sukcesy na You Tubie (końcówka drugiej zwrotki).
"Nie o taki rap walczyłem ja
Włożyłem czas byś miał to zepsuć
Na szczęście jestem ja"
Ero JWP feat. Skip "Nie mogę przestać"
Na szczęście jestem ja"
- przedszkolanek
to się nazywa braga i próba wywołania wokół siebie shitshtormu, co jest podstawową strategią marketingową mulciaka
poza tym nie zakładaj, że on za wiele myśli, jak pisze wersy, na tym patencie jest zbudowane większość jego zwrotek jakie słyszałem i pamiętam (ale nie wiem czy jest to reprezentatywne)
kolegooo, to jest snake diss na konkurencję, dokładnie Kamerzystę
Spoiler
też rapujący youtuber jbc
- chilipvlmer
9 żyć bardziej mi siadło niż ten cały skate
niektóre linijki troche corny.
niektóre linijki troche corny.
ale ten sharky jest kotem
kibicuje od rose moet, najciekawszy producent obecnie
możesz mi mówić daquan
No ja wiem, że to jest bragga i nie oczekuję, że nawinie "jestem taki sobie"to się nazywa braga i próba wywołania wokół siebie shitshtormu, co jest podstawową strategią marketingową mulciaka
poza tym nie zakładaj, że on za wiele myśli, jak pisze wersy, na tym patencie jest zbudowane większość jego zwrotek jakie słyszałem i pamiętam
Tak, wiem kto to Kamerzysta, ale to zabawne, bo raperzy pojedynkują się, kto pisze lepsze linijki, kto robi lepszy rap, kto ma większe zasługi, a tutaj wyznacznikiem jest treść na YouTubie, no ale jak nie ma tego pierwszego to czymś trzeba się postawić.kolegooo, to jest snake diss na konkurencję, dokładnie Kamerzystę
Na szczęście jestem ja"
Na szczęście jestem ja"
tak analizujesz teksty multiego, chyba czytasz adnotejszyn
- Moltisanti
Tragiczne wyświetlenia. Otoczka rapującego jutubera powoli będzie znikać i jako raper się nie obroni. 2-3 płyty, koniec kariery, powrót do filmików (pewnie o ciuchach bo gierki już przypał)
Oj tam od razu analizujesztak analizujesz teksty multiego, chyba czytasz adnotejszyn
Na szczęście jestem ja"
Na szczęście jestem ja"
z tym przepraszaniem to chyba pije do szpaka
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Faktycznie było coś takiego w wersach Szpaka na "Kontroli Jakości". Dzięki za przypomnienie. Później Szpaku w sumie nie przepraszał, ale trochę się tłumaczył, to fakt. Masz rację, że może o to chodzi Multiemu. Fakt, że Szpaku to nie cała scena, ale biję się w pierśoyche pisze:z tym przepraszaniem to chyba pije do szpaka

Na szczęście jestem ja"
Na szczęście jestem ja"
Wrzucam pare snippetów z tej płyty bo widzę, że nie były tu udostępniane:
TORBA
DYNAMIT [?]
MODELKI [?]
???
??? v2
Ogólnie jaram sie mega, nikt w pl mainstreamie nie robi takiego smokepurpp/comethazine vibe bo są po prostu za drętwi
Mam nadzieję, ze sie nie zawiooode
EDIT: a swoją drogą 9 żyć i Skate 3 mocne single, bardziej mi siada Skate 3 przez agresywną stylistykę no i klip cud miód, sk8 or die
TORBA
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Spoiler
Mam nadzieję, ze sie nie zawiooode
EDIT: a swoją drogą 9 żyć i Skate 3 mocne single, bardziej mi siada Skate 3 przez agresywną stylistykę no i klip cud miód, sk8 or die
Na insta story Multiego oprócz śmiesznych filmików chłopaki wspomnieli, że skończyli kręcic klip do "TORBA"
Czekam bo ze wszystkich snippetów to torba siada mi najbardziej
Czekam bo ze wszystkich snippetów to torba siada mi najbardziej
Widzę że Mulcik poczuł się pewnie po feacie z Peją, ucichnięciu pocisków w jego kierunku i zaczyna fikać. Jeszcze zaczepia Kamerzystę żeby rozkręcić beef w którym miałby szansę i zdobyć street credit. Biedne dziecko. Zdobędzie ale cip credit. Liczę na dalsze wyjaśnianie typa ze strony Biura Ochrony Rapu ale nie przez Palucha, za duży jest na takiego łaka, wstyd że w ogóle sie wmieszał w tę sytuację powinien zostawić to innym.
24.07.2019 - 16.12.2019
- przedszkolanek
nawet parsknąłem
bor niech się już lepiej za wyjaśnianie multiego nie bierze, bo się skończy jak ostatnio przeprosinami u Yurkowskiego
BOR to już lepiej niech przestanie sie odzywać w tematach "wyjasniania sceny" bo tylko wstyd po sobie zostawiają i ciarki żenadybortwick pisze: ↑13 lis 2019, 20:27 Widzę że Mulcik poczuł się pewnie po feacie z Peją, ucichnięciu pocisków w jego kierunku i zaczyna fikać. Jeszcze zaczepia Kamerzystę żeby rozkręcić beef w którym miałby szansę i zdobyć street credit. Biedne dziecko. Zdobędzie ale cip credit. Liczę na dalsze wyjaśnianie typa ze strony Biura Ochrony Rapu ale nie przez Palucha, za duży jest na takiego łaka, wstyd że w ogóle sie wmieszał w tę sytuację powinien zostawić to innym.
Poza tym co bor w swoim słowniku beefów ma do zaoferowania oprocz słow banan, kasztan i parówa?
Spytaj Fokusa. Albo Peję 
Ale fakt, Multiego powinni zlac ciepłym moczem a nie czepiać się bezbronnego kundelka.
Ale fakt, Multiego powinni zlac ciepłym moczem a nie czepiać się bezbronnego kundelka.
24.07.2019 - 16.12.2019