Popkillery 2023

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
Globe

Re: Popkillery 2023

Post autor: Globe »

Istnieje w ogóle takie zawód w Polsce jak producent? W świadomości słuchacza? W mediach około rapowych? Jak nie jesteś Łona i Webber albo Rasmentalism to jakbyś nie istniał, klepiesz bity w piwnicy i je sprzedajesz. Później jak ktoś o Tobie sobie łaskiwe przypomni, to z szacunku do siebie i tego co robisz, musisz kazać im wypierdalać. W sumie smutne.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Kilku istnieje. Soulpete, Steez np.

Kiedyś Kubi Producent miał mocną markę i mocno zaznaczał się w świadomości słuchacza dbając by w kawałkach z jego bitami był podpisany ładnie zawsze.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

oldschool pisze: 19 lut 2023, 23:07 Kiedyś Kubi Producent miał mocną markę
nie tak dawno, jeszcze na początku covidu, i się spierdolił zasięgowo niesamowicie, co tylko pokazuje, że tak naprawdę przy życiu trzymał go bedoes

btw przypominam, że chyba dość mocno w świadomości słuchacza zaznaczył się michał graczyk, wiadomo czym
lanka bym w sumie jeszcze dodał i ostatnio chyba 88
Pasjaklasyki

Post autor: Pasjaklasyki »

KRZYSZTOF pisze: 19 lut 2023, 23:02 Istnieje w ogóle takie zawód w Polsce jak producent? W świadomości słuchacza? W mediach około rapowych? Jak nie jesteś Łona i Webber albo Rasmentalism to jakbyś nie istniał, klepiesz bity w piwnicy i je sprzedajesz. Później jak ktoś o Tobie sobie łaskiwe przypomni, to z szacunku do siebie i tego co robisz, musisz kazać im wypierdalać. W sumie smutne.

Producent Studyjny lub dla wytwórni , ponoć czarny nim jest .

Dodano po 33 sekundach:
oldschool pisze: 19 lut 2023, 23:07 Kilku istnieje. Soulpete, Steez np.

Kiedyś Kubi Producent miał mocną markę i mocno zaznaczał się w świadomości słuchacza dbając by w kawałkach z jego bitami był podpisany ładnie zawsze.
Magiera , czarny
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
RIVALDO111
Zbanowany

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

najlepsza forma wyroznienia dla artystow sa wyniki na streamingach i laurki w postaci certyfikatu sprzedazy w przemysle muzycznym
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Największy przypał to natomiast otrzymanie nagrody popkillera
cztery żubry i dwie kurwy
RIVALDO111
Zbanowany

KRZYSZTOF pisze: 19 lut 2023, 23:02 Istnieje w ogóle takie zawód w Polsce jak producent?
Akurat dziś producenci są bardzo znani w świadomości słuchacza. Wroobel, Charlie Moncler,Kubi Producent,Nolyrics,Deemz to tylko kilka na szybko
Awatar użytkownika
oyama

Post autor: oyama »

tak, ale wiekszosc zoomerow ma chuje w uszach i producentow kojarza co najwyzej z tagow olej daje bit co rozkurwia glowe lub o moj boze ale dojebalem bit
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
Awatar użytkownika
yungXpaproch

Post autor: yungXpaproch »

szamz akurat raczej nie jest znany z samego taga bo jeszcze nie zaczal produkowac masowo dla polakow i dalej jest dosc niszowo lubiany i jesli juz ktos zna ten tag dobrze to wie kto za nim stoi. poza nim mysle ze w kurwe producentow nie ma zbytnio swojego stylu zeby naprawde sie wyrozniali + duzo z nich nawet nie ma swojego taga. przykladow nie musze wymieniac bo rivaldo zrobil to za mnie. wiekszosc z jego przykladow to sredni producenci, na ktorych kazdy ma wyjebane. jest paru w polsce ktorzy sami w sobie sa marka i maja zbudowany styl i mniejsza lub wieksza rozpoznawalnosc i szacunek, chociazby lanek, swizzy, czy worek na szybko z takich bardziej znanych. no a taki wroobel to kojarzony z produkowania dla nijakich lamusow.
pzdr z farcikiem
obczaj se muzyczke synku :joint:
https://www.youtube.com/@yung_paproch
RIVALDO111
Zbanowany

Mój typ w tym roku na odkrycie rapowe Popkillerów.

Kumi.

Piękny płynny następca rapera Kinny Zimmer

PS- że takie coś dziś robi miliony w Polsce :damn: :dunno:

Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

RIVALDO111 pisze: 16 mar 2023, 14:17 że takie coś dziś robi miliony w Polsce
To na huj wyświetlenia nabijasz
cztery żubry i dwie kurwy
RIVALDO111
Zbanowany

Awatar użytkownika
fifi

Post autor: fifi »

dawno nie spotkalem sie z glupszym pomyslem niz nagroda ulicznika roku imienia tomasza chady, do kurwy nedzy, kogos mocno pokurwilo

pozdrawiam serdecznie
RIVALDO111
Zbanowany

Siwy i ten jego ziomek spuszczają się mega nad Jezykiem Okiego mówiąc że puszczali sobie to setki razy a gdy omawiali rapera roku 30 lecia to jeden i drugi mówili że Mezo to totalna porażka.

To trzeba mieć łeb :damn: :damn: :damn:

Chyba muszą grać, aby nie zrazić do siebie dziś mega gorących nazwisk topu, bo nie wiem jak można się spuszczać nad Okim a w tym samym czasie jechać Mezo, który 150 razy bardziej przypomina rap od Okiego.

Jeszcze Siwy wyśmiał wtedy wypowiedź Artura Szpilki że Jak zapomnieć 18L to był dla niego legendarny kawałek, a co Okiego Jezyk dla 4 Latków jest lepszy no kuźwa...Bez jaj.
RIVALDO111
Zbanowany

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Natali się obsrał i nie będzie lajwa z Popkillerów :rotfl:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
piernikowyskoczek

Post autor: piernikowyskoczek »

eh a chcialem sledzic wreczenie nagrody w kategorii 'korzenny album roku'
rakieta_rakieta pisze: 16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
Awatar użytkownika
kosciey

Post autor: kosciey »

Ja też.
ODPOWIEDZ