https://www.youtube.com/watch?v=oRz9n6ZBTx0
Zeus - Jest UK. (2025)
Re: Zeus - Jest UK. (18.12.2025) [Zapowiedź]
Włączyłem tę prewkę i w pierwszej chwili pomyślałem, że to jest remix "Prymitywa" Fabijańskiego
PISZĘ TO POD WEWNĘTRZNYM PRZYMUSEM
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
ŻE MYŚLĘ ŻE MÓGŁBYM BYĆ PLATYPUSEM
BYŁBYM W TEJ ROLI NIEZAWODNY
BYŁBYM KURWA JAJORODNY
Jaka jest geneza tytułu? To jest Zeus na drillach i grimach? Bo chyba w UK na saksach nigdy nie był?
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
„JEST UK.” To dziewiąty oficjalny album ZEUSa. Ten pełen emocji materiał powstał spontanicznie, pod wpływem ciążących autorowi refleksji, stresów, lęków i traum. Nie jest to płyta łatwa i przyjemna. Jej tytuł przewrotnie nawiązuje do albumu „JEST SUPER.” z 2015 roku. Nie znajdziemy tu utworu podobnego do „Będziemy dziećmi” ale słuchacz ceniący szczerość i emocjonalność takich kawałków jak „Hipotermia”, „Rapier” czy „Widnokrąg” jak i bezkompromisowość „EPMD” czy „WARIATA POŚRÓD ŚWIRÓW” ma dużą szansę docenić te nagrania, które były dla autora swego rodzaju oczyszczeniem. Być może staną się nim również dla części słuchaczy.
Nie zawsze świeci słońce. Czasami trochę pada i jest trochę dziwnie.
Jesteście popierdoleni, świat wychował was źle
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
Prawda jest prosta i przykra, nie jara was troska, a krzywda
Tyle zrozumieć to dar a nie wyrok i dlatego nie pluję na czas jaki minął
w któryms z wywiadów mówił też, że chodzi o odpowiedź na pytanie "co słychać?" to najczęściej się odpowiada "jest ok" i jest podobieństwo do "jest jukej".
Stronę wcześniej jest wywiad, w którym jest wyjaśnione.
-
georgefloyd
Słaby nawijacz, niech wrzuci sobie na słuchawki Trappist od młodego Igiego i zobaczy jak się nawija.
wkurwiony Zeus to najlepszy Zeus
No, zdecydowanie jest to najprzyjemniejszy Zeus od czasów Windy na 5. Nie zmienia faktu, że czegoś mi brakuje, jakiegoś pazura może. No i mam lekki dysonans słysząc wkurwionego Zeusa, a na teledysku japa mu się ledwo rusza. Ale jak cały krążek będzie na podobnym poziomie to już będzie dobrze
Dodano po 41 sekundach:
To ten mix taki podwodny zabiera ten pazur tak myślę
Dodano po 41 sekundach:
To ten mix taki podwodny zabiera ten pazur tak myślę
to kurwa forum rap, nie wizaż
-
nobezprzesady
Zajebisty numer, ale mam nadzieję, że cały album będzie bardziej różnorodny emocjonalnie i klimatycznie, bo pewnie jednostajne wkurwienie byłoby równie monotonne i niemożliwe do częstszego słuchania jak te jego jednostajnie pozytywne albumy.
Kawałek mnie nie porwał po pierwszym odsłuchu, ale muszę przyznać, że dawno nie czekałem na materiał Zeusa, a teraz mam tę przyjemność.
Kiedyś mój ulubiony raper (bo od niego zaczynałem), potem obaj pojechaliśmy w zupełnie inne strony. Nie zrozumcie mnie źle, cieszyło mnie, że dobrze mu się w życiu wiedzie, mam nadzieję, że nadal tak jest (pewnie się dowiem na albumie), po prostu o wiele bliżej mi było, w sumie nadal jest, do muzyki Zeusa, który nie żył i wcześniejszej.
Ostatni album był dobry, teraz liczę na jeszcze lepszy.
Kiedyś mój ulubiony raper (bo od niego zaczynałem), potem obaj pojechaliśmy w zupełnie inne strony. Nie zrozumcie mnie źle, cieszyło mnie, że dobrze mu się w życiu wiedzie, mam nadzieję, że nadal tak jest (pewnie się dowiem na albumie), po prostu o wiele bliżej mi było, w sumie nadal jest, do muzyki Zeusa, który nie żył i wcześniejszej.
Ostatni album był dobry, teraz liczę na jeszcze lepszy.
zajebiście poskładane i dobre delivery, ale refren do wyjebania. dobra płyta może być
- Bryx Fenrir
Właściwie tutaj się wszystko zgadza, i dlatego Zeus jest chyba top 5 obecnie u mnie, bit też bardzo fajny, punchyk w OSTR się nawet zaplątał. Czekam na płytę, Czas na mnie było kapitalne
a ja mam wyjebane i jakbym miał taką jedną moc, taką kurewską że mógłbym zrobić co chcę to w 2014 spierdoliłbym Zeusowi życie (no offence)CCORD pisze: ↑05 gru 2025, 18:42 Kiedyś mój ulubiony raper (bo od niego zaczynałem), potem obaj pojechaliśmy w zupełnie inne strony. Nie zrozumcie mnie źle, cieszyło mnie, że dobrze mu się w życiu wiedzie, mam nadzieję, że nadal tak jest (pewnie się dowiem na albumie), po prostu o wiele bliżej mi było, w sumie nadal jest, do muzyki Zeusa, który nie żył i wcześniejszej.
refren tragiczny, zwrotki nawet spoko, ale jakoś nie ma czegoś takiego specjalnego
Belmondo pisze:Jestem człowiek demolka
Życie to ślizgawka, twoje życie to parodia
Bardzo spoko kawalek, nawet troche czekam na plyte.
gdzie jest rap ktory kiedys gral tak mocno ze trzymales kumpla zeby nie chcial wpasc w policje
-
WesolyJozek
Refren słaby, mam wrażenie że na mocniejszym bicie ten numer mógłby być absolutnym rozpierdalaczem. Nie niesie ten bit.
Lekki zawód ale moze single będą slabsze niz reszta plyty, na plus ze sie wkurwil w końcu troche
poza tym chyba wraca do żonobijki z czasów Hipotermii a to zwiastuje dobre rzeczy
poza tym chyba wraca do żonobijki z czasów Hipotermii a to zwiastuje dobre rzeczy
Oj widać że dalej go gniecie ten bit u Ostrego na 7
przecież to już ponad 15 lat minęło. A ze strony skrzypka nie słyszałem szpilek w stronę Zeusa
Zawsze mnie jakoś tak żenuje kiedy raper szczyci się byciem "poza grą", w sensie niską popularnością, no bo przecież to, że Zeus nie robi platyn nie jest jego wyborem 
z tego co mówił u Winiego to z Ostrym nie chodziło o jedną rzecz tylko o całkoształt jego zachowania
CzY tO zAcZePkA w StRoNe AvIeGo?Każdy jest w mafii - zanim ktoś z mafii nie zacznie go sprawdzać
kark to nie debil, mówił mi tak laik
TPS jest w mafii seryjnych masturbatorów
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE FROMAGE
FREE PWK
FREE BORTWICK