Z kim byście chcieli zobaczyć Knybę dalej? Moim zdaniem tak jeśli chodzi o proporcje prestiżu do szans na zwycięstwo Wardley byłby w pytę, ale on zajęty dybułą. Tak, żeby walka była sensowna dla obu stron to nie wiem, z Torrezem, który pewnie będzie szukał czegoś po porażce?
Bardzo dobra praca nóg, kondycja, świetnie walczył, próbowali zwałować, ale już odpuścili bo Knyba tak jednostronnie wygrał.
Może z Millerem w sumie teraz xD?
Kibicuję Knybie, ale mam takie nieprzyjemne wrażenie, że jakby walczył z kimś, kto bardziej zrywny jest i lepiej potrafi wymusić walkę od Ruiza np. z Parkerem, to już by się pogubił w inside, a nie utrzymałby na dystans przez całą walkę.
Ale no, na pewno największy potencjał w wadze ciężkiej jaki mieliśmy od dawna, wyżej potencjałowo niż Szpila i Kownacki.
W sumie tak mi się wydaje, że dla Knyby stylistycznie będą tacy zawodnicy nie jakoś super dynamiczni na nogach, np. ten Miller, nawet Hrgovic, takie walki duży vs duży oke. Najgorzej dla niego jak trafi niższego, silnego, ale dość dynamicznego fightera, takie Parkery, Kabayele, tu widzę problem.
Dodano po 8 minutach 25 sekundach:
Może Joyca niech se weźmie, jeśli ten jeszcze zamierza walczyć, a lepsze oferty nie przyjdą.
Dodano po 1 godzinie 5 minutach 24 sekundach:
Swoją drogą ja uważam, że akurat Ringowy wcale nie był taki najgorszy. Dwaj punktowi co prawie mieli remis tragedia, ale ringowy pomijając zachowanie przy knockdownie, był całkiem okej, jakby bardzo chciał to spokojnie mógł Knybie zabierać punkty za klinczowanie. To w jaki sposób podchodził do udzielania ostrzeżeń w jedną i drugą stronę, było całkiem okej, bez biasu moim zdaniem w prowadzeniu walki. Pomijając sam knockdown oczywiście.
Boxing
Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337
- Haczapurjan
Re: Boxing
Dlaczego miałby to robić w pierwszej kolejności? Cały boks Fury’ego od kiedy zaczął trenować z SugarHillem to ciągłe przytulasy i klincz. Podobnie boksował Okolie z Cieślakiem. Nawet ostrzeżenia nie dostali
No walki Okoliego to akurat był pokaz tego jak sędziuje ringowy na korzyść tego zawodnika, za którego ma zapłacone, strasznie go chronili a właśnie powinni zabierać. Potem Okolie odszedł od Hearna, wyszedł do tego Billama Smitha i już nie miał protekcji ringowego i przegrał i właśnie miał zabierane punkty.
Wczoraj Knyba nie powinien mieć zabieranych punktów za klincz bo po tym jak dostawał ostrzeżenia się zaadaptował i czasem coś przyklinczował, ale nie przeginał.
Mówię po prostu, że jakby ringowy był full przeciwko niemu, to by to inaczej wyglądało, widziałem już takie walki gdzie ringowy każdy pretekst wykorzystywał przeciwko pretendentowi, tutaj tak nie było. Uratował Ruiza przy knockdownie, ale w przebiegu samej walki nie utrudniał Knybie.
Dodano po 12 minutach 17 sekundach:
Tak sobie myślę, że w zasadzie Knyba vs Vianello to byłby dobry dość naturalny banger. Obaj są świeżo po walce, więc terminowo by się zgadzało, Vianello zremisował, Knyba wygrał, ale wydaje mi się, że Vianello ma dostateczną renomę, żeby coś znaczyć w rekordzie Knyby. Dwóch zawodników w podobnym wieku, podobnym stylu i podobnym rozmiarze, z bardzo zbliżonym miejscem na boxrecu. Można by po prostu sprawdzić kto jest lepszy, dla obu byłaby to duża walka. Faworytem Knyba, ale to dobrze i bez missmatchu.
Wczoraj Knyba nie powinien mieć zabieranych punktów za klincz bo po tym jak dostawał ostrzeżenia się zaadaptował i czasem coś przyklinczował, ale nie przeginał.
Mówię po prostu, że jakby ringowy był full przeciwko niemu, to by to inaczej wyglądało, widziałem już takie walki gdzie ringowy każdy pretekst wykorzystywał przeciwko pretendentowi, tutaj tak nie było. Uratował Ruiza przy knockdownie, ale w przebiegu samej walki nie utrudniał Knybie.
Dodano po 12 minutach 17 sekundach:
Tak sobie myślę, że w zasadzie Knyba vs Vianello to byłby dobry dość naturalny banger. Obaj są świeżo po walce, więc terminowo by się zgadzało, Vianello zremisował, Knyba wygrał, ale wydaje mi się, że Vianello ma dostateczną renomę, żeby coś znaczyć w rekordzie Knyby. Dwóch zawodników w podobnym wieku, podobnym stylu i podobnym rozmiarze, z bardzo zbliżonym miejscem na boxrecu. Można by po prostu sprawdzić kto jest lepszy, dla obu byłaby to duża walka. Faworytem Knyba, ale to dobrze i bez missmatchu.
Najlepsza według mnie byłaby walka rewanżową z Kabayelem - mało do stracenia bo pozycja już zbudowana na walki z okolicami top 10 a do wygrania wszystko, tylko czy jest na to szansa no i oczywiście jakis inny kierunek niż Niemcy
tak to Jared Miller najlepsza marketingowo i trzymająca poziom sportowy oprócz w/w
tak to Jared Miller najlepsza marketingowo i trzymająca poziom sportowy oprócz w/w
- Haczapurjan
IMO najlepsza opcja na ten moment to Gassijew, bo dzierży pas WBA, a "łatwiejszego" mistrza raczej nie będzie do obicia. To nie czasy Charlesów Martinów czy innych Bermane'ów Stivernów.travis1 pisze: ↑05 wrz 2026, 20:01 Najlepsza według mnie byłaby walka rewanżową z Kabayelem - mało do stracenia bo pozycja już zbudowana na walki z okolicami top 10 a do wygrania wszystko, tylko czy jest na to szansa no i oczywiście jakis inny kierunek niż Niemcy
Walka z Meyną - no nie wiem jak to wygląda w kontekście zobowiązań kontraktowych, ale za jakąś sowitą wypłatę mógłby oklepać bijoka i przynajmniej zamknąć już mordy obozowi Każyszki, który Meynę pompuje na jakiegoś drugiego Gołotę, a chłop toczy walki w namiotach cyrkowych w Niemczech z jakimiś bumami i zamiast łatwego śrubowania rekordu wygląda to na homeryckie boje.
Walka z Vianello realnie mu nic nie da, a może to być potencjalna skórka od banana.
rewanżu z kabayelem nie będzie, bo on jest zajęty teraz wpierdalaniem się na ring z jakimś dziadem po każdej walce co lepszych zawodników i wyzywaniem ich, żeby zmierzyli się z nim w przekręconej walce w niemczech, a oni i tak mają go w dupie
dla drużyny wezmę wyrok na klatę
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
----
prawdziwe białasy na forum ślizgawka wolący cycki od dupy: mancipium, phobos, OmarStooleyman, jajca, kapper1, aleksy, Deyker, ART, camzatizbak, mas, Korben Dallas, fifi, pardon (?)
a tak już btw troszkę pytanie bo mnie wzięło na odświeżanie troszkę wagi ciężkiej czy była lepsza trylogia w wadze ciężkiej niż Wilder vs Fury bo nie będę wspominał jak ja przeżyawalem m te walki ale jak inni?? dotąd ciary czasem w szczególności w ostatniej części trylogii nie wiem jak wcześniej i z głowy mam pojedynki jedynie Tysona z Holyfieldem ale w aż takim natężeniu
ogólnie nie wiem, ale jakoś mi się wydaje że to był peak wagi ciężkiej ostatnich lat ale tak 20stu 2 pięściarzy o innej technice ale walki na wymordowanie żaden Kliczko nawet z A.J nie miał a z takich nerwów i dramaturgii ale podkreślam okiem laika troszkę
ogólnie nie wiem, ale jakoś mi się wydaje że to był peak wagi ciężkiej ostatnich lat ale tak 20stu 2 pięściarzy o innej technice ale walki na wymordowanie żaden Kliczko nawet z A.J nie miał a z takich nerwów i dramaturgii ale podkreślam okiem laika troszkę