Bardziej to taki wieczny król podziemia
VNM – ProPejn (2013)
Re: VNM – ProPejn (2013)
Jimson bardzo chciał wejść na legal?
-
BouncedDuck5106
No czasy świetności tego truskulowego podziemia przypadają na czas gdzie legal był czymś, może gdyby vnm wszedł na niego w 2008 roku miałoby to jakaś wartość, a tak to zaraz po nim przyszli inni co robili to lepiej, więc w sumie chuj mu to dało.
Myślę że te ponad 15 lat temu każdy z tych raperów chciałby wydać legalna płytę, no ale wtedy to się wydawało nieosiągalne. Ale się te czasy zmieniły xd
Myślę że te ponad 15 lat temu każdy z tych raperów chciałby wydać legalna płytę, no ale wtedy to się wydawało nieosiągalne. Ale się te czasy zmieniły xd
Nie musisz być Makłowiczem żeby wiedzieć co zrobić z kapustą!
bardzo lubię ten wers i zwrotkę Flojda tam, aż za nim zatęskniłem znowu eh
-
tomeczek2301
Lubię bardzo ten krążek, akurat wczoraj słuchałem heh
nie chodzi mi o czasy debiutu vnma w prosto bo to chyba 2012 był tak ? tylko o lata wcześniejsze ,2005-2008. To wtedy wychodziły te jimsony, smarkeje itp. Tak jak BouncedDuck5106 pisze, oni wszyscy chcieli się wybić, chyba nie po to jimson czy smarki dogrywali się eldoce na ckcua. Nawet jak później jimson pierdolil, że ma wyiebane w legal, każdy z tych chłopaków chciał grać rap i zarabiać hajs na rapie, a udało się tylko vnmowi, który karierę zrobił żadną jak widać
no wydaje mi się, że jakby oni bardzo, bardzo chcieli wydać, to może by przede wszystkim nagrywali, a nie siedzieli w piwnicy rzucając zwrotkę raz do roku i nawet jak Smarki się znalazł na paru legalach to chyba bardziej w opcji tego, że to były jego ziomki albo go doceniali (przynajmniej tak tego Piha rozumiem), z Eldo to się pewnie znali z tych IRCów, więc to też nic szokującego chyba
A nie wiem, taki włąśnie VNM, WENA, Ras czy Tetris napierdalali w kółko płyty i się w końcu dopchali, a przecież startowali mniej więcej w tych samych czasach, imo trochę nietrafione zestawianie ich z Reno, który wydał se raz i tylko czasem się wyłaniał, czy z Brudnymi Sercami, na które czekamy od 2008 i nie mogą wyjść, bo im się nie chciało dokończyć
A nie wiem, taki włąśnie VNM, WENA, Ras czy Tetris napierdalali w kółko płyty i się w końcu dopchali, a przecież startowali mniej więcej w tych samych czasach, imo trochę nietrafione zestawianie ich z Reno, który wydał se raz i tylko czasem się wyłaniał, czy z Brudnymi Sercami, na które czekamy od 2008 i nie mogą wyjść, bo im się nie chciało dokończyć
- Moltisanti
Odpalilem sobie właśnie po latach w pociągu i jak wjechalo bo kurwa maaać jestem dziiiwny to beka na głos jak przed laty 
pierwszy raz w życiu słuchałem dzisiaj tej płyty i boże jaka ona jest chujowa 
BOUT IT BOUT IT
Tytułowy kawałek dalej spoko, no ale źle się zestarzało niestety
a ja sobie odpaliłem wczoraj Zapiekanki i nawet nie zdajecie sobie sprawy jak nostalgicznie się zrobiło do teraz super numer
- Oportunistycznyebaka
Oj nie byczku nie, dziś to odpaliłem pierwszy raz, straszne.
- piernikowyskoczek
kto to słucha
chyba xzychu tylko
chyba xzychu tylko
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Kto chce sie przyjebac, to sie przyjebie zawsze, a kto lubi to ma wyjebane, dla mnie to jest nadal fajna płyta. Co by nie mówić, VNM zawsze mial osobowosc na majku, ktora wedlug mnie nieco zniknela razem z tą jego całą przemianą. Przecież wyzbyl sie czegos na czym woził się przez cala dyskografie i co bylo jego fundamentem. Zyczylbym malolatom, zeby mieli choc odrobine takiej wyrazistosci jak vnm wtedy.
W ogole ten singiel to taki highlight z 2013 dla mnie i to jest zajbisty numer z fajnym teledyskiem. Kilka wersów mocno srednich, ale ogolny przelot fajny. W sumie jeden z ostatnich roczników, jak jeszcze polski rap zawracał mi głowe
W ogole ten singiel to taki highlight z 2013 dla mnie i to jest zajbisty numer z fajnym teledyskiem. Kilka wersów mocno srednich, ale ogolny przelot fajny. W sumie jeden z ostatnich roczników, jak jeszcze polski rap zawracał mi głowe
Propsowanie zapiekanek na placu zaaaaaawiszy jako super noataligiczne wspomnienie to poziom abstrakcji i przyjemność jak dostanie w łeb drewnianym kijem bo zazwyczaj jest to metalowy pręt
Myślicie, że vnm po latach zmienił zdanie i już goli jajca?
styl zakręcony jak czas akkusativ
Może VNM zagra na uroczystości zamknięcia? Albo przyjdzie tego ostatniego dnia, by w ciszy skonsumować zapiekankę na Placu Zawiszy?Po czterdziestu latach z mapy Warszawy wraz z końcem roku zniknie kultowy bar z zapiekankami. Chodzi o punkt przy Dworcu Warszawa Ochota na stołecznym Placu Zawiszy.