MMA panowie MMA

Wszystkie ulubione dyscypliny sportowe w jednym miejscu. Nieważne, którą piłkę wolisz.

Moderatorzy: Sidd, Cz4rny1337

Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Re: MMA panowie MMA

Post autor: instinkt »

jeszcze wyglądało jakby trochę zamortyzował ręką, bez tego to głowa gdzieś w trybunach by wylądowała
chociaż z drugiej strony Dustin nie padł kompletnie odcięty jak Usman tylko pęd go przewrócił :lol:
więc chuj wie czy jakby nie był jakiś wolny sędzia i to puścił to by się nie wybronił jakoś cudem
Ostatnio zmieniony 30 lip 2023, 6:45 przez instinkt, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
vivid

Post autor: vivid »

Błachowicz przechujowo wyglądał
Awatar użytkownika
d3nt

Post autor: d3nt »

Bo Janek to journeyman coś jak Darren Till tylko trochę lepszy

Tak jak kibicowałem Paulo Costcie i Michelowi Pereirze tak chuj im w dupe za wczoraj
CAŁE ŻYCIE MAM
SKANDAL PIJĄC HENNESSY PARADIS

Lepiej za miedzą niż pleksą ~Olgierdos
zuperhero

Post autor: zuperhero »

kondycja wraz z wiekiem, szczególnie przy takiej wadze schodzi szybko. moim zdaniem jano trochę ciągnie karierę jak najmniejszym kosztem. w sensie nie krytykuje, bo pewnie wygodnie trenować sobie w wwa, mieć rodzinę przy boku, łatwo jakieś zobowiązania reklamowo-marketingowe realizować, szczególnie jak ma się 40, a nie 20 lat. ale prawda jest taka, że jakby zrobił pełny okres przygotowawczy na +2000m n.p.m. to kondycyjnie wyglądałby inaczej i mógłby przeleżeć sobie pereire. i byłby w miejscu gdzie realnie walczyłby o pas, za topowe pieniądze, natomiast na ten moment to chyba znowu wszyscy z top5 musieliby powypadać z kontuzjami, żeby jano wszedł do title-shota na zastępstwo :P w przeciwnym razie musiałby znowu wygrać 2 czy 3 walki, a nie ma się co gadać- wieku nie oszukasz i forma z walki na walkę będzie coraz gorsza. realnie zostało mu kilka walk jako gate-keeper do top5

a poza tym to maincard cały obejrzałem i same sztosy, niech mi ktoś tylko wyjaśni dlaczego połowa zawodników z ufc291 miała wydziarane na sobie, swoje nazwisko XD?
michajlow

Post autor: michajlow »

No finalnie blachowicz jest w takiej pozycji, że dalej to mocny gosc ale nienadajacy sie na mistrza. Wiec imo ma do ugrania jeszcze zajebisty kontrakt na bycie gatekeeperem, ale juz luzujac tempo przygtowan. Co mial zdobyc to juz zdobyl
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

mi się wydaje że Janek jeszcze z 6-8 walk może zrobić luźno jak będzie walczył 2x na rok
przebieg ma dość duży bo 40 na karku i 39 walk, ale nie wydaje się jakoś mocno rozbity
Awatar użytkownika
Mietek

Post autor: Mietek »

vivid pisze: 30 lip 2023, 6:43 Błachowicz przechujowo wyglądał
Ale dziwisz się, czy po prostu stwierdzasz fakt? Ja uważam, że jak na 40letniego faceta wyglądał świetnie, przegrał z elitarnym zawodnikiem, niewielką różnicą, jako kibic podziwiam i stwierdzam, że najlepsze za nim. Komentarz, że występ był przechujowy mnie trochę trigeruje.
zuperhero

jano wyglądał tragicznie, ledwo co łapał oddech po pierwszej rundzie, która na dodatek, nie była jakąś szaloną cepeliadą, żeby się kompletnie wypompować. przecież jano już po dwóch minutach walki, wyglądał gorzej niż nawet ci najbardziej eksplozywni zawodnicy w 5tej rundzie, wiadomo że walczysz na tyle na ile przeciwnik ci pozwala ale pereira wcale nie pressował specjalnie mocno. coś tam grubo nie zagrało jak w walce z gloverem ale pereira nie zdołał tego wykorzystać i błachowicz jakoś się do werdyktu dotoczył. po walce z teixera myślałem że to już koniec dla janka ale jednak z ankalaevem nie wyglądał tak źle, a rusek to przecież fizol fchvj. może coś w przygotowaniach było złe jak tory lub jakaś infekcja się napatoczyła
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

Janek mówił w wywiadzie że za bardzo chciał to skończyć poddaniem w 1 przez co się spompował
to że walka była na 4300m npm nie pomogło na pewno bo wydaje mi się że to była zdecydowanie najgorsza jego walka pod tym względem
ale jak on siedzi w tej Warszawie cały obóz przygotowawczy to co się dziwić
Awatar użytkownika
Mietek

No jeżeli popełnił tak amatorski błąd jak brak aklimatyzacji podczas przygotowań no to głupia sprawa trochę. Ja to zwalałem na wiek raczej.
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

no pojechał chyba 10 dni wcześniej, ale jaka to aklimatyzacja
jakby zrobił obóz normalnie na wysokości to tak, a nie kurwa tydzień wcześniej jak to już tylko przebieżki i ostatnie dni wolne :lol:
Awatar użytkownika
Mietek

Dlaczego tak zrobił? W sensie wiesz, intryguje mnie to, bo zakładam, że ludzie nie robią głupot specjalnie.
zuperhero

bo musiałby zapłacić za siebie i sztab, ściągnąć tam sparing-partnerów. nie mógłby mieszkać sobie w wygodnym mieszkaniu w wwa, smacznie jadać po restauracjach :P chociaż jak pisałem to się mu nie dziwie, fajnie zachować jakiś life-work balance ale jak chcesz być mistrzem ufc to trzeba się poświęcić w 100% może myślał, że i tak da radę
Awatar użytkownika
Mietek

a to zupełnie sobie nie zdawałem sprawy z realiów. Myślałem, że Janek to taki sportowy zakapior co by zrobił wszystko byle tylko wywalczyć ten tytuł jeszcze raz. A nie że jakieś kompromisy normalnie wchodzą w grę.
Awatar użytkownika
jAg
ZADYMIARZ

Post autor: jAg »

instinkt pisze: 30 lip 2023, 19:05 Janek mówił w wywiadzie że za bardzo chciał to skończyć poddaniem w 1 przez co się spompował
to że walka była na 4300m npm nie pomogło na pewno bo wydaje mi się że to była zdecydowanie najgorsza jego walka pod tym względem
ale jak on siedzi w tej Warszawie cały obóz przygotowawczy to co się dziwić
nie 4300m n.p.m. tylko stóp, czyli ok. 1300m n.p.m
Lista ciumcioków ślizgawki: lygrys, saturn, Patryk233, azar, 2rzyn, Szaju, benzoabuser, Addicted, samcro, DJ_BOBO, hwjsk, RIVALDO111, Moltisanti, the badman, WHITE, JastrzabHBO, 4-HO-MET, Indio, camzat, baqlashan
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

instinkt pisze: 30 lip 2023, 19:05 ale jak on siedzi w tej Warszawie cały obóz przygotowawczy to co się dziwić
Błachowicz zawsze podczas obozu przygotowawczego jeździ w polskie góry i tak było i tym razem.
:confused:
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

no tak, po prostu z rozpędu napisałem metrów - ale raczej wiadomo o co chodzi
przecież 4300m to by musieli walczyć na jakiejś górze porządnej albo w jakiejś Boliwii ewentualnie :lol:
Ostatnio zmieniony 30 lip 2023, 20:16 przez instinkt, łącznie zmieniany 1 raz.
zuperhero

qualite_de_schizoide pisze: 30 lip 2023, 20:06
instinkt pisze: 30 lip 2023, 19:05 ale jak on siedzi w tej Warszawie cały obóz przygotowawczy to co się dziwić
Błachowicz zawsze podczas obozu przygotowawczego jeździ w polskie góry i tak było i tym razem.
tylko, że co innego zrobić pełne przygotowania, a co innego wpaść na tydzień czy dwa pobiegać ale no wiecie zawsze może być tak, że poprostu jano&team uznali, że to nie ma większej różnicy i będzie git?
Awatar użytkownika
instinkt
Moderator

:lol: Chandler za to już sobie szuka walki skoro z Conorem nie wypaliło
RIVALDO111
Zbanowany

Post autor: RIVALDO111 »

Niesamowity jest hype na MMA w Czechach. Ciekawe jak tam z frekwencją gal Freakowych , bo podobno też tam działają, ciekawe czy też są takim monstrum jak w Polsce.

Siedzimy już nad tym trzy lata, bo obłęd to dar, a nie kara,Mówią nam jak mamy latać, ja wolałbym spotkać Ikara,Szczęście to tylko przywilej, szczęście to tylko na chwilę, szczęście cię zgubi,udusi,zabije i minie ,A w trakcie się wije jak żmije i gnije.
ODPOWIEDZ