[serial][Apple TV+] Pluribus (2025) twórca Vince Gilligan
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: Pluribus [serial] [Apple TV] [Vince Gilligan] (2025)
Kurde, rozwlekają. Ciekawe czy działania bohaterów będą miały swoje konsekwencje.
Obejrzałem dwa odcinki i chyba odpuszczam ten serial
-
peterkurten
Obejrzałem 3 i pół.odcinka i również na chwilę obecną odpuszczam, o tym nawet nie można powiedzieć, że to jakieś filozoficzne gówno o którym krętacz z ciechanowa nagra zaraz z dwa tracki, to po prostu jest nudne i obecnie chujowe
na koniec ep05 podpalili mocno, czekam i się irytuje że trzeba teraz półtora tygodnia na nastepny odcinek
wg mnie nie jest tak źle, ale faktycznie odcinki 3 i 4 strasznie rozwleczone po dobrym starcie.
można z tego wyciągnąć parę fajnych rozkminek, chociaz serial zdecydowanie jedzie na kredycie zaufania do V. Gilligana
Karolina Wydra mega props za te rolę
wg mnie nie jest tak źle, ale faktycznie odcinki 3 i 4 strasznie rozwleczone po dobrym starcie.
można z tego wyciągnąć parę fajnych rozkminek, chociaz serial zdecydowanie jedzie na kredycie zaufania do V. Gilligana
Karolina Wydra mega props za te rolę
yer a wizard, Harry
-
masz_szluge_
tez czuje, ze moze byc ciekawie, ale rozkreca sie rownie chujowo co breaking bad ehhh.
zreszta, gdzies slyszalem, ze zaplanowali juz X sezonow
zreszta, gdzies slyszalem, ze zaplanowali juz X sezonow
Re: [serial][Apple TV+] Pluribus (2025) twórca Vince Gilligan
Przehype'owany jest ten serial. Sam koncept rzeczywiście ciekawy i oryginalny, ale mam wrażenie na jakimś meta-poziomie Gilligan urządza tu sobie prowokację pt. czy taki wyprany z emocji serial może być dla widzów źródłem dopaminy. I oczywiście może ktoś wciąż w napięciu czeka, zastanawiając się dokąd to wszystko zmierza, problem w tym, że chyba właśnie donikąd i zdziwię się jeśli te ostatnie odcinki przyniosą jakiś zaskakujący plot twist, zmianę tempa narracji etc.
- piernikowyskoczek
zgadzam się, strasznie przeciągnęte, ale streamingi muszą się sprzedać
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Pierwszy raz coś od Gilligana oglądacie? Tak jak napisał @masz_szluge_ - pewnie będzie kilka sezonów i on zawsze powoli zaczyna swoje show a ludzie zdziwieni.
Spoko to tempo jest przecież
cztery żubry i dwie kurwy
- piernikowyskoczek
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Pierwszy sezon Better Call Saul mi się gorzej oglądało niż ten(bo o wolnym pierwszym sezonie Breaking Bad nie rozumiem opinii), spokojnie zaraz się rozkręci
No do mnie argumenty "przecież on tak zawsze" i "spokojnie, w czwartym sezonie się rozkręci" niespecjalnie przemawiają. Poza tym tu jest antypatyczna chyba w najgorszy możliwy sposób protagonistka i zmultiplikowana personifikacja chata gpt debila zmierzającego ku samozagładzie, co bywa momentami nawet uroczo zabawne, no ale nie ma z kim się identyfikować i kibicować na dłuższą metę.
czy ktoś mi może potwierdzić, że to pierdolone w dupę apple wymyśliło sobie hehe fajny motyw, że napisy w tym serialu zrobią na żółto, mimo że user wybrał że chce na biało? bo właśnie spędziłem 10 minut na próbie dojścia co jest nie tak i dopiero po odpaleniu innego serialu nasunął mi się ten trop (w innych produkcjach mam normalnie na biało)
- Rozpierdalator
Zajebisty jest ten serial
Zdaję sobie sprawę że to jest rozciągnięte i chuj wie o co tam chodzi, ale dla mnie jest to intrygujące i dość świeże.
Ale mi się BCS podobało W HOOY
Zdaję sobie sprawę że to jest rozciągnięte i chuj wie o co tam chodzi, ale dla mnie jest to intrygujące i dość świeże.
Ale mi się BCS podobało W HOOY
-
masz_szluge_
no ciekawy pomysl. fiolozofia mocno
streszczenie odcinka 7. - UWAGA SPOILERY!!!
Spoiler
typ jedzie samochodem, uczy się angielskiego, przedziera się przez dżunglę. Główna bohaterka gra w golfa, je w restauracji i coś tam podśpiewuje pod nosem
Oj tam, oj tam, to i tak więcej contentu niż w dwóch sezonach BCS. Fani odcinka Breaking Bad pt. "Fly" w ekstazie!
Spoiler
Carol w depresze prawie sobie łeb racą urwałą, Manousos nadział się na kolczaste drzewo i przypalał sobie plecy niczym Rambo 2 (ciekawe czy Hive go odratuje przy braku jego zgody), Wydra is back
Spoiler
Hello, Carol. This is a recording.
At the tone, you can leave a message to request anything you might need.
We'll do our best to provide it.
Our feelings for you haven't changed, Carol,
but after everything that's happened, we just need a little space.
At the tone, you can leave a message to request anything you might need.
We'll do our best to provide it.
Our feelings for you haven't changed, Carol,
but after everything that's happened, we just need a little space.
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Nie trzeba być żadnym fanem, żeby wiedzieć, że "Breaking" oraz "Better" są wybitnymi serialami, montaż, zdjęcia, historia - tu się spuszczają nad jakimiś polskimi drewnami i gniotami, więc... "Jedyna" również to wysoka póła i wolne tempo akurat na plus.
Obecnie kończy się "To: Witajcie w Derry" średni serial i zawód, ale kurwa 7 odcinek i przedstawienie postaci Pennywise (gdzie klaun jest w chuj przerażający w tym odcinku) jest lepsze, niż 90% polskich serialowych syfów.
Obecnie kończy się "To: Witajcie w Derry" średni serial i zawód, ale kurwa 7 odcinek i przedstawienie postaci Pennywise (gdzie klaun jest w chuj przerażający w tym odcinku) jest lepsze, niż 90% polskich serialowych syfów.
Czy myślicie że
Spoiler
jedynym celem istnienia Hivemindu jest wybudowanie anteny wielkości Afryki i posłanie sygnału dalej w kosmos? Że w sumie nie przejmuje się tak bardzo że za 10 lat "zombie" wyginą przez swój samobójczy weganizm - liczy się przekaz?
Brazilian rush hour commuters
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Lody mango w Gdańsku