Paweł Bokun

Kategoria poświęcona wykonawcom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
fvntvsycool

Re: Paweł Bokun

Post autor: fvntvsycool »

Nie jestem w temacie ale "Pjes uliczny" i "Paranoia" kiedyś mi całkiem dobrze siedziały, ale potem jakoś zapomniałem o typku. Tera patrze a tu jakieś posty, że rozjebał kariere były czy coś. Ktoś wyjasni co się stało z Bokunem? IMO miał super potencjał, którego chyba nie wykorzystał bo ciężko znaleźć jakieś świeże info w sieci o nim.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Chyba sam sobie odpowiedziałeś. Jego słuchacze uważali, że fajne rzeczy wydaje, a potem o nim zapomnieli :dunno:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

@Jose jest na bieżąco chyba
Awatar użytkownika
fvntvsycool

Sprawdzam teraz losowo numery z "Pilliady", oraz ' Plucia krwią na odległość" i w sumie jestem w szoku, że to nie zrobiło lepszych zasięgów :crazy: muzycznie jest konkret, zarówno pod kątem rapu/śpiewu jak i bitów, choć może nie do końca trafia w obecne trendy. Szkoda chłopa, czy to wina asfaltu?
Awatar użytkownika
Jose
Brak Kultury

Post autor: Jose »

No co, wydaje płyty, przecież był temat nawet, czasem coś zapostuje na insta i tyle chyba

Mam na shortliście do wywiadu, trzymajcie kciuki
2rzyn pisze: 20 sty 2024, 9:32 Dlaczego Tede Królem Jest
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

fvntvsycool pisze: 12 cze 2022, 15:08 Sprawdzam teraz losowo numery z "Pilliady", oraz ' Plucia krwią na odległość" i w sumie jestem w szoku, że to nie zrobiło lepszych zasięgów :crazy: muzycznie jest konkret, zarówno pod kątem rapu/śpiewu jak i bitów, choć może nie do końca trafia w obecne trendy. Szkoda chłopa, czy to wina asfaltu?
Bokun jest super, może ten wygląd pociesznego grubaska sprawia że wydawcom nie chce się go promować
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Awatar użytkownika
przedszkolanek

a to nie jest trochę tak, że bokun robi pop/rap na którego nie ma w polsce masowego odbiorcy, w związku z czym nikomu nie opłaca się w niego inwestować, bo się nie zwróci?
Awatar użytkownika
bronek

Post autor: bronek »

No z tym asfaltem i quequality slabo wyszlo, jemu jak dobrze pamietam troche psycha siadla jak zaczal mu fejm rosnac, a w wytworni mial jakies tam zobowiazania i musial jakies tam robic ruchy i wychodzilo to tak na sile troche. On chyba sam o tym pisal na fb/mowil w jakims tam wywiadzie, ale juz nie pamietam gdzie na to trafilem.

Jezeli chodzi o muzyke to z tych ostatnich mini-albumow najbardziej mi sie spodobalo "bocconi" (jako Pau Bou), ale rozumiem ze ludzie moga powiedziec ze to jest zbyt "edgy" tekstowo i bardziej dla beki i nikogo ten material nie obchodzi :dunno:
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Jem pizzę, piszę teksty, teraz jestem w prime jak Szczęsny
Szacunek za bycie sobą i za wersy
Wy tak bardzo się staracie, że każdy jest pierwszy lepszy
Awatar użytkownika
mopek

Post autor: mopek »

stężenie częstochowy na tym bocconi wypierdala normy, gankach-skakanka-spanka-kołysanka, litości
Awatar użytkownika
bronek

I to nie koniec zalet tego albumu
przyszedłem się tu napierdalać a nie kurwa jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
fvntvsycool

przedszkolanek pisze: 12 cze 2022, 18:27 pop/rap na którego nie ma w polsce masowego odbiorcy
co jak co, ale pod tymi słowami bym się nie podpisał w 2022 roku
Awatar użytkownika
przedszkolanek

na rap tego typu co robi bokun jest masowy odbiorca?
Awatar użytkownika
bronek

Chyba nie, za malo kontrowersji w tekstach i wyobrzymionych emocji na pokaz (i krzyku w refrenach bo jestes tak mocno wkurwiony!!!111). Jakby Bokun nawijal tak samo na tych samych bitach ale by jebal pis (<tutaj mozna jakies inne populizmy wsadzic tez ofc>) i wzial na feat taco + jakiegos innego fejma to mysle ze by byl szum i jakos by to poszlo, ale raczej na to powyzej sie nie zanosi wiec osad ostateczny: nie ma masowego odbiorcy na takie rapy.
Akurat odpalilem sobie Pilliade bo nwm czemu ale w glowie mialem ze sie odbilem od tego albumu, ale bardzo przyjemny jest i teraz sobie przypominam ze jednak posluchalem tego troche i jest spoko ten album. Az przypomnialo mi sie to ze bardzo lubie jego podspiewywanie, ktore do tego ladnie splata z nawijka. Odpale sobie tez inne materialy bo dawno nie sluchalem, a pjes uliczny, mlode raki i 200 po miescie byly bardzo fajne jak dobrze pamietam

Dodano po 3 minutach 6 sekundach:
e: moze jakby poszedl w taki rap dla beki jak ta ostatnia plyta to moze tez by troche popularnosci zlapal, np taki kuki ostatnio z cypisem nagral album a to mu otworzylo furtke do szerszej publiki (ofc czy pojdzie za ciosem i to wykorzysta to jeszcze nie wiadomo, ale potencjal na zlapanie wiekszego fejmu jest i o to mi chodzi)
Awatar użytkownika
Luxair

Bokun i jego styl śpiewania zawsze jakoś kojarzył mi się z polskimi wykonawcami alternatywnego popu z późnych lat '80, a w szczególności Bielizną i Formacją Nieżywych Schabuff.
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

Ja bardzo lubię od typa kawałek Dziewczyno pokaż mi brzuszek :rotfl:.

Dodano po 5 minutach 31 sekundach:
Wgl wiadomo co z Duchu? Pamiętam, że typ też był w Młodych Wilkach razem z Bokunem. Od tej pory wydał chyba z 1, 2 płyty i duża cisza. A szkoda, bo mógł pójść za ciosem i dać płytę w okresie Młodych wilków, walnąć feata z takim PlanBe, Reto, czy Bedoesem i może by zaistniał bardziej. Przespał swój moment.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
Luxair

To ten co nagrał płytę o tym że wraca z UK do Polski?
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Patryk233

Post autor: Patryk233 »

@Luxair dokładnie

A tak na serio, to bardzo lubię jego kawałek od A do Z i Atlas chmur. Jak ktoś nie zna, to polecam.
"Ich wollte immer nur verstanden werden und hinterlies zum Schluss verbrannte Erde" 💥
Awatar użytkownika
fvntvsycool

przedszkolanek pisze: 16 cze 2022, 10:39 na rap tego typu co robi bokun jest masowy odbiorca?
przedszkolanek pisze: 12 cze 2022, 18:27pop/rap
Awatar użytkownika
przedszkolanek

przedszkolanek pisze: 12 cze 2022, 18:27 bokun robi pop/rap na którego nie ma w polsce masowego odbiorcy
nie rozumiemy się ekolego
pawel g

Post autor: pawel g »

Cos wiadomo czemu Bokun usunął że spoti 200 po mieście i plucie krwią na odległość?
ODPOWIEDZ