Fokus top 10 tracks
Re: Fokus top 10 tracks
W sumie dobrze sobie przypomnieć o tym feacie, ładnie tu fokus wpierdolił gospodarzy i rozjebał ten bit
Jantar czy Kukulska - wybrałbym mamę z dwóch
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
dzieciaki rozkminiały kim jest kurwa DJ Buhh
- FruitOffTheWall
przez jakie ch pisze sie charakter huju powiedz
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti
owoc dziwko może wszystko
Ale tam chyba chodziło o skuna, a nie najebke Heinekenem samemu do nieprzytomności.gods bidness pisze: ↑10 sty 2024, 15:13
W powietrzu czuć Heinekem, gdy żegnam się z problemem,
pokój dla tych co w pokoju są sam na sam z sound systemem.
W tamtych czasach przeciętny raper o tym samym by nawinął tak
Zapominam o problemach dopiero gdy się napiję,
a muzyka daję spokój i to dla niej żyję
- gods bidness
to dobry kawałek był na tamte lata, kontynuacja już gorsza, chociaż słuchalna
To z igsa producenckiej.
Pamiętam jak Igor w wywiadzie mówil ze prąd odcięli podczas nagrywania a fokus bez problemu jeszcze raz to samo przewinal
Pamiętam jak Igor w wywiadzie mówil ze prąd odcięli podczas nagrywania a fokus bez problemu jeszcze raz to samo przewinal
1. Magnes
2. Powtarzam sie
3. Ja nadal
4. Fotki (pijani powietrzem)
5. Zmysły , emocje (pijani powietrzem)
6. W guowach (pokahontaz)
7. C.d. kinematografii (paktofonika)
8. Nie ma mnie dla nikogo (paktofonika)
9. Jestem bogiem (pqktofonika)
10. Zimnafuzja
Kolejnosc przypadkowa
2. Powtarzam sie
3. Ja nadal
4. Fotki (pijani powietrzem)
5. Zmysły , emocje (pijani powietrzem)
6. W guowach (pokahontaz)
7. C.d. kinematografii (paktofonika)
8. Nie ma mnie dla nikogo (paktofonika)
9. Jestem bogiem (pqktofonika)
10. Zimnafuzja
Kolejnosc przypadkowa
- CeHaTeHaCe
wieszak top 10 fokus track nie?
Co za zmarnowany potencjal. Z klimatycznego, lekko tajemniczego, sennego rapu napisanego w oryginalny sposob do ivonowego generycznego nawijania pod plastikowe scierwo typu dino
- gods bidness
Jeszcze mi się przypomniało Samozagłada przez duże S, chyba z pierwszego pokahontaz, gdzie miał fajne wejście techniczno-poetyckie jak pije litr z diabłem, bo anioł miał wypadek i metaforyczne samobójcze dywagacje taka forma malarska, czerwona farba na nadgarstkach.
Albo w głowach się popierdoliło.
Albo w głowach się popierdoliło.
Dokładnie to, w latach dominacji dukania to on zjadał technicznie 95% sceny. Moim zdaniem zgubiło go słabe ucho do bitów, za mało słuchał dobrej muzy chyba
No bo te bity Dino na drugim Poka Poka to totalnie nietrafione były. W ogóle cała ta moda na wkręcanie dubstepowych rzeczy do bitów rapowych to był ciężki rak
Dla mnie te bity brzmialy jak robione pod wesoło skaczace dzieciaki 11 letnie do reklamy bobofruita. No gowno jebane po prostu.
Dzis juz fokusa nikt powaznie nje traktuje, ani fani ani raperzy. Smutne w chuj.
Dzis juz fokusa nikt powaznie nje traktuje, ani fani ani raperzy. Smutne w chuj.
w moich pierwszych latach słuchania polskiego rapu, czyli gdzieś tak okolice 2002 właśnie, to byłem totalnym psychofanem i znam wszystkie te starsze/zajawkowe numery, które tu powrzucaliście (i dużo, dużo więcej - np. jeszcze kojarzę fajną zwrotkę z DNOCEANU, zwrotkę po angielsku z Uam ten Chuam, bardzo fajne Chorągievvki z Volta, Ja nadal, CHTHC, no ogólnie szukało się po odmętach sieci wszystkiego co związane z Fokusem).
Nikt w tamtych czasach nie miał, w mojej opinii, do niego podjazdu, pod kątem nawijki i składania rymów. Pfk, Pijani, pierwsze Pokahontaz (Adrenalina, przez duże S, Sklonuj mnie - damn, ale tam były dobre numery), potem wpadka ze zwrotką u Piha i z AiO - sam sobie wkręcałem, jako porządny psychofan lurkujący fokuspace, że mi się to podoba, ale no uszy bolały zarówno od muzyki, jak i od przypałowych wersów (wkładam ci go do ust, ciągnę spust, słyszysz plusk? to twój mózg - ja wiem, że jakby Kaz to tera nawinął to byłoby whooooa, ale no wtedy nie było). Plama została zmazana bardzo dobrymi Prewersjami, w międzyczasie fajna gościnka z Łoną u Vienia w Różnicach, ale potem to już można tylko zacytować "powiedz jak ty mogłeś wszystko tak spierdolić". Niestety ciężko mi sobie przypomnieć od tamtej pory jakiś NAPRAWDĘ dobry track/zwrotkę Fokusa i to co tera chłoprobi to jest absolutne nieporozumienie i wstyd istnienia
Nikt w tamtych czasach nie miał, w mojej opinii, do niego podjazdu, pod kątem nawijki i składania rymów. Pfk, Pijani, pierwsze Pokahontaz (Adrenalina, przez duże S, Sklonuj mnie - damn, ale tam były dobre numery), potem wpadka ze zwrotką u Piha i z AiO - sam sobie wkręcałem, jako porządny psychofan lurkujący fokuspace, że mi się to podoba, ale no uszy bolały zarówno od muzyki, jak i od przypałowych wersów (wkładam ci go do ust, ciągnę spust, słyszysz plusk? to twój mózg - ja wiem, że jakby Kaz to tera nawinął to byłoby whooooa, ale no wtedy nie było). Plama została zmazana bardzo dobrymi Prewersjami, w międzyczasie fajna gościnka z Łoną u Vienia w Różnicach, ale potem to już można tylko zacytować "powiedz jak ty mogłeś wszystko tak spierdolić". Niestety ciężko mi sobie przypomnieć od tamtej pory jakiś NAPRAWDĘ dobry track/zwrotkę Fokusa i to co tera chłoprobi to jest absolutne nieporozumienie i wstyd istnienia
Spoiler
- ConeyIsland
gościnka u gÓrala
zgadzam się
MÓJ TEMACIK! -> viewtopic.php?t=10448
DJ SCREW VS HEWRA/MOBBYN
-> https://www.youtube.com/watch?v=C2KMna2KQK0

-(1).gif)