Slums Attack - depeche_mood (2024)

Kategoria poświęcona albumom.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
jogi

Re: Slums Attack - depeche_mood (06.12.2024) [Zapowiedź]

Post autor: jogi »

Bicior kosior. Jak jakieś francuskie le flow z przełomu wieków.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Dobry numer byłby bez tej zwrotki followupu do tori black problemu
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
Sialala

Post autor: Sialala »

Niby wiem że troll ale i tak muszę d3nt :neutral: . To nie jest kurwa follow up do kłopotu tylko do molesty.
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Ja wiem ziom tylko że no jakby trochę kontrowersyjnie ale ja uważam moleste za straszne gówno, wg mnie tylko wilku tam był słuchalny, nawet magik lepiej od nich rapował. Wiadomo ja wtedy sralem w pieluchy ale dla mnie molesta muzycznie to zawsze straszna chujnia była i nawet slums attack z tamtych czasów brzmi lepiej

Vienio zwykłym lamusem się wydawał, Włodi jeszcze większym i do tego obydwaj strasznie chujowymi raperami są
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
Awatar użytkownika
Bryx Fenrir

Post autor: Bryx Fenrir »

Dajcie mu beef, znowu kogoś rozkurwi i nagra dobrą płytę na fali via Reedukacja
Awatar użytkownika
Sieloo

Post autor: Sieloo »

Decks to jednak talenciak jest, być tyle lat w branży i dalej rzucać takie nijakie produkcje to trzeba umieć.
Awatar użytkownika
NEGRO

Post autor: NEGRO »

@Sieloo haha dokładnie :bag:
If the streets were a coin won't be head or tails
Would be death or jail, two fails, I got the better L.
Awatar użytkownika
gods bidness

Post autor: gods bidness »

Jakie życie taki rap, jaki rap takie bity.
Awatar użytkownika
horrypaz
Brak Kultury

Post autor: horrypaz »

Sieloo pisze: 14 wrz 2024, 8:12 Decks to jednak talenciak jest, być tyle lat w branży i dalej rzucać takie nijakie produkcje to trzeba umieć.
peja sie przez 30 lat nie nauczyl rapowac i nawija gorzej niz na nalegalu, przeciez to jest zenujacy poziom to co on tu prezentuje
Awatar użytkownika
2do5

Post autor: 2do5 »

no Peju to jest dziwny przypadek, bynajmniej nie odosobniony, rapera który z upływem lat zalicza kurwa regres xd ja tę tendencję zauważyłem akurat po Szacunku Ludzi Ulicy, oczywiście zdarzały mu się dobre zwrotki, głównie na featach, przykładowo TO ONOMATO SZMATO, albo u Rogala, ale tak biorąc pod uwagę całokształt - lipa

mnie najbardziej śmieszy jego pisanie tekstów, często wpierdala jakąś myśl, po czym stosuje wypełniacz niczym na freestylu byle się rymowało, przykład
Spoiler
Prawdziwy hip-hop, przy nim ty nie umrzesz z nudów
Hip-hop nie umarł. Mimo ciężkich czasów, spróbuj!
takie nienaturalne wersy, on ma serio tego sporo w swoim cv, powinien się zgłosić do Tomba :lol:

mimo, że bardzo szanuje Rycha
na mnie Stonka
na ziomalu kaf-tan
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

prawda, ale charyzmą zazwyczaj nadrabia takie kwiatki, jakby ktoś inny to zarapował to bym go wyśmiał z miejsca
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
💎 PTP VS DJ TOOMP 💎-> SOON
Awatar użytkownika
jogi

Post autor: jogi »

2do5 pisze: 14 wrz 2024, 12:44regres
nie wiem... dla.mnie od 1992 nawija tak samo.
Yakuza not mafia, Yakuza wa kazoku.
Kamilr8xa

Post autor: Kamilr8xa »

Na NOJA świetnie leciał, do tej pory tamte kawałki dobrze się niosą. Już nawet na SLU nie było tak dobrze. Taki Każ Bałagane to dosłownie w kilka lat zmienił sposób rapowania :dunno:
Awatar użytkownika
gods bidness

2do5 pisze: 14 wrz 2024, 12:44 no Peju to jest dziwny przypadek, bynajmniej nie odosobniony, rapera który z upływem lat zalicza kurwa regres xd ja tę tendencję zauważyłem akurat po Szacunku Ludzi Ulicy, oczywiście zdarzały mu się dobre zwrotki, głównie na featach, przykładowo TO ONOMATO SZMATO, albo u Rogala, ale tak biorąc pod uwagę całokształt - lipa

mnie najbardziej śmieszy jego pisanie tekstów, często wpierdala jakąś myśl, po czym stosuje wypełniacz niczym na freestylu byle się rymowało, przykład
Spoiler
Prawdziwy hip-hop, przy nim ty nie umrzesz z nudów
Hip-hop nie umarł. Mimo ciężkich czasów, spróbuj!
takie nienaturalne wersy, on ma serio tego sporo w swoim cv, powinien się zgłosić do Tomba :lol:

mimo, że bardzo szanuje Rycha
Pisałem o tym nie raz dawno temu.
gods bidness pisze: 07 cze 2020, 12:06 Te wersy to właśnie taki typowy Peja, że niby chce coś powiedzieć konkretnego, ale brakuje mu skilka, żeby to naturalnie zarymować, to dodaje na końcu jakieś z dupy słowo, żeby się rymowało, typu: wiesz, ziomuś itd. pocieszne zawsze to było.
gods bidness pisze: 07 cze 2020, 12:06 To jeszcze nic, najgorzej jak on chce coś konkretnego przekazać, a nie sobie rymować co mu ślina na język przyniesie. Wtedy zwykle mówi to co chce powiedzieć, ale się nie rymuje, więc na końcu wersu wplata jakieś z dupy słowo byle się rymowało.
gods bidness pisze: 20 lis 2022, 18:29 Tam się pojawiły jakieś typy innych użytkowników i ktoś wspomniał, że z nowszych to np. Gzyms. No i kurwa puściłem ten Gzyms z ciekawości, z nadzieją, że czymś mnie Peja zaskoczy. I się okazało, że on uosabia wszystko co dla mnie najgorsze w rapie Peji, a przede wszystkim chodzi mi tu o tą siermiężną klepaninę (maszynowy styl z pizdy), gdzie on sobie ujebał w głowie, że trzeba szybko, tylko ani to żadne przyspieszenia, ani double tempa, tylko taka trzymająca się kurczowo bitu siermiężna klepanina, monotonna jak taśma produkcyjna w jakiejś fabryce.

Mnie to odrzuca z marszu, a przecież on miał swoje momenty. To nie jest tak, że ja mam alergie na Peje, bo niektóre kawałki lubię, w czasach studenckich słuchało się tego ironicznie, ale z sympatią i nawet na koncercie byliśmy jak do WWA przyjechał, bo za darmo. Czołowego miejsca na scenie, w dorobku, statusu legendy też mu nie odbieram. Ale jakbym miał wybrać top 5, to pewnie by były jakieś cztery kawałki z Na legalu i może Duchowo Mocny. Na takim Randori fajnie się w miarę bawił flow, tu pauza, tu jakiś wers szybciej, wolniej. Ma kawałki, w których był dobry, które są kultowe, są bez ironii ponadczasowymi street bangerami, ale rapersko to zwykle była i jest siermięga straszna. I nie wiem jak w 2022 można pisać, że
Ogólnie Peja jest jaki jest, można go za coś tam lubić, ale czepianie się Decksa, że daje chujowe bity jest trochę nie na miejscu, bo serio jakie życie taki rap, jaki rap takie bity. Dobrze się dobrali. Slums Attack to dla mnie zawsze był taki skład dla słuchaczy hip hopu (obecnie boomerów), ale takich słuchaczy co se słuchają hip hopu i nie mają większego pojęcia co jest dobre, a co nie, nie rozkminiają na forach co to flow, a kto ma podwójne, a na playliście obok Peji mają Ascetoholix, Paktofonikę, Tedego drin za drinem i Karrambę pocałuj mnie w dupę i jak gówno poczuj się.
Awatar użytkownika
DoubleB

gods bidness pisze: 14 wrz 2024, 22:42 czepianie się Decksa, że daje chujowe bity jest trochę nie na miejscu, bo serio jakie życie taki rap, jaki rap takie bity. Dobrze się dobrali
ależ bzdura, bo decks hujowe bity dawał również na swoje mixtapy
Awatar użytkownika
gods bidness

Nie o to mi chodziło, że Decks daje specjalnie średniawe bity, bo Peja średniawo umie rapować, tylko że obaj mają średniawy poziom, więc czemu czepiać się tylko Decksa.
Zwikk

Post autor: Zwikk »

Oni są od reedukacji asłuchalni
Awatar użytkownika
DoubleB

gods bidness pisze: 15 wrz 2024, 22:22 Nie o to mi chodziło, że Decks daje specjalnie średniawe bity, bo Peja średniawo umie rapować, tylko że obaj mają średniawy poziom, więc czemu czepiać się tylko Decksa.
bo jest bezpłciowy, nie przekazuje w muzyce żadnej energii, a pejec do 2010 był bardzo wyrazistą postacią
Awatar użytkownika
gods bidness

Wszędzie tylko nie w swoim rapie. I czemu nagle mówimy o czasach do 2010, skoro ja swoje opinie o nim wyrażam dekadę później. Dla mnie Peja to tylko i aż "Na legalu" plus z 5 innych kawałków z całej kariery w tym 997.
Rookie

Post autor: Rookie »

Dlaczego on nagle nagrywa z Decksem, jak jeszcze niedawno twierdził że to słaby producent i Magiera robi lepsze beaty. Przesłuchałem ten numer nowy, i jest słabiutki, beat jest słaby, nawijka jest słaba. Mam nadzieje że będzie lepiej bo póki co bez podjazdu do tego co powstawało z Magierą do tej pory.
ODPOWIEDZ