[film] Co to ja ostatnio widziałem

Kategoria poświęcona sztuce małych i dużych ekranów.

Moderatorzy: gogi, con shonery

Awatar użytkownika
FLoo

Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem

Post autor: FLoo »

Ja wczoraj byłem, a z tydzień temu robiłem rewatch jedynki. Dwójka dialogi cringe w chuj. Więckiewicz łazi po tym Krakowie, przez pół filmu. Sama kradzież też nudna, nawet ten dzieciak Szyca jakiś dziwny. Do tego połowa filmu jechała na fololapach do jedynki. Jakieś tańczenie tanga, o jezu jestem już stary, bolą mnie plecy, kto to pisal kurwa (znaczy wiem kto, sam Wieckiewicz). Takie 5/10 naciągnę.
IT’S COMING HOME 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

mnie juz glowa zaczela bolec jak ten haniszewski sie pojawil, on mial zastapic grubego? W ogole czemu takie chujowe przerysowane granie i dialogii jak w jakis listach do em do huja wafla. Pierwsza czesc bronila sie wlasnie tym humorem ale jednoczesnie gra z krwii i kosci w stylu tarantinowskim. Za simlata i werbusa daje 5,5/10 ale to naprawde jest maks

A ten witkowski i hycnar po tym serialu o antyterrorystach to myslalem ze dobrze dadza, naprawde przeciez mlode byczki idealne do roli przyglupich bandziorów byl milion sposobow zapewne jak mozna to zagrac a sie okazuje ze to antytalenty
Ostatnio zmieniony 07 sie 2025, 23:11 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 1 raz.
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
Czak

Post autor: Czak »

ja sobie 1 odświeżyłem bo chciałem iść na 2 i w mojej głowie był to w ogóle dużo lepszy film, także chyba sobie daruję wycieczkę do kina @Bolo
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

Ja mam porownanie day by day no i szkoda gadac. Jedynka to nie jest jakies wybitne kino ale to jest taki moj comfort film z odpowiednio wywazona intryga, charakterem, humorem i w zasadzie same dobre role aktorskie, tutaj mam skojarzenie z tasmowa komedia w stylu „tesciowie 2” (bo jedynka to napewno lepszy film niz to)
ta droga ide dalej
Awatar użytkownika
ebismolarek

Post autor: ebismolarek »

genocidegeneral pisze: 23 lip 2025, 18:45 o kurwa to i tak lepiej niż się spodziewałem, obstawiałem Hollanda, Garfielda i tego cycka z Diuny
TdW pisze: 23 lip 2025, 19:04 Zapomniałem, że Heat 2 naprawdę ma powstać xD
W ogole to wlasnie ostatnio jakieś newsy o DiCaprio się pojawiły, jakby był tak z 10-15 lat młodszy to by dobrze siadł jako Chris imo
Awatar użytkownika
FLoo

13 dni do wakacji - ładnie zrealizowany, słabe postacie, druga połowa zdecydowanie lepsza i całkiem fajne zakończenie. Można obejrzeć na kanapie w domu
Awatar użytkownika
sqlie

Post autor: sqlie »

Wolność jest darem Boga, reż. Cezary Ciszewski, 2006

Dokument o życiu mieszkańców zniszczonej kamienicy przy ulicy Foksal 13 w Warszawie, tworzących społeczność skłotersów i narkomanów. Podczas realizacji filmu reżyser wszedł głęboko w to środowisko, co doprowadziło do jego własnego uzależnienia od heroiny.
dziękuje pan perplexity

polecanko
Awatar użytkownika
clockers

Post autor: clockers »

kultowa rzecz. kto nie widział - koniecznie. polecam też rozmowę z Ciszewskim w Co Ćpać Po Odwyku, w zeszłym tygodniu wjechała na yt.
Awatar użytkownika
dr zjeb

Post autor: dr zjeb »

Potwierdzam, wywiad bardzo fajny ale też dobrze pokazujący, że - przynajmniej jego część - środowisko artystyczne jest zdrowo pierdolnięte w swojej megalomanii.
Girls with boyfriends are the kinds I like
I'll steal your honey like I stole your bike
moody

Post autor: moody »

sqlie pisze: 14 sie 2025, 10:37 Wolność jest darem Boga, reż. Cezary Ciszewski, 2006

Dokument o życiu mieszkańców zniszczonej kamienicy przy ulicy Foksal 13 w Warszawie, tworzących społeczność skłotersów i narkomanów. Podczas realizacji filmu reżyser wszedł głęboko w to środowisko, co doprowadziło do jego własnego uzależnienia od heroiny.
dziękuje pan perplexity

polecanko
Tez to obczailem po obejrzeniu podcastu, o ktorym wspomnial @clockers, ale sam dokument nie porwal. Do "zycia przestepczego 1984-2020" nie ma podjazdu, a konwencja bardzo podobna.
Awatar użytkownika
ConeyIsland

Post autor: ConeyIsland »

Kod zła (2025)
5/10 bo jeśli 6/10 to "niezły" to dla mnie nie jest ten film niezły. Film jest zbyt chaotyczny wg mnie. Nic wartego zapamiętania.
A, Cage'a momentami tylko byłem w stanie zobaczyć w Longlegsie więc props :lol:
Awatar użytkownika
Luxair

Post autor: Luxair »

sqlie pisze: 14 sie 2025, 10:37 Wolność jest darem Boga, reż. Cezary Ciszewski, 2006

Pamiętam że przed seansem też byłem napalony żeby zobaczyć ten film i proces staczania się Ciszewskiego... a to było coś takiego że leciały randomowe ujęcia randomowych reality scenek i nagle głos z offu "i wtedy sam zacząłem ćpać herę" i tyle. Wyglądało to jakby przytryhardował żeby jakiejś kontrowersji narobić, żeby dokument był bardziej pikantny. Całość pamiętam jako gówno przeokrutne
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
Stupid poor people, stupid poor people
They can't even afford food!
hasacz

Post autor: hasacz »

Zniknięcia - całkiem spoko, niby horror, ale taki lajtowy, ze sporą dawką beki. 7/10
Awatar użytkownika
trez

Post autor: trez »

Dobry, trzeba tylko początek przetrwać.
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

Straszne gówno, jak się opinie na necie wylały, że dobre, a nawet film roku, to odpaliłem i huj wie po co, nic tu git nie jest
cztery żubry i dwie kurwy
tomeczek2301

Post autor: tomeczek2301 »

Oddaj ja

Bardzo dobry horror, majacy smieszne momenty jak i dramatyczne. Ogladajac w kinie mozna sie niezle osrac :lol:

Scena z nozem :what: :what:
Awatar użytkownika
potter

Re: OFFTOPIC SERIALOWY

Post autor: potter »

Jak byście mieli za mało Pierca Brosnana i Helen Mirren po ich udanych rolach w Mobland to na Netflixa wjechał serial komediowo-kryminalny z ich udziałem w rolach głównych. Nazywa się Czwartkowy klub zbrodni i chociaż pierwsze skojarzenia to, że to podróbka Zbrodni po sąsiedzku (które notabene zaraz też na szczęście wlatują z 5 sezonem), tak mam nadzieję że jednak będzie to miało swój charakter i czymś zaskoczy.
Awatar użytkownika
SiNi

Post autor: SiNi »

Syf tak jak i syfiaste noty.
Awatar użytkownika
FLoo

Ale to nie serial tylko film
Awatar użytkownika
potter

Post autor: potter »

Aaa byłem przekonany, że to odcinkowe xd to można przenieść w odpowiednie miejsce albo usunąć, bo chyba rzeczywiście słabizna i czekamy dalej na Selene Gomez i jej kompanów.
ODPOWIEDZ