[film] Co to ja ostatnio widziałem
Moderatorzy: gogi, con shonery
Re: [film] Co to ja ostatnio widziałem
Ja wczoraj byłem, a z tydzień temu robiłem rewatch jedynki. Dwójka dialogi cringe w chuj. Więckiewicz łazi po tym Krakowie, przez pół filmu. Sama kradzież też nudna, nawet ten dzieciak Szyca jakiś dziwny. Do tego połowa filmu jechała na fololapach do jedynki. Jakieś tańczenie tanga, o jezu jestem już stary, bolą mnie plecy, kto to pisal kurwa (znaczy wiem kto, sam Wieckiewicz). Takie 5/10 naciągnę.
IT’S COMING HOME

mnie juz glowa zaczela bolec jak ten haniszewski sie pojawil, on mial zastapic grubego? W ogole czemu takie chujowe przerysowane granie i dialogii jak w jakis listach do em do huja wafla. Pierwsza czesc bronila sie wlasnie tym humorem ale jednoczesnie gra z krwii i kosci w stylu tarantinowskim. Za simlata i werbusa daje 5,5/10 ale to naprawde jest maks
A ten witkowski i hycnar po tym serialu o antyterrorystach to myslalem ze dobrze dadza, naprawde przeciez mlode byczki idealne do roli przyglupich bandziorów byl milion sposobow zapewne jak mozna to zagrac a sie okazuje ze to antytalenty
A ten witkowski i hycnar po tym serialu o antyterrorystach to myslalem ze dobrze dadza, naprawde przeciez mlode byczki idealne do roli przyglupich bandziorów byl milion sposobow zapewne jak mozna to zagrac a sie okazuje ze to antytalenty
Ostatnio zmieniony 07 sie 2025, 23:11 przez eddy_wata, łącznie zmieniany 1 raz.
ta droga ide dalej
ja sobie 1 odświeżyłem bo chciałem iść na 2 i w mojej głowie był to w ogóle dużo lepszy film, także chyba sobie daruję wycieczkę do kina @Bolo
Ja mam porownanie day by day no i szkoda gadac. Jedynka to nie jest jakies wybitne kino ale to jest taki moj comfort film z odpowiednio wywazona intryga, charakterem, humorem i w zasadzie same dobre role aktorskie, tutaj mam skojarzenie z tasmowa komedia w stylu „tesciowie 2” (bo jedynka to napewno lepszy film niz to)
ta droga ide dalej
- ebismolarek
genocidegeneral pisze: ↑23 lip 2025, 18:45 o kurwa to i tak lepiej niż się spodziewałem, obstawiałem Hollanda, Garfielda i tego cycka z Diuny
W ogole to wlasnie ostatnio jakieś newsy o DiCaprio się pojawiły, jakby był tak z 10-15 lat młodszy to by dobrze siadł jako Chris imo
13 dni do wakacji - ładnie zrealizowany, słabe postacie, druga połowa zdecydowanie lepsza i całkiem fajne zakończenie. Można obejrzeć na kanapie w domu
IT’S COMING HOME

Wolność jest darem Boga, reż. Cezary Ciszewski, 2006
Dokument o życiu mieszkańców zniszczonej kamienicy przy ulicy Foksal 13 w Warszawie, tworzących społeczność skłotersów i narkomanów. Podczas realizacji filmu reżyser wszedł głęboko w to środowisko, co doprowadziło do jego własnego uzależnienia od heroiny.
dziękuje pan perplexity
polecanko
Dokument o życiu mieszkańców zniszczonej kamienicy przy ulicy Foksal 13 w Warszawie, tworzących społeczność skłotersów i narkomanów. Podczas realizacji filmu reżyser wszedł głęboko w to środowisko, co doprowadziło do jego własnego uzależnienia od heroiny.
dziękuje pan perplexity
polecanko
kultowa rzecz. kto nie widział - koniecznie. polecam też rozmowę z Ciszewskim w Co Ćpać Po Odwyku, w zeszłym tygodniu wjechała na yt.
Potwierdzam, wywiad bardzo fajny ale też dobrze pokazujący, że - przynajmniej jego część - środowisko artystyczne jest zdrowo pierdolnięte w swojej megalomanii.
Girls with boyfriends are the kinds I like
I'll steal your honey like I stole your bike
I'll steal your honey like I stole your bike
Tez to obczailem po obejrzeniu podcastu, o ktorym wspomnial @clockers, ale sam dokument nie porwal. Do "zycia przestepczego 1984-2020" nie ma podjazdu, a konwencja bardzo podobna.sqlie pisze: ↑14 sie 2025, 10:37 Wolność jest darem Boga, reż. Cezary Ciszewski, 2006
dziękuje pan perplexity
polecanko
- ConeyIsland
Kod zła (2025)
5/10 bo jeśli 6/10 to "niezły" to dla mnie nie jest ten film niezły. Film jest zbyt chaotyczny wg mnie. Nic wartego zapamiętania.
A, Cage'a momentami tylko byłem w stanie zobaczyć w Longlegsie więc props
5/10 bo jeśli 6/10 to "niezły" to dla mnie nie jest ten film niezły. Film jest zbyt chaotyczny wg mnie. Nic wartego zapamiętania.
A, Cage'a momentami tylko byłem w stanie zobaczyć w Longlegsie więc props
Pamiętam że przed seansem też byłem napalony żeby zobaczyć ten film i proces staczania się Ciszewskiego... a to było coś takiego że leciały randomowe ujęcia randomowych reality scenek i nagle głos z offu "i wtedy sam zacząłem ćpać herę" i tyle. Wyglądało to jakby przytryhardował żeby jakiejś kontrowersji narobić, żeby dokument był bardziej pikantny. Całość pamiętam jako gówno przeokrutnesqlie pisze: ↑14 sie 2025, 10:37 Wolność jest darem Boga, reż. Cezary Ciszewski, 2006
Stupid poor people, stupid poor people
I've got more money than you
They can't even afford food!
I've got more money than you
They can't even afford food!
Zniknięcia - całkiem spoko, niby horror, ale taki lajtowy, ze sporą dawką beki. 7/10
Dobry, trzeba tylko początek przetrwać.
Straszne gówno, jak się opinie na necie wylały, że dobre, a nawet film roku, to odpaliłem i huj wie po co, nic tu git nie jest
cztery żubry i dwie kurwy
-
tomeczek2301
Oddaj ja
Bardzo dobry horror, majacy smieszne momenty jak i dramatyczne. Ogladajac w kinie mozna sie niezle osrac
Scena z nozem

Bardzo dobry horror, majacy smieszne momenty jak i dramatyczne. Ogladajac w kinie mozna sie niezle osrac
Scena z nozem
Re: OFFTOPIC SERIALOWY
Jak byście mieli za mało Pierca Brosnana i Helen Mirren po ich udanych rolach w Mobland to na Netflixa wjechał serial komediowo-kryminalny z ich udziałem w rolach głównych. Nazywa się Czwartkowy klub zbrodni i chociaż pierwsze skojarzenia to, że to podróbka Zbrodni po sąsiedzku (które notabene zaraz też na szczęście wlatują z 5 sezonem), tak mam nadzieję że jednak będzie to miało swój charakter i czymś zaskoczy.
Syf tak jak i syfiaste noty.
Aaa byłem przekonany, że to odcinkowe xd to można przenieść w odpowiednie miejsce albo usunąć, bo chyba rzeczywiście słabizna i czekamy dalej na Selene Gomez i jej kompanów.