raczej żadne zresztą to co opisałeś to jedno i to samoConeyIsland pisze: ↑21 paź 2025, 8:53 ej joł propsujecie ten "Task" tutaj to powiedzcie mi kolegowie, to jest bardziej FBI pościgi skurwysyny open up, open up!!11 czy raczej zabili go i uciekł i jest kryminał??
[serial] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [serial] Co to ja ostatnio widziałem
- ConeyIsland
No nie byczku. Pierwsze to kino akcji, drugie kryminał.
Zmierzch bogów - animacja Snydera na temat bóstw nordyckich. Się wkręciłem, krwawe, klimatyczne.
@ConeyIsland "Midsommar. W biały dzień" kapitalny , "Get out (delikatne muśnięcie s-f)
- ConeyIsland
@SiNi dzięki, o midsommar słyszałem, dodaję do listy a get out oglądałem, dobry film
-
peterkurten
Studio
, jestem w połowie, ale jak utrzyma do końca poziom to top3 seriali 2025 roku
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Skończyłem The Wire
Już rozumiem fenomen tego dzieła o którym słyszałem od lat i jest to coś kultowego, ale nie tak mainstreamowe jak np. Breaking Bad. To jak zbudowano cały obraz miasta, od najniższej warstwy, dealerów, przestępców i klasy pracującej przez zagadnienia ekonomiczne i społeczne, edukację, służby mundurowe, aż po najwyższe władze i politykę, która miesza całym tym miejskim kotłem.
Jestem pod wrażeniem jak poprowadzono wszystkie wątki żeby je logicznie połączyć i zakończyć. Wszystko zatoczyło koło. Genialne. Do tego ogrom fenomenalnie zagranych postaci , niejednoznacznych, charyzmatycznych.
Co ja mam teraz oglądać ;((
Już rozumiem fenomen tego dzieła o którym słyszałem od lat i jest to coś kultowego, ale nie tak mainstreamowe jak np. Breaking Bad. To jak zbudowano cały obraz miasta, od najniższej warstwy, dealerów, przestępców i klasy pracującej przez zagadnienia ekonomiczne i społeczne, edukację, służby mundurowe, aż po najwyższe władze i politykę, która miesza całym tym miejskim kotłem.
Jestem pod wrażeniem jak poprowadzono wszystkie wątki żeby je logicznie połączyć i zakończyć. Wszystko zatoczyło koło. Genialne. Do tego ogrom fenomenalnie zagranych postaci , niejednoznacznych, charyzmatycznych.
Co ja mam teraz oglądać ;((
@TdW Oba przegenialne "Southland" i "Świat Gliniarzy"
Dzięki za propozycje, szkoda, że nie ma na żadnym streamingu tego
@TdW Nic lepszego nie znajdziesz o gliniarzach wraz z tym co oglądałeś to najlepsze co wyszło - po co Ci streming jak to jest dostępne na większości stronek online.
Wiem, ale chcę też nadrobić klasyki HBO. Sześć stóp pod ziemią czy Więzienie OZ?
Jedno i drugie dobre, oglądaj na zmianę (osobiście six feet under za tematykę oraz zakończenie
)
Więzienie OZ
zdecydowanie OZ, Six Feet Under jest impostorem wśród najlepiej ocenianych seriali HBO
a jeszcze lepiej? odpal sobie Deadwood, a potem Carnivale
a jeszcze lepiej? odpal sobie Deadwood, a potem Carnivale
Deadwood props i must watch, a najlepiej odpalić naprawdę doskonały serial z Olyphantem, czyli Justified (choć to już inna stacja)
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
@mql polecał Deadwood jeszcze na ślizgu, bardzo mu za to dziękuję.
Kończę drugi sezon Kulinarnej bitwy klas no i to zdecydowanie najlepsze show kulinarne jakie oglądałem w życiu. Od produkcji po uczestników, zajebista zabawa.
Ale mało tych kulinarnych programów oglądałem ogólnie
Kończę drugi sezon Kulinarnej bitwy klas no i to zdecydowanie najlepsze show kulinarne jakie oglądałem w życiu. Od produkcji po uczestników, zajebista zabawa.
Ale mało tych kulinarnych programów oglądałem ogólnie
A propos okołojedzeniowych serii - zajebisty jest "Samurai Gourmet" na Netflixie.
Girls with boyfriends are the kinds I like, I'll steal your honey like I stole your bike
a serialowe Boiling Point warto? film jest przecież kapitalny
Podbijam propsy dla Deadwood oraz Justified