[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
FLoo

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: FLoo »

Ja wczoraj obejrzałem, takie do zobaczenia i zapomnienia. Natomiast, nie dłużyło sie, scenariusz prosty jak drut, wszystko odhaczane po kolei.
Awatar użytkownika
gogi
Złoty Rozjebus

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: gogi »

Wracam z seansu przedpremierowego produkcji pod tytułem Teściowie 3 i powiem Wam, że jest to chyba najlepsza część.

Jeżeli ktoś widział wcześniejsze części, to formuła się nie zmieniła: znowu dzieje się i dzieje się dużo (choć pod koniec tempo filmu nieco zwalnia, za to gagów jest więcej i śmieszą).
Mamy powrót jednej, ważnej postaci oraz dodano dwie nowe (jedna moim zdaniem całkiem zbędna, za to druga - dzięki prostemu zabiegowi - wzbudza salwy śmiechu gdzieś tak od kluczowego momentu).
Widać i czuć chemię pomiędzy tytułowym kwartetem oraz każdy dostaje swoje do zagrania, nikt nie odstaje i nawet zwykle denerwująca mnie Ostaszewska jest na ekranie wartością dodaną.
Bardzo dobrze się bawiłem, 1,5 godziny zleciało szybko.
Czekam na część 4 w 2027 roku xD
Spoiler
Osobne ukłony dla Woronowicza i - zwłaszcza - Dorocińskiego, tyle wychlać bez popychacza to trzeba mieć końskie zdrowie.
pardon pisze: 10 lis 2023, 12:06 nie umiem slowo daje nie umiem juz czytac dluzszych postow saturna i lygrysa bez uczucia ze oni nie marnuja swojego zycia, ale zatruwaja tez nasze mimowolnie pchajac do glow ich chore urojenia
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Jedyna faktycznie b. dobra (ciut przeszarżowana przez Kunę), za to dwójka była totalnie nijaka
Brazilian rush hour commuters
Sold out organic kombucha
TSMC bottleneck futures
Very expensive computers
Mider

Post autor: Mider »

Highest 2 Lowest - okropna rzecz, ale tak to się kończy jak Apple czy inny Netflix daje wolną ręke i w ogóle nie kontroluje kataryniarza pokroju Spike Lee.

I ta muzyczka jak z jakiegoś darmowego tutoriala grająca niemal przez cały film :lol:
genocidegeneral

Post autor: genocidegeneral »

Nikt 2 - ale kurwa gówno [*]/10 :bag:
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Prawo ojca
Świetny film i świetny Marek Kondrat. Klimat lat 90, filmów z tamtych lat jest nie do podrobienia. Oczywiście sentyment gra przy mojej ocenie (8/10) sporą rolę, bo nie idzie się uśmiechnąć oglądając kilka scen (kręcenie bączków Lancerem :lol: ) ale były to piękne, brudne lata, które wypluły masę kultowych filmów. zażenowany_siara.gif jak czytałem parę opinii ynteligentnych recenzentów, którzy ocenili tej film nie odnosząc się do czasu, w którym film ten wyszedł. Ode mnie props. Kontynuuję doraźne oglądanie filmów z tamtych lat (Psy obejrzałem dzień przed Prawem ojca).
Awatar użytkownika
redman23

Post autor: redman23 »

właśnie skończyłem oglądac Prometeusza i jednak się trochę zawiodłem, miałem gdzieś w głowie jakieś opinie ślizgawkerów, że to zajebiste kino jest, ale możliwe, że coś pojebałem, no mi w każdym razie brakło tego czegoś
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Obejrzałem polski Żużel (2020) i nie myślcie, żeby powtórzyć mój błąd. Wiedziałem, że będzie chujowo, ale nie spodziewałem się, że aż tak. Nie dość, że film wygląda jak gówno głównie przez obrzydliwy color grading, to tam się nic kupy nie trzyma. Motywacje postaci są znane chyba tylko reżyserce tego gówna, poza dosłownie ze 3 głównymi bohaterami to ciężko się połapać kto tam jest kim. Jak się coś dzieje postaci pobocznej to masz to w piździe bo nie wiesz nawet o kim mowa, bo w całym filmie wypowiedział on 2 bezsensowne zdania w tle. Sam żużel by można było z filmu wyjebać i nic by to nie zmieniło, bo po prostu gorzej być nie może.

Jeden z najgorszych filmów jakie oglądałem, 2/10, ale raczej finalnie się na 1/10 zdecyduję. Powstrzymuje mnie tylko to, że no dało się to technicznie nakręcić gorzej.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Dzięki, zachęciłeś :lol:
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

nie lubię musicali ale ten mi się wyjątkowo spodobał, biograficzny o Robbie Williamsie

https://www.filmweb.pl/film/Better+Man% ... 4-10031928

polecam mocno
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
kapper1

Post autor: kapper1 »

Od góry do dołu Highest 2 Lowest 2025
- kurwa co oni zrobili za gwałt na oryginalnym filmie Kurosawy :bag:
Muzyka pasująca tu jak pięść do nosa, policjanci zachowują się jak pierdoleni debile
Spoiler
typ nic nie wie oprócz tego, że czuł marihuanen i leciał jakiś rapowy kawałek. Denzel jako producent muzyczny rozpoznał głos i numer, a policja mówi, żeby spierdalał, że sobie sprawdzą to potem z AI :lol:
montaż jak z filmiku friza na yt, ale przynajmniej czarni bracia są zadowoleni.
Denzel na autopilocie, Spike Lee nie wie co to reżyseria, scenarzysta zresztą też.

Mieli gotowy materiał, pomysł z producentem muzycznym zamiast szewca był spoko, ale wykonanie to :wall:
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

podbijam full^ Spike Lee pordzewiał okrutnie, topka jego najgorszych filmów. ta postać Young Felona z na siłę wepchniętym ASAPem xd
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

albo juz do konca sfajnopolaczałem albo tesciowie 3 sa naprawde spoko komedyją :idea:
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
scam_sakawa

Post autor: scam_sakawa »

dzięki za rekomendację, obejrzałem z TŻ dwie pierwsze części i dobrze się bawiliśmy
Wszystkie moje posty są wyłącznie fikcją literacką i nie mają żadnego pokrycia w rzeczywistości.
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

no dla mnie chyba nawet była to najlepsza część
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
TdW

Post autor: TdW »

Pobijam propsy dla Teściowie 3, chciałoby się więcej takich polskich komedii.
Teraz zobaczyłem, że najsłabszą drugą część reżyserowała jakaś baba, a teraz znowu reżyser pierwszej części, więc wszystko jasne :D
Awatar użytkownika
badi
BIZNESMENEL

Post autor: badi »

dobrze bawiłem się z żoną w kinie na Teściowie 3
Awatar użytkownika
ART

Post autor: ART »

tesciowie 3 zdecydowanie najgorsza odslona w serii, mialem wrazenie ze po ~15 minutach ktos inny sie tym zajal i spierdolil wszystko co sie dalo po kolei
jest modelką z instagrama
co z nią zrobię to już nie jest twoja sprawa

rym| last.fm
Awatar użytkownika
FruitOffTheWall

Post autor: FruitOffTheWall »

pusher I zajebisty film jak cała trylogia
rip zioloziolo
Czas zapierdala? Może ziomie po koksie
Zapierdalala w Las Palmas, nie Europie Wschodniej
https://www.last.fm/user/Tommy_Ovocetti