Polski vs amerykański rap
Re: Polski vs amerykański rap
swoją drogą, to żadne bity lepiej się nie zestarzały niż te z 2001, one bujały kiedyś, bujają teraz i będą bujać za dwie dekady, a jeszcze niejeden kumaty małolat po pierwszym odsłuchu stwierdzi, że w chuj świeże gówno
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
-
Markowski222
- Zbanowany
No i z tych podesłanych siedzi mi troche mastermind, a reszta nie. Po prostu amerykanskie beaty mi nie leza sorry chłopaki.
Twórca wątku Civil War w USA na forum cohones. Chcesz dymy? Zapraszam.
rok 1997, bit brzmi jakby wyszedł i dziś
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0
Rozum mówi, że amerykański, ale orzełek na piersi. Głosuję na Polskę, szczególnie w obliczu zagrożenia ze strony Federacji Rosyjskiej.
Mam w domu szafkę, w której trzymam
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Wszystkie dostępne dzieła Lenina
Dla mnie bity urba na w strefie jarania są ciekawsze niż 99% klasycznych płyt wliczając w to nawet bigiego i masa. Wgl rozkmincie jak bardzo nudne były bity na tych wypoerdach pokroju black moon czy jery. Tam z NY złotej ery to się po czasie bronią bitowo głównie rzeczy ze stajni wtc i Native tongues a tak to z grubsza stypa
Urb jakby urodził się w Oklahomie to by rozjebał te stany.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Noon jakby się urodził w USA i ktoś go odnalazł to by był GOATem producenckim multimilionerem, byłby wyżej od Dre
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
-
arystokrata91
Oczywiście Stany, ale więcej słucham polskiego, bo po prostu lubię i wolę, jest mi też wygodniej, nie jestem w stanie "myśleć" po angielsku, analiza tekstu po angielsku mi trochę zajmuje, nie wszystkie wyrazy od razu skumam za odsłuchem jednym czy drugim, w przeciwieństwie do polskiego, no chyba, że jakość zjebana jak u Sento.
Lepsze bity, lepsze flow, ciekawsze pomysły, umiejętne podśpiewywanie/nucenie. Taki Kanye, ASAP, Kendrick, Drake z lat 2008-2014 zjedli cały rap na dekady.
Dodano po 31 sekundach:
Rzuć no coś, co mocno cenisz jego?
Lepsze bity, lepsze flow, ciekawsze pomysły, umiejętne podśpiewywanie/nucenie. Taki Kanye, ASAP, Kendrick, Drake z lat 2008-2014 zjedli cały rap na dekady.
Dodano po 31 sekundach:
Rzuć no coś, co mocno cenisz jego?
Polski, bo przewagę zrobili Oyche Doniz i King Tomb.
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
Druga sprawa - JWP od dzisiaj nie gra w Warszawie koncertów
ZAKAZ
ZAKAZ
Wszystko co wyprodukował w klasycznym stylu - Poważna, Klasyczna, Grammatik, pojedyncze numery
no to był w tamtych latach imo top 1 PL producent który jakby urodził się w USA i ktoś z labelów by go znalazł to by miał teraz pościel haftowaną w dolce, niczym nie odstawał od tamtejszych producentów
z takich pojedynczych numerów to np:
Spoiler
Streamable usunęło wszystkie moje zembedowane filmy na forum, jeżeli potrzebujesz reuploadu któregoś z nich pisz priv.
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
FREE FROMAGE
FREE ENZO
FREE NAFAS
- SuperRapMaster
Jeru miał dobre bity, bo robił mu Premier. Z resztą sam Jeru to niedoceniana legenda.baqlashan pisze: ↑15 gru 2025, 19:01 Dla mnie bity urba na w strefie jarania są ciekawsze niż 99% klasycznych płyt wliczając w to nawet bigiego i masa. Wgl rozkmincie jak bardzo nudne były bity na tych wypoerdach pokroju black moon czy jery. Tam z NY złotej ery to się po czasie bronią bitowo głównie rzeczy ze stajni wtc i Native tongues a tak to z grubsza stypa
Dlaczego akurat Oklahomie? Czy ktoś stamtąd w ogóle się wybił?
Zgadzam się z wyjątkiem tego, że byłby wyżej niż Dre. Pewnie byłby wyżej w niektórych rankingach najlepszych producentów, ale producenci robiący taką kasę jak Dre to coś, co się prawie nie zdarza. Jedyny. który mi przychodzi do głowy oprócz Dre to Kanye, ale obaj rapują, a Noon w zasadzie nie, a szkoda, bo na "Zazwyczaj nie rapują" pokazał, że jak chce, to umie.
Pezet Noon Muzyka poważna najlepsza płyta w Polsce. Taka jest moja popularna/niekontrowersyjna opinia.
bo Oklahoma jest w stanach. W samym ich środku.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
W piździe nie samym ich środku. Kansas jest bardziej na środku. Chuja wiesz o rapie i chuja wiesz o geografii Stanów Zjednoczonych.
Za pisanie takich rzeczy na Facebooku - wykasujesz to, przeprosisz.
ZAKAZ
ZAKAZ
premier robił dobre, ale jerowi ewidentnie dał jakieś odrzuty co nikt z pierwszej ligi ich nie chciał. niemniej czysto producencko urbek > premier.
Jeśli mówimy o bitach, to nigdy nie powstał bit na takim poziomie w Polsce. Proste.
Spoiler
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
kurcze nie jestem znafcą amerykanckiego erape, ale bez większego zastanowienia wrzuciłbym tutaj z 50 innych bitów, które mogłyby ex aequo zajmować pierwsze miejsce na TOP 50 bitów wszechrapu
co jest takiego wyjątkowego w tym bicie? pytam nieironicznie bo może nie sklejam bryły
twoja familia to typy poznane wczoraj
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora
tu co drugi golas robi z siebie ulicznego profesora