[serial][Netflix] 1670 (2023 - )

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Ocena w skali od 1 do 10:

1
0
Brak głosów
2
0
Brak głosów
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
5
0
Brak głosów
6
0
Brak głosów
7
0
Brak głosów
8
0
Brak głosów
9
0
Brak głosów
10
0
Brak głosów

Liczba głosów: 0

moody

Re: [serial] [Netflix] [scenariusz Muflon] 1670 (2023)

Post autor: moody »

potter pisze: 16 gru 2023, 12:37 Udany ten pierwszy sezon chociaż przez pierwsze trzy odcinki miałem obawy, ale potem jest już tylko lepiej i jak na, miejmy nadzieję, rozgrzewkowy sezon to potencjał jest spory. Zresztą z TheOfficePL też idą z każdym rokiem dalej po bandzie. W ogóle casting jest bardzo dobry tu imo, bo i Topa i Dymecki i ten synalek ksiądz też świetni w swoich rolach, żałuję że mało było tego drugiego syna, bo ten aktor też jako Stomil w Emigracji XD wypadał dobrze pod kątem komediowym. Najmniej mnie ciekawił wątek miłosny, bo ta ich córka i ten Litwin to jedyne na serio postacie i trochę przez to mnie to nudziło, ale rozumiem że i takie postacie jako odskocznia musiały być.

Generalnie bardzo fajnie, że w końcu w Polsce wychodzą rzeczy na których jest serio beka, a nie paździerzowe komedie typu Kogel Mogel 8 albo, że musimy wspominać ciągle Chłopaki nie płaczą.
podbijam wszystko, rzeczywiscie topa, dymecki i syn-ksiadz najlepsze rola. genialnie weszlo to przelamanie emploi topy, ktorego nigdy usmiechnietego nie widzialem, bo zawsze gral powaznych gosci albo jakichs gamoni, a tu rozpierdala system swoja mimika

po pierwszym zajebistym odcinku potem przyszlo pare gorszych, a druga polowa sezonu - od dzumy, pojedynku i dalej znowu zajebiscie

ktos tam wyzej wspomnial, ze brakuje mu przeklenstw - w drugiej polowie sezonu bylo ich wiecej, pare fajnych follow upow, m.in do ojca mateusza i pawla jumpera i jego 'ala kurwa, rzeczywiscie'

mam nadzieje na drugi sezon
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Postać Jana Pawła to mistrzostwo. Połączenie osobowości Michaela Scotta z polską mentalnością :D

"I like to be liked. I enjoy being liked. I have to be liked, but it's not like this compulsive need to be liked, like my need to be praised."
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

Czułem się jakbym kabaret oglądał, Emigracja kilka rzędów lepsza
2do5

Post autor: 2do5 »

Całkiem spoko ale bez szału, raczej mało zabawne, po prostu lekko i przyjemnie się to ogląda. Topa mistrzostwo, Byczkowska co nie dograła to dowyglądała, postać chłopa Macieja wkurwiająca
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Chłop Maciej to typ w stylu Jima z The Office, a sąsiad Andrzej to Tony. Dziwny jest ten wątek lesbijski, ale pewnie takie są teraz wytyczne Netlfixa
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

Fajne jako obrazek, mega robota od strony technicznej, no ale pomysłu to na fabułę Muflon nie miał, przecież to jest tak beznamiętnie nijakie, że aż strach

Niemniej jednak w tle leci całkiem przyjemnie, jest na czym oko zawiesić, atmosfera nie męczy
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

jeju jaka żenada i jeszcze te mało delikatne wtrącenia światopoglądowe
i sraszek z 19+
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #110 - Sampel na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
mql
Moderator

Post autor: mql »

gonny_trebor pisze: 18 gru 2023, 23:03 jeju jaka żenada i jeszcze te mało delikatne wtrącenia światopoglądowe
i sraszek z 19+
gdzie jest??????

chyba tam jeszcze nie dotarłem, czy znowu gra na siódmym planie jakiegoś nwm stracha na wróbla
Awatar użytkownika
gonny_trebor
Moderator

Post autor: gonny_trebor »

@mql Konrad Żygadło Jeremi s01e06 Pojedynek
Twórca wątku ŚLIZGAWKA BEAT BATTLE #110 - Sampel na forum ślizgawka. Chcesz dymy? Zapraszam.

Niech jedzenie będzie lekarstwem, a lekarstwo - pożywieniem :exclaim:

>>> KINO ŚLIZGAWKOWE <<<
Awatar użytkownika
sztyc

Post autor: sztyc »

nie oglądałem, bo trąci tak bardzo fajnopolackim gównem i zachwytami tego typu ludzi, że podziękuję, poza tym jestem na wakacjach (a bel zapierdala hahaha)

zastanawia mnie jednak, dlaczego ktoś uznał, że konwencja the office dwadzieścia kilka lat po big brotherze i the office i z dziesięć lat po zakończeniu emisji the office będzie dobrym elementem konwencji serialu z akcją w rzeczpospolitej szlacheckiej, typ będzie tak teraz każdy scenariusz pisał?
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
pardon

Post autor: pardon »

nie ogladalem 1670, za to widzialem artystow (polecanko btw, sa nawet za free na tvp vod) i nie wiem co o tym sadzic dziekuje za uwage
Awatar użytkownika
joey

Post autor: joey »

niemożliwe, zero charyzmy w twórczości muflona??
kto by pomyślał
trójkąt bermudzki wola mokotów
Awatar użytkownika
8na10
Zbanowany

Post autor: 8na10 »

gówno mówicie? bo myślę czy obejrzeć.
jasny wracaj na forum
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

co to jest ta fajnopolackość? i przecież 1670 dużo bliżej do norsemen niż the office, co Wy się tak uparliście na to the office :dunno:
Połas

Post autor: Połas »

pardon pisze: 19 gru 2023, 20:29 nie ogladalem 1670, za to widzialem artystow (polecanko btw, sa nawet za free na tvp vod) i nie wiem co o tym sadzic dziekuje za uwage
Artyści TOP. Kawał świetnego serialu, aczkolwiek przykro się na niego patrzy z dzisiejszej perspektywy, gdy jego reżyserka, Monika Strzępka, postanowiła niejako pierdolnąć sequel na żywym organizmie i w czasie rzeczywistym, rozpierdalając warszawski Teatr Dramatyczny. Dość smutne i ironiczne, biorąc pod uwagę, że Artyści byli reakcją na rozpierdolenie Teatru Studio, który stoi vis-a-vis.
Obrazek
pardon

Post autor: pardon »

akurat dzisiaj rano czytalem o tej inbie wokol dramatycznego, a wieczorem na forumq ktos inny porusza temat moniki strzepek i klikamy sobie o artystach eh swiat jest maly
Awatar użytkownika
stratemirat

Post autor: stratemirat »

sztyc pisze: 19 gru 2023, 20:23 zastanawia mnie jednak, dlaczego ktoś uznał, że konwencja the office dwadzieścia kilka lat po big brotherze i the office i z dziesięć lat po zakończeniu emisji the office będzie dobrym elementem konwencji serialu z akcją w rzeczpospolitej szlacheckiej, typ będzie tak teraz każdy scenariusz pisał?
W Netfliksie jest prikaz, że seriale mają być tak zrobione, żeby łatwo było z nich robić gify z cytatami, tik toki, reklamy itd., no i poszli w to niestety.
Awatar użytkownika
niuhniuh

Post autor: niuhniuh »

Jestem w połowie, momentami te niezbyt subtelne odniesienia do współczesnych problemów skręcają, ale gra aktorska jest dobra, kostiumy i dekoracje kozak. Najgłupsze dowcipy w tym serialu (np. blokująca drzwi, leżąca krzyżem żona, którą Topa napierdala w głowę drzwiami) najbardziej mnie bawią. Całkiem przyjemne
Awatar użytkownika
maciek

Post autor: maciek »

Ale ta formuła a'la the office zwyczajnie tutaj działa to na chuj się dopierdalać, co to jest pierwsze zapożyczenie w historii kinematografii? Serial dobrze, lekko się ogląda i nie jest żadną lewacką propagandą a ot satyrą na przeróżne rzeczy. Nic wybitnego ale już nie zesrajcie się z wytykaniem fajnopolackości bo mam wrażenie że teraz wszystko jest fajnopolackie. Nie jestem nawet fanem tego serialu ale czytając takie wysrywy trzeba aż tego bronić
ODPOWIEDZ