O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
-
frontkick
Re: O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (10.10.2019) [Zapowiedź]
Ja chciałbym tylko napisać że Magiera jest pojebany, już straciłem rachubę ile on albumów zrobił w tym roku
Hm... Vienio, Małpa, Pokahontaz, Kali, teraz OSTR, coś jeszcze ?
Tak czy siak bit z tego singla podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich rzeczy co wypuścił w tym roku (Vienia tylko nie słuchałem)
Tak czy siak bit z tego singla podoba mi się chyba najbardziej ze wszystkich rzeczy co wypuścił w tym roku (Vienia tylko nie słuchałem)
sprawdzałem wcześniej w tym roku jakieś single które on produkował i brzmiały dość słabo, ale ten wyszedł naprawdę ciekawie
refren mógłby być lepszy, zwrotki typowe
refren mógłby być lepszy, zwrotki typowe
Ostatnio zmieniony 10 paź 2019, 13:57 przez instinkt, łącznie zmieniany 1 raz.
- sugarhill_notausgang
Refren totalnie chujowy jezu jeszcze tyle razy powtarzany na koniec, że serio mam ochotę wyłączyć. Tak, to followup do Męskiego grania. Zwrotki totalnie o niczym, ech, z konkretów to przypierdolka do "pedałów" bo lubią różowy kolor, a Polsce zagraża "heterofobia"
a złodzieje i gangi to koledzy Ostrego z Łodzi.
Przynajmniej flow poprawił, ale tekstowo widzę dalej równia pochyła.
Magiera i DJ Haem
Magiera i DJ Haem
Ale to jest chujowe.
Odsłuch na yt
Ostatnio zmieniony 10 paź 2019, 1:17 przez daveyo, łącznie zmieniany 2 razy.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Podbijam sugarhill, męczyłem się słuchając tych bzdur. Bity Magiery są lepsze niż Holendrów natomiast nie one są problemem OSTRa jak widać.
Influencer.
- przedszkolanek
ale gówniany ten singiel, go nawet dobry bit już nie ratuje, nawet nie chce mi się sprawdzać całości
Zdążyłem raz przesłuchać i wydaje mi się, że spokojne za całość:
Świetny klimat tu panowie zbudowali, jak się zignoruje warstwę liryczną, to można przyjemnie słuchać, bo co do flow zarzutów mieć nie można raczej i się ładnie klei z tymi bitami, natomiast liczba wersów o miałkim rapie który przybył rozpierdolić sprawia że nie jest to tak dobre jak mogło być. Zobaczymy jak to będzie wchodziło przy kolejnych odsłuchach.
choć lepsze to niż ostatnie płyty skrzypka to ogólnie słaba ta epka, ostry przepadł bezpowrotnie. dostał lepsze bity niż te od killing skills, a i tak się nie wykazał. nic poza singiel się nie wybija.
e; w sumie ostry dobrze siebie podsumował w kawałku anderson silva, nawijając ostr rapowa wersja andersona silvy. spider rozmienia się na drobne, zbierając kolejne walki z cymbał i to ich łączy - cienie samych siebie sprzed lat.
e; w sumie ostry dobrze siebie podsumował w kawałku anderson silva, nawijając ostr rapowa wersja andersona silvy. spider rozmienia się na drobne, zbierając kolejne walki z cymbał i to ich łączy - cienie samych siebie sprzed lat.
wjeżdża największy kaliber, twoja ekipa koliber
Od paru lat bylem w stanie sluchac ostrego, ale ta epka naprawde przyjemna, na pieknych bitach i calkiem spoko nawijce. Jestem pozytywnie zaskoczony.
pięknie napisane.
co do epki, Magiera odjebał kawał dobrej roboty, ostry wtórny i gada ciągle o tym samym, spoko do sprawdzenia ale katować tego nie będę na pewno.
Zmusiłem się do odsłuchu i szacun za bity, klimat piękny, chętnie bym zobaczył kogoś innego na tych bitach, a sam O.S.T.R średnio, już Kizo ma badziej urozmaicone kawałki
. Gość z taką pozycją na scenie i na kolejnym projekcie musi nawijać, że to jego Hip Hop jest prawdziwy.
Sokół wbił się z płytą bez większego pierdolenia i dał zajebistą płytkę, Peja również robi swoje, Shellerini ostatnio też tracki na najwyższym poziomie i jakoś nie pierdolą na każdym tracku, że to co teraz to chujnia i Hip Hop se umar.
Sokół wbił się z płytą bez większego pierdolenia i dał zajebistą płytkę, Peja również robi swoje, Shellerini ostatnio też tracki na najwyższym poziomie i jakoś nie pierdolą na każdym tracku, że to co teraz to chujnia i Hip Hop se umar.
- sugarhill_notausgang
Kurwaaa typy to kupują po 299 zł XDDD Na alegro już 6 sztuk sprzedane w tej cenie. To może ja nawet nie będę folii zdejmował ze swojej sztuki, nie jestem reselerem, ale z 40 zł zrobić 300 zł nigdy nie było tak łatwo. Przecież jak to sie teraz powyprzedaje (to - czyli kilkadziesiąt sztuk, które teraz są dostępne), to za 2 tygodnie będzie latało po 499. A jeśli nigdy nie będzie dotłoczenia - a Asfalt pisze o tym wprost - to za rok pewnie 999 zł.
bit z A₵ID to jedyna ciekawa rzecz z tego projektu
- Bunnymen77
Ale są też na allegro sztuki za 180 zł i nikt ich nie kupuje, dziwne jakieś.
- sugarhill_notausgang
Re: O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
Muzyka na tej płycie jest zajebista, wiele bym dał, żeby usłyszeć na tych bitach jakiegoś głodnego MC.
Flow OSTR ma bardzo dobre, przyjemnie wlewa się na bity, nawet trochę się zmienia pomiędzy numerami, no ciężko się przyjebać, flow-maszyna.
Niestety to, co się dzieje w warstwie tekstowej woła o pomstę do nieba, ujmę to tak: no kurwa mać. Nie ma tu żadnego ciekawego wersu, nie ma tu kurwa ani jednego ciekawego punchline, ale jest tu kurwa wszystko, co słyszeliśmy milion razy: to prawdziwy hip hop, Bałuty ŁDZ moja ojczyzna, dziwki ssą kutasy, złodzieje kradną, a Adam nagrywa bo to kocha i sra na fejm. A weź wypierdalaj z tym generatorem wersów, ile on pisał tę epkę, dwa popołudnia? Jedno popołudnie? To jest już serio kurwa żałosne.
Flow OSTR ma bardzo dobre, przyjemnie wlewa się na bity, nawet trochę się zmienia pomiędzy numerami, no ciężko się przyjebać, flow-maszyna.
Niestety to, co się dzieje w warstwie tekstowej woła o pomstę do nieba, ujmę to tak: no kurwa mać. Nie ma tu żadnego ciekawego wersu, nie ma tu kurwa ani jednego ciekawego punchline, ale jest tu kurwa wszystko, co słyszeliśmy milion razy: to prawdziwy hip hop, Bałuty ŁDZ moja ojczyzna, dziwki ssą kutasy, złodzieje kradną, a Adam nagrywa bo to kocha i sra na fejm. A weź wypierdalaj z tym generatorem wersów, ile on pisał tę epkę, dwa popołudnia? Jedno popołudnie? To jest już serio kurwa żałosne.
-
Johnny
Re: O.S.T.R. & Magiera - Arhytmogenic EP (2019)
niech on już się wreszcie zajmie czymś innym, ile razy można pisać ten sam kawałek