Piernikowski - The best of moje ghetto (2019)
Re: Piernikowski - The best of moje ghetto (17.10.2019)
ostatni track na tej plycie to niesamowity rozpierdol muzycznie, calosc dosc sie rozni od no fun, bardziej przystepne sie to wydaje
Na pewno będzie to zaskakujące pewnie dla wielu, którzy znają moje podejście do Synów i wcześniejszej twórczości Piernikowskiego oraz moje przygody z tymże artystą, ale... to naprawdę dobra płyta. Przede wszystkim Piernikowski de facto więcej tutaj rapuje, sadzi linijki zamiast je rozciągać, przekombinowywać. Nawet zdarzyły się tam jakieś przyspieszenia i sobie z tym radzi. Dwuwers "Wczoraj na ulicy mijał mnie twój mikrofon/Żalił się, skarżył się na twój chujowy głosu ton" to cholernie dobre wejście.
Zresztą produkcyjnie Piernik i Syny to zawsze była topka - problemem były wokale i teksty, które tutaj brzmią zwyczajnie lepiej (chociaż mógłby się Piernikowski wyzbyć zupełnie tej maniery obniżania głosu, bo jeszcze sporo potrafi zepsuć), są gęstsze, znacznie lepiej napisane, znacznie mniej tu takiego nieznośnego artyzmu, próby tworzenia jakiegoś memowego rapu, z którego słuchacze najbardziej zapamiętają słowa BIAŁAS i WŁANCZAJ, na rzecz klimatu i zwykłej frajdy z robienia muzyki. To słychać. Pewnie będzie to mój zwycięzca w kategorii "zaskoczenie roku".
Zresztą produkcyjnie Piernik i Syny to zawsze była topka - problemem były wokale i teksty, które tutaj brzmią zwyczajnie lepiej (chociaż mógłby się Piernikowski wyzbyć zupełnie tej maniery obniżania głosu, bo jeszcze sporo potrafi zepsuć), są gęstsze, znacznie lepiej napisane, znacznie mniej tu takiego nieznośnego artyzmu, próby tworzenia jakiegoś memowego rapu, z którego słuchacze najbardziej zapamiętają słowa BIAŁAS i WŁANCZAJ, na rzecz klimatu i zwykłej frajdy z robienia muzyki. To słychać. Pewnie będzie to mój zwycięzca w kategorii "zaskoczenie roku".
aka anthony hotbeats / skwer represent
- przedszkolanek
ale żeś szybko wydygał
wystarczyło, że Piernik wspomniał o użyciu broni i hejt od razu się skończył 
Generalnie podbijam Rapha. Bardzo słuchalne, na pewno nie odrzuca aż tak jak poprzednie jego solówki albo płyty Synów (albo to ja się w końcu przekonałem do jego stylówki). Wciąż są momenty, że to jego przerysowanie brzmi jakby za rap brał się kabaret OTTO, ale coraz mniej tych momentów. Fajne featy, kapitalne bity
No, stary, jakbyś miał osierocić dwójkę dzieci to też byś się bałprzedszkolanek pisze: ↑29 paź 2019, 18:50 ale żeś szybko wydygałwystarczyło, że Piernik wspomniał o użyciu broni i hejt od razu się skończył
![]()
Nie, to nie kwestia przekonania do stylówki. Na płytach Synów i poprzednich solówkach oraz feacie na płycie Pezeta, Piernikowski dalej jest najbardziej irytującym raperem/wokalistą na tej scenie.
aka anthony hotbeats / skwer represent
Numer z Hadesem zajebisty i leci od wczoraj na ripicie, do reszty nie mogę się za nic przekonać, ani do warstwy muzycznej, ani do rapu 
Dla mnie Syny i Piernikowski to za daleki odlot, zero jaranka żeby mi to się spodobało musiałbym być po kwasiku hehe.
RapCelownik.pl - Najwięcej Treści o Muzyce Rap i Kulturze Hip Hop
Bardzo fajnie, że powstają takie projekty w takiej stylistyce. Natknąłem się na jeden kawałek z tej płyty i musiałem przesłuchać całość. Niesamowity klimat i zdecydowanie to kupuję. Dobra odskocznia od takich typowych kawałków.
-
frontkick
Ciekawe czy w Asfalcie ogarnęli że publikowanie odsłuchu po jednym numerze na tydzień to kurwa głupota czy to tylko tak jednorazowo
Coś Horyzontu brakuje.
- rakieta_rakieta
bardzo fajne, bardzo osobne.
Je suis Polonaise, so all i need is vodka, i może miłość
Czyli co warto sprawdzić? Oderwany od forum i muzyki jestem z korzyscia dla całej trojki, no ale jednak wbiłem by sie spytać jak płyta?
Kurwa a ja myślałem, że mi tu Kasia Kowalska na wokalu wjedzie xD. Ale zawód
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
- mlodyperkez
ten artykul dostepny jest tylko dla naszych cyfrowych prenumeratow
Spoiler
nie, nie zaplace zlotowki
Czyli w przyszłym roku męskie granie i featy z Taco, Problemem i Bedoesem, zasluzenie
The Best of Moje Ghetto na żywo wchodzi 10x lepiej, ja fan Synów od dawna ale w pełni przekonałem się do tego materiału dopiero live. Do tego Brodka i Kacha na scenie no coś pięknego
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/