Dosłownie każdy detal mnie tu w tym dissie jara i wiem jakie mes miał intencje, np. sama zmiana akcentu w “ta suka to TEDE”, ze zmianą na ksywce, albo to delikatne zaśmianie jak nawija, że pies tylko w kawałku i tede juz obsrany. To szczegóły, ale robią robotę i budują całokształt, dziwię się, że wiele osób nie docenia tego kunsztu, łykają kolejne kawałki i single jak czisburgery z maka, fastfoodonizm (wymyślam nomenklaturę) muzyczny (ale też i np. serialowy) postępuje i to jest straszne. Byle więcej, szybciej, kolejne, kolejne i bieeeegniemy dalej
[beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
-
arystokrata91
Re: [beef] Tede - Ten Typ Mes / Wini
Dobrze ktoś wcześniej napisał, że młodsze pokolenie w ogóle nie czai rapu Mesa, myślę, że jak ma się poniżej 30 lat na karku to już można przynależeć do tej grupy, no chyba, że wynika to z tego, czego się dotychczas z rapu słuchało (mnie mocno ukształtowały starsze albumy drake’a, 2chainz, Kendrick, childish gambino, Kanye, jayz, yelawolf, future i inni z mainstreamu, a z pl klasycznie k44, Pfk, pokahontaz, tede właśnie, trzeci wymiar, ostr, w późniejszym okresie quebo od eklektyki i taco od trójkąta warszawskiego, ale słucham też innych rzeczy niż rap).
Dosłownie każdy detal mnie tu w tym dissie jara i wiem jakie mes miał intencje, np. sama zmiana akcentu w “ta suka to TEDE”, ze zmianą na ksywce, albo to delikatne zaśmianie jak nawija, że pies tylko w kawałku i tede juz obsrany. To szczegóły, ale robią robotę i budują całokształt, dziwię się, że wiele osób nie docenia tego kunsztu, łykają kolejne kawałki i single jak czisburgery z maka, fastfoodonizm (wymyślam nomenklaturę) muzyczny (ale też i np. serialowy) postępuje i to jest straszne. Byle więcej, szybciej, kolejne, kolejne i bieeeegniemy dalej
.
Ostatnio zmieniony 15 sie 2025, 19:29 przez arystokrata91, łącznie zmieniany 1 raz.
przepiękny postjerzy_klemens_werner pisze: ↑15 sie 2025, 19:15Oczywiście, to już jest schemat
- Mes zrobił prawko to się wszędzie wozi jak stary kierowca
- Mes wspiera Ukrainę to drze mordę ze sceny i robi sobie gangsterskie zdjęcia z jakimś typem w lesie
- Mes wrócił do robienia bitów to tylko maszyna mordo, software to frajerstwo
- Mes opowiada o beefie z Mezo to on tego tak nie zostawił i mu kiedyś dał w mordę jak go spotkał
- Mes zakłada wytwórnię to wszyscy nowi raperzy są jego przyjaciółmi nagle, wręcz młodszymi braćmi (potem jest zdziwiony, że nie są)
- Mes zakłada wytwórnię, ale przez 15 lat nic tam właściwie nie robi i jest zdziwiony, że nie ma ubezpieczenia zdrowotnego
- Mes zakłada rodzinę i oznajmia światu że jest najlepszym ojcem i będzie uczył jak takim być
- Mes jest wyjebany z domu to robi jakieś storiski, że jest męski bo sobie sam zrobił pranie xD
To są zachowania 18-latka, może 20-
Dodano po 3 minutach 23 sekundach:
mes jełopie to nie gfunk tylko mobb
złap książkę, złap reset
free smly
free smly
Ładne podsumowanie.
Niczego innego się bym nie spodziewał przy założeniu, że Mes ma taki mindset, w którym własne wyobrażenia zastępują rzeczywistość.
A jeszcze takie to wychowawcze dla dziecka jak nawija o tym, że ma co chwilę inną kjutie na kwadracie, synu patrz i ucz się, tak się robi polski pimpin w 2025.
Niczego innego się bym nie spodziewał przy założeniu, że Mes ma taki mindset, w którym własne wyobrażenia zastępują rzeczywistość.
A jeszcze takie to wychowawcze dla dziecka jak nawija o tym, że ma co chwilę inną kjutie na kwadracie, synu patrz i ucz się, tak się robi polski pimpin w 2025.
No po paru przesłuchaniach fajny numer. Problem, ze zapomniał o faktycznym dissowaniu a nie jest aktualnie w pozycji, na której pozycja by pomogała
- francocarlos
stary, to wyloz nam, jaka to artystyczna, gleboka intencja stoi za wspomniana zmiana akcentu albo tym delikatnym zasmianiem. bo w tej chwili to rzucasz haslo, ze nie doceniamy kunsztu i ze w ogole ludzie sa chujowi bo chca wiecej i szybciej i swiat jest zly... i zupelnie chuja z tym robiszarystokrata91 pisze: ↑15 sie 2025, 19:26 Dosłownie każdy detal mnie tu w tym dissie jara i wiem jakie mes miał intencje, np. sama zmiana akcentu w “ta suka to TEDE”, ze zmianą na ksywce, albo to delikatne zaśmianie jak nawija, że pies tylko w kawałku i tede juz obsrany. To szczegóły, ale robią robotę i budują całokształt, dziwię się, że wiele osób nie docenia tego kunsztu, łykają kolejne kawałki i single jak czisburgery z maka, fastfoodonizm (wymyślam nomenklaturę) muzyczny (ale też i np. serialowy) postępuje i to jest straszne. Byle więcej, szybciej, kolejne, kolejne i bieeeegniemy dalej.
poza tym ogolny odbior kawalka jako utworu muzycznego nie jest taki zly. to odbior kawalka jako dissu jest taki zly, ale rozumiem, ze "co to za roznica, po co argumenty?"
Młodzi nie znają Mesa (ewentualnie znają z refrenu na Obrachunku Moralnym), a jak poznają to nie czaja jego muzyki
Z kolei starzy, jego og słuchacze, nie mogą znieść regresu który zaliczył plus wytykają mu zjebany charakter non stop tak, że przysłania to nawet momenty gdy Mes wyda cos spoko, bo hejt leci z automatu, plus też za cpunstwo i Slava Ukraine
Wychodzi na to że obecny Mes... Nie ma targetu za bardzo. Tak bardzo szukał chuja do dupy przez większość swojej kariery że zostali z nim tylko ci słuchacze po 30 którzy z sentymentu słuchają czasem ZnP, KnS albo TBZD
Z kolei starzy, jego og słuchacze, nie mogą znieść regresu który zaliczył plus wytykają mu zjebany charakter non stop tak, że przysłania to nawet momenty gdy Mes wyda cos spoko, bo hejt leci z automatu, plus też za cpunstwo i Slava Ukraine
Wychodzi na to że obecny Mes... Nie ma targetu za bardzo. Tak bardzo szukał chuja do dupy przez większość swojej kariery że zostali z nim tylko ci słuchacze po 30 którzy z sentymentu słuchają czasem ZnP, KnS albo TBZD
-
jerzy_klemens_werner
Tak, ja właśnie poczułem, że z nim jest naprawdę źle jak poszedł do Numera do radia i dissował tam matkę swojego syna. Prawdziwy rap! Mógł ją w ogóle zdissować w kawałku albo jej zajebać w łeb, przecież jest kobietą rapera, chyba kuma że tu nie ma pierdolenia!Rymekk pisze: ↑15 sie 2025, 19:33 Ładne podsumowanie.
To jest właśnie życie w bańce, on nie czai że cała Polska na to patrzy, że te wszystkie rzeczy można puścić np. na sprawie sądowej o opiekę nad dzieckiem.
Ja naprawdę życzę tej kobiecie i temu dziecku spokoju i szczęścia, na dobrą sprawę nie powinienem wiedzieć o och istnieniu, ale toksyczny tatuś uwielbia się chwalić WSZYSTKIM.
Kiedyś mój ulubiony raper, teraz mam nadzieję że zniknie i ułoży sobie życie bez internetu i muzyki.
nie znacie się ludzie , mesiu twierdzi, że nagrał petardęmes na Ig pisze:mordy, każdy w indywidualnym odsłuchu śmiał się z panczy na jacka, wajbował do bitu, rozumiał przekaz. "Nagła śmierć" też miała nucony refren. Dajecie się ponieść jakiejś (kolejnej) fali hejtu i i mogę Wam tylko współczuć, bo świadczy to o Was nie o moim kawałku, peace ludzie, war jacek
No dobra refren spoko i kącik ust uniósł się ze 2 może 3 razy, ale żeby to było lepsze niż 64 albo 88 to imo nie można powiedzieć, tym bardziej że tyle na to trzeba było czekać.
Może to truskuloza w moim serduszku ale muzycznie/ripit walju wszystkie 3 kawałki w tym beefie (winiego wysrywów nie uważam za coś do słuchania) stoją na tym samym poziomie, mimo że to skrajnie różne style
A tego super nawinięcia w stylu mobb bay gfunk to jakoś nie czuje, w sensie nie jest źle ale poza refrenem to najwyżej poprawnie
Liczyłem po cichu, że ta odpowiedź typa będzie bardziej ofensywna i odpali jakieś bardziej osobiste szpile w kolejnej odpowiedzi tdfa ale po tym to równie dobrze graniecki nagrać coś na disco / techno / innym bardziej wymyślnym bicie wyśmiać weekendowego tatusia i skończyć tą farse
Może to truskuloza w moim serduszku ale muzycznie/ripit walju wszystkie 3 kawałki w tym beefie (winiego wysrywów nie uważam za coś do słuchania) stoją na tym samym poziomie, mimo że to skrajnie różne style
A tego super nawinięcia w stylu mobb bay gfunk to jakoś nie czuje, w sensie nie jest źle ale poza refrenem to najwyżej poprawnie
Liczyłem po cichu, że ta odpowiedź typa będzie bardziej ofensywna i odpali jakieś bardziej osobiste szpile w kolejnej odpowiedzi tdfa ale po tym to równie dobrze graniecki nagrać coś na disco / techno / innym bardziej wymyślnym bicie wyśmiać weekendowego tatusia i skończyć tą farse
- przedszkolanek
co kurwa?
kto niby młody chadę zna?
chyba, że dla ciebie młody to taki po 30, to może
ale mało mądre to jest, bo plhh to taka muzyka, którą osoby po 30 powoli przestają słuchać
Kiedy Bedoes/Mata zmienia flow to jest gówno, kiedy Mes zmienia flow to metafizyka i spotkanie z najwyższym
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
Ej w komentarzu pod postem na GlamRapie nawet Bonson pocisnal Mesowi 
Dodano po 1 minucie :
Ale fakt, ci młodzi którzy jarali się Chada teraz mogą mieć po 25-30 lat
Dodano po 1 minucie :
Kurwa przecież Proceder był sporym marketingowym hitem wśród młodych, patusow głównie ale stillprzedszkolanek pisze: ↑15 sie 2025, 19:57co kurwa?
kto niby młody chadę zna?
chyba, że dla ciebie młody to taki po 30, to może
ale mało mądre to jest, bo plhh to taka muzyka, którą osoby po 30 powoli przestają słuchać
Ale fakt, ci młodzi którzy jarali się Chada teraz mogą mieć po 25-30 lat
Pytanie, czy istnieje ktokolwiek kto realnie w pełni spropsował diss Mesa, poza tymi żbikami co machają łapami z nim w klipie?
Aha jeszcze jedna rzecz - w podcascie Nosowskiej Mes mówił że ma koleżanki, ale brakuje mu prawdziwych męskich przyjaciół, ziomków i że utrata przyjaciela faceta zabolała go bardziej niż jakakolwiek utrata miłości damskomeskiej
Może w tym rzecz, nie ma kolegów, nie ma osób które mu doradza, wezmą na męską pogadankę jak faceci i tak się to kończy.
Może w tym rzecz, nie ma kolegów, nie ma osób które mu doradza, wezmą na męską pogadankę jak faceci i tak się to kończy.
Chada jest całkiem znany wśród młodych. Nie jest to poziom Sokoła albo Pezeta, ale też nie jest na poziomie jakiegoś Piha czy Eldo.
Pewnie film o nim ma w tym spory udział.
Pewnie film o nim ma w tym spory udział.
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
Nawet OG Kamka mówiła że słuchała Chady 
- przedszkolanek
1) to było 6 lat temu, ci ludzie mają teraz w okolicach 30
2) album wydany wtedy, tylko złotą płytę zrobił (a podziel to między twoich młodych patusów i starych prawilniaków)
3) wpływ 10 muzy we współczesnej polsce jest przeceniany
ludzie, który jarali się chadą jak wychodził przez okno proceder og zbliżają się do 40
Miałem nadzieje że on chociaż zarapuje ten diss w śniadaniówce Tedego w kanale zero. Chyba jednak mógł zostać dresiarzem.
kark to nie debil, mówił mi tak laik
- przedszkolanek