Rogal DDL
Re: Rogal DDL
[Verse 1: Tay-K]
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
School was very hard (gang)
https://open.spotify.com/artist/3v9qYvgnhbV0McEWEISOQ3
https://www.instagram.com/kidzej__/
- Bryx Fenrir
Rogal to taki gość, że jak puszczam ziomom to się w czoło pukają, a jednak ja się jaram jak pojebany 
o chuj, to o nim Tolkien napisał trzecią część "Władcy pierścieni"
edit: przesłuchałem, niesamowicie to poruszające i trochę chyba brzmi jak ostatni track, ale może to moje jakieś
edit: przesłuchałem, niesamowicie to poruszające i trochę chyba brzmi jak ostatni track, ale może to moje jakieś
Cóż....Rogal to gość który ma tylko i wyłącznie dobry głos i ogromną charyzme. I to tyle, bo muzyki to tam raczej nie ma.
- przedszkolanek
no nie tylko, muzycznie on robi świetne rzeczy, lepsze nawet niż teksty
brzmieniowo siedzi tylko minusem jest to, że trzeba się mega skupić a i tak ciężko wszystko zrozumieć, ale ten chaos to zamierzony pewnie, więc spoko, tutaj np. kozacko słuchalnie na techniawach siedziało - https://www.youtube.com/watch?v=l1z93MxOswQ
MOB
Rogal to soliloquy of chaos, postepujaca dezintegracja i pieczywo. Powiedzial kilka wywrotowych rzeczy, np. ze Boga nie ma i free kurwy z roksy. Muzycznie jest to dosc meczace. Te stare numery, np. Ebe ebe, sa mega chujowe. Lubie z niego tylko fragmenty, ale mimo wszystko to chyba moj ulubiony polski raper.
SZKODA MI TEGO Rogal DDL
BO JEST ŻAŁOSNY
JEGO RAP JEST CHUJOWY I SŁABY
NIC NIE ROBI TYLKO HEJTUJE
NIECH POPRAWI NAJPIERW JAKOŚĆ SWOICH NAGRYWEK
BO JEST NIEMAL TAK CHUJOWY JAK SOKÓŁ BOSKI ROMAN
KTÓRZY JAKO PIERWSI ZAPOCZĄTKOWALI
HIP HOPOLO W POLSCE
I DISKO POLOWE TECHNIAWKI
BO JEST ŻAŁOSNY
JEGO RAP JEST CHUJOWY I SŁABY
NIC NIE ROBI TYLKO HEJTUJE
NIECH POPRAWI NAJPIERW JAKOŚĆ SWOICH NAGRYWEK
BO JEST NIEMAL TAK CHUJOWY JAK SOKÓŁ BOSKI ROMAN
KTÓRZY JAKO PIERWSI ZAPOCZĄTKOWALI
HIP HOPOLO W POLSCE
I DISKO POLOWE TECHNIAWKI
CZACIK ELO, ŚMIERĆ FRAJEROM
Rogal to myślę moje top 5 nagrywających raperów w Polsce, ale jednak go wolę minimalnie mniej wygrzanego. na bardziej klasycznych podkładach, gdzie jest tylko jakieś przejście / refren, i przede wszystkim kiedy w piosenkach można więcej go zrozumieć. choć doceniam jego zrytą banię.
właśnie tam lecą takie wersy, że ja nie wiem czy on do końca byłby w stanie to nagrać inaczej - patrz wersy o schodzeniu z ćpania i odstawianiu
bardzo możliwe - ale ja nawet nie przesłuchałem tego całego, a połowy nie zrozumiałem, jednak nadal lubię jak słuchanie muzyki sprawia mi jakąś przyjemność
Ja właśnie dla odmiany - zacząłem mocno jarać się tymi pojebanymi bitami i wokale Rogala, przez co przymykam czasami oko na odpały w tekście. A jeżeli chodzi o samą treść, to niestety dużo gorzej niż w przeprasHAM
-
schizoid91
Rogal , nie wiem czy jego geniusz wypływa z mądrości przemieszaną z dragami, manią czy jakimś spektrum schizofrenii. Dla mnie to brzmi jak słowotok i schizofazja nieraz, niestety, sam mając takie przeloty, ale to gdy tabletek nie biorę.
I oczywiście, nikt w Polsce i za granicą jak Crossaint xDDL. Techno idealnie się komponuje z jego wokalem i interpretacją interpretacji fenomenu ontologicznego, bytu z bytowaniem, ze słowem, znaczeniem i definicją tegoż. Egzaltacja próby określenia nieokreślonego. Mnogość tejże interpretacji i nic ponad to, gdyż prawda rozmywa tu się jak farba.
I oczywiście, nikt w Polsce i za granicą jak Crossaint xDDL. Techno idealnie się komponuje z jego wokalem i interpretacją interpretacji fenomenu ontologicznego, bytu z bytowaniem, ze słowem, znaczeniem i definicją tegoż. Egzaltacja próby określenia nieokreślonego. Mnogość tejże interpretacji i nic ponad to, gdyż prawda rozmywa tu się jak farba.
[mention]schizoid91[/mention] fajny post, ja rap Rogala w tym najhardkorowszym wydaniu (a reddot2 mam za taki) odbieram jako zapis emocjonalny i myślowy jeden do jednego kogoś kto ma jazdy z dragami, policją, paranoją i znalazł sobie ujście dla emocji w tworzeniu muzyki (albo to ujście się znalazło). fascynujące są te powracające motywy u niego - tu np. Feliczita zmiksowana z tym samplem z Legginsy w Kwiaty 
To jest nawet spoko przez pierwsze 2 minuty, potem zaczyna mnie łeb napierdalać
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
ja na razie tego nowego słucham z odpalonym geniusem i jaram się
polski rap, światowy poziom kurwa, albo i wyższy
MOB
podbijam, jego folołapy do samego siebie albo do innych są piękne
Spoiler
Każdy dzień challenge, weź nie oszalej, to w chuj skomplikowane