Kaz Bałagane - Lot 022 (2015)
-
ksiazenieporzadek
Re: Kaz Bałagane - Lot 022 (2015)
pierwsza 2-3 miechy po wypuszczeniu
druga w pakiecie ze źródłem w stepie
ta chyba trzecia xD
druga w pakiecie ze źródłem w stepie
ta chyba trzecia xD
Cały czas czekam na wersję bez zwrotki Tomba - od razu powijam i sprzedaję drugie wydanie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Jeżeli ktoś poluje na reedycję, to dzisiaj od 17:00 będzie dostępna na www.kazbalagane.pl.
Kupię UNDADASEA – Undaground Mixtape
- ebismolarek
Odkopuje żeby być wpisanym w tym temacie
Klasyk i najlepsza rzecz od Kaza
Klasyk i najlepsza rzecz od Kaza
- przedszkolanek
bity smolastego jakkolwiek urocze to już dzisiaj trochę ciężko się ich słucha, a to nawet pięć lat nie minęło
no i dobrze, że kazek przestał tak skrzeczeć jak tutaj
a tak poza tym to klasyk
no i dobrze, że kazek przestał tak skrzeczeć jak tutaj
a tak poza tym to klasyk
- przedszkolanek
no taka prawda, ciężkie i zamulone te bity bardzo, wtedy to było fajne, ale dzisiaj już tak średnio
Dla mnie mega te bity, kojarzą mi się z wakacjami i latami młodości
Ja chciałem tylko napisać, że nie rozumiem dlaczego ludzie tak się jarają tą płytą, mega dukanie i barwa głosu gorsza od skrzeczenia ostra, pierwsze dobre solo kaza, to radio gruz, mam nadzieję, że ktoś jeszcze ma takie zdanie 
- przedszkolanek
w ogóle jak zazwyczaj nie lubie tego typu działań, to tutaj bym z chęcią posłuchał sobie sequelu na nowszych bitach i z obecnymi wokalami kaza (no może bardziej z 2017, ale to sa nevrati)
Sotnikov no ja do pewnego stopnia, tylko że powiedziałbym że lot jest dobry, a radio gruz wybitne
Sotnikov no ja do pewnego stopnia, tylko że powiedziałbym że lot jest dobry, a radio gruz wybitne
Dla mnie bity tu to wciąż rozpierdol. Jedyny, niepowtarzalny klimat, nie wiem nie wyobrażam sobie żeby ta płyta była przewinięta na innych bitach. Co ciekawe Kaz może i tu miał skrzeczący głos, ale to teraz więcej skrzeczy w kawałkach. Klasyk, tu praktycznie wszystko jest top poziom dla mnie
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
- Rozpierdalator
Zajebiste to jest. Najważniejsze, że Kazek wtedy tak nie pierdolił głupot jak tera.
To jest tak, tamta płyta tekstowo jest pozbawiona zapychaczy na maksa, ze świecą szukać tego w pl rapie, no każdy wers tam coś wnosi, teraz u Kazka trzeba szukać wyróżniających się wersów a nawet jak są to te delivery nie ma już takiej mocy, na Locie charyzma w głosie(który jeszcze miał ten specyficzny wydźwięk, ale był zdecydowanie bardziej kontrolowany niż wcześniej) i liryka są bezbłędne
Dla mnie właśnie ten brak zapychaczy i gorszych momentów w wersach=brak nudy, był jedną z podstaw zajebistości Jacy na Locie, Gruzie i Narkopopie, to niesamowicie równe materiały
Dla mnie właśnie ten brak zapychaczy i gorszych momentów w wersach=brak nudy, był jedną z podstaw zajebistości Jacy na Locie, Gruzie i Narkopopie, to niesamowicie równe materiały
MOB
- zemsta1kadluba
dla mnie najlepszy materiał od Kaza, a wejście w tytułowym kawałku zawsze puszczam sobie dwa razy jest tak mocne.
Bity jak pod letniaki, ale nawijka brudna, prawdziwy polski newschool, a nie newschool amerykański po polsku
Bity jak pod letniaki, ale nawijka brudna, prawdziwy polski newschool, a nie newschool amerykański po polsku
mołpy są kozackie
fantastyczne bity, przejebana charyzma jacka, klimat, no co tu dużo pierdolić - klasyk
You got opps, ain't you?
No, we ain't all angels
No, we ain't all angels
nic bym nie zmienił na tym albumie, ew. usunąłbym feat teoembe
opus magnum tego rapera
opus magnum tego rapera
Eldoka pozdrawia wszystkich pis jol
Lot i Radio Gruz dwa najlepsze albumy Jacy, ciężko mi wskazać który lepszy. Jednym i drugim jarałem się swego czasu jak dziecko, a kawałek 'Linijki' nie zliczę ile razy katowałem.
Odświeżam sobie dzisiaj w słoneczny dzień ten album i to jest zdecydowanie jego najlepsza rzecz, idealnie wyważone chamstwo z ulicznymi rozkminkami, idealnie to siedzi na tych bitach Smolastego.
- PeterStillNinety's
- WNB Weteran
To prawda Pięknie to wchodzi Często sobie do tego wracam np na rowerku lub puszcam jak na wkurwie jestem bo to mimo wszystko chillowy album ze względu na warstwę muzyczną
Kontuzje brak sportu byłem wyczerpanym wrakiem dziś powracam po swój łup jak pirat w ręce z hakiem
Oj, piękny album