OFFTOPIC SERIALOWY

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
clockers

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: clockers »

"Informacja Zwrotna" na Netflix od wczoraj - po 3 odcinkach jest dobrze, Jakubik wielki aktor i niesie tę opowieść mocno. fajnie że na dalszych planach nie ma ogranych mord i większość daje radę.
Awatar użytkownika
Weles

Post autor: Weles »

Przed chwilą obejrzałem po raz pierwszy Donnie Darko i do końcówki filmu myślałem, że wiem co jest na rzeczy, no ale zdębiałem. To jest o schizofreniku czy wieloświecie i podróżach w czasie? :eek:
Awatar użytkownika
ogkush

Post autor: ogkush »

clockers pisze: 16 lis 2023, 13:25 "Informacja Zwrotna" na Netflix od wczoraj - po 3 odcinkach jest dobrze, Jakubik wielki aktor i niesie tę opowieść mocno. fajnie że na dalszych planach nie ma ogranych mord i większość daje radę.
Po 5 jeszcze lepiej, choć spodziewałem się mniej więcej takiego obrotu spraw to ostatni odcinek wgniótł mnie w fotel.
Mocny serial, tym bardziej dla osób mających styczność z alkoholikiem.

Jakubik mistrz, aktor grający syna też dał radę.
baqlashan pisze: przyszedł belmondo i każdy wybraniec od razu skminił że on obiektywnie jest najlepszy, nie widzisz to znaczy że nie doznałeś wizji, nie jesteś po prostu wrażliwy na tak subtelnie tętniące zajebistością i ogładą piękno
Awatar użytkownika
many-s

Post autor: many-s »

Oglądałem ostatnio z nudów One piece i w sumie 5/10, nijakie ale kolorowe.
Awatar użytkownika
DoubleB

Post autor: DoubleB »

DoubleB pisze: 13 lis 2022, 14:17 bekowy ten nowy sezon big mouth
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

ogkush pisze: 17 lis 2023, 13:38
clockers pisze: 16 lis 2023, 13:25 "Informacja Zwrotna" na Netflix od wczoraj - po 3 odcinkach jest dobrze, Jakubik wielki aktor i niesie tę opowieść mocno. fajnie że na dalszych planach nie ma ogranych mord i większość daje radę.
Po 5 jeszcze lepiej, choć spodziewałem się mniej więcej takiego obrotu spraw to ostatni odcinek wgniótł mnie w fotel.
Mocny serial, tym bardziej dla osób mających styczność z alkoholikiem.

Jakubik mistrz, aktor grający syna też dał radę.
też już dojechałem do mety. jedna z lepszych ekranizacji powieści, jakie w ostatnich latach widziałem. wyciągnęli esencje z książki Żulczyka. na poziomie emocji wgniatające faktycznie, nawet dla mnie, znającego już tę opowieść. tak się powinno opowiadać o alkoholizmie; bez efekciarstwa, bez mitologizowania, bez ubierania tego w jakąś niepotrzebną poetykę z dupy. kreacja Jakubika wybitna.
travis1

Post autor: travis1 »

podpisuję się pod tym słowami, ostatni odcinek emocjonalnie rozpierdol i klimat ciężki
najlepszy polski serial od czasu sos
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Suburræterna, czyli kontynuacja Suburry. Miałem odpuścić po kiepskim finałowym sezonie, ale skusiłem się i imho nie warto. Zwłaszcza, że idą w telenowelę.
Awatar użytkownika
MalkoNTENT

Post autor: MalkoNTENT »

Również rozjebala mnie informacja zwrotna. Chyba najlepszy polski serial jaki oglądałem. W drugim odcinku już wiedziałem w jaką stronę to pójdzie, ale i tak zostałem rozjebany na łopatki po seansie.

Idę z junesem i nie-ep na spacer a w szczególności „nie-prawda”
Malkontent to moje drugie imię odkąd dorosłem
peterkurten

Post autor: peterkurten »

Weles pisze: 17 lis 2023, 3:15 Przed chwilą obejrzałem po raz pierwszy Donnie Darko i do końcówki filmu myślałem, że wiem co jest na rzeczy, no ale zdębiałem. To jest o schizofreniku czy wieloświecie i podróżach w czasie? :eek:

Kiedyś na forum horror com pl była zajebista analiza, ale widzę że strona nie aktualizowana od 2018, a forum kompletnie padło :(
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

https://www.filmweb.pl/serial/Krew+nie+woda-2014-702605

Krew nie woda - obejrzałem dwa sezony, wczoraj ruszam z trzecim. Dla potomnych zostawię parę słów. Czy jest to serial zmieniający życie? Nie. Czy jest najlepszy w jakiejś kategorii? Nie. Czy jest kwintesencją nordyckiego kina? Nie. Ma natomiast jedną wielką zaletę, mianowicie wątki, które dochodzą co jakiś czas do fabuły są cholernie trafione, intrygujące i zaskakujące. Nie ma wątku wrzuconego na siłę, wszystko jest dobrze przemyślane i - jak na tego typu serial - bywa piekielnie zaskakujące.
Awatar użytkownika
Bunnymen77

Post autor: Bunnymen77 »

Luxair pisze: 30 paź 2023, 18:24 No i skończyłem cały Legion, świetny serial, praktycznie dorównuje w moim rankingu Utopii.
Obejrzałem pierwszy sezon Utopii, bardzo fajny!
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

Zacząłem oglądać Informację zwrotną na podstawie książki @RIVALDO111 no i w sumie spoko, ale bez zachwytów. Jakubik fantastycznie gra starego rockmana-alkusa (to zataczanie się, błędny wzrok), zdjęcia, intryga są nawet OK, ale dialogi (i monologi!) są totalnie drewniane. "Zawsze potrafiła nas uspokoić, powinniśmy dać jej na imię melisa" albo "Piotrek pracował w development i formułowaniu solucji". Jak oglądałem Klangora i Ślepnąc od świateł to miałem wrażenie obcowania z autentyczną historią, natomiast przy Informacji zwrotnej czuję się jakbym po prostu odhaczał kolejny serial z Netflixa devil-torrents.pl...
Izrael wciąż okupuje Palestynę
Amerykański rząd to żenujące świnie
Nie lubi Polaków raper Eminem
Dla mnie jest tylko żenującym skurwysynem
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

A ja tego tak nie odebrałem i podbijam propsy moich poprzedników, bo również skończyłem Informację zwrotną. Ale mam takie przeczucie, że gdyby za Jakubika był tu nie daj Boże Szyc albo inny Stuhr (chociaż akurat rola alkusa w jakimś tam filmie niedawnym też mu wyszła wzór) to by to tak nie zagrało.
Mefisto
Zbanowany

Post autor: Mefisto »

Warto ruszać sweet home?

W grudniu wychodzi sweet home 2 i się zastanawiam, bo oprócz tego z nowych tytułów mnie nic nie przekonuje.
Awatar użytkownika
Luxair

Finał Informacji zwrotnej naprawdę udany, najciekawszy odcinek serialu.
Jednego tylko nie rozumiem:
Spoiler
Po co Piotr w ogóle zaczął pracować dla czyścicieli kamienic i bawić się w szpiega? Jako progamiście40k chyba nie brakowało mu kasy?
peterkurten

Post autor: peterkurten »

Obejrzałem praktycznie za jednym zamachem niebieskookiego samuraja i tak jak nie jara mnie zbytnio tematyka Japonii/samurajów tak ten serial jest przepiękny i gorąco polecam
Awatar użytkownika
Rozpierdalator

Post autor: Rozpierdalator »

Informacja zwrotna - DOJEBANY serial

A czemu?
Spoiler
Bo mimo, że serial jest w 100% o alkoholizmie, to w sumie dotarło do mnie po skończeniu ostatniego odcinka. Ta cała historia z Piotrkiem to tylko haczyk, żeby zachęcić widza do przemyśleń.
Zajebiście poprowadzone i porusza (czasami w bardzo "ciężki" sposób) ważny problem. Oby więcej takich produkcji. I wiadomo Jakubik rozpierdala.
Mefisto
Zbanowany

Post autor: Mefisto »

Trochę sobie zmienię
peterkurten pisze: 27 lis 2023, 19:59 Obejrzałem praktycznie za jednym zamachem Belfra
sezon 1 /b] i tak jak nie jara mnie zbytnio tematyka polskich produkcji, tak ten serial jest przepiękny i gorąco polecam
Awatar użytkownika
Luxair

Jakie opinie loży nt. polskiego serialu Absolutni debiutanci ?
ODPOWIEDZ