a Ty grałeś w Cyberpunka na Xbox One albo PS3?chilipvlmer pisze: ↑22 wrz 2023, 12:49mi to tam koło chuja lata kto w co gra, ale potem ci sami ludzie kupujący takie scierwo narzekaja na dlc, mikrotransakcje, battlepassy i inne kutasy![]()
cdpr wyjebal konsumentow w dupe bez mydla niczym ubisoft a ludzie przyklaskujaxD
no ale po 2 i pol roku od premiery przynajmniej policja sie nie bedzie teleportowac wiec gitara 9/10 w recenzjach - goty
chociaz i tak nie odjebali takiego arbuza jak bethesda ze starfieldem wiec moze przesadzam
Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
Moderator: con shonery
- piernikowyskoczek
Re: Cyberpunk 2077 [10.12.2020]
rakieta_rakieta pisze: ↑16 kwie 2020, 19:20 Ja aż zadzwoniłem do inposta o chuj chodzi i mają lagi w pokazywaniu statusów, bo dziś w nocy stawiają nowy serwer
- zemsta1camzata
przeciez tam bylo w chuj czasu na zwrotchilipvlmer pisze: ↑22 wrz 2023, 13:26 problem niestety taki, że kupilem, gralem i nie moge zrefundowac bo minal czas na zwrot:/
a gorzkie zale moge wylewac bo od tego jest wątek na temat tej gierki![]()
jaki dresscode? w klubie w dresach
za nogawką ukryta jest maczeta
za nogawką ukryta jest maczeta
- chilipvlmer
PC
@zemsta1camzata, nie no na steamie jest 7 dni na zwrot. przez pierwsze 7 dni od premiery tej gierki to nawet ja jeszcze sam siebie oszukiwalem ze cos sie zmieni po patchach
przegram sobie w dlc, ale pieniedzy nie zamierzam wydawac. jeszcze wczesniej zaufanie do cdpr jakies mialem, ale teraz to widze ze mozna ufac tylko larianowixD
ja nie wiem, mordo, ale wczoraj odpaliłem rtx 2060 i 53600x na medium-high w 1080p i było super płynnie.
mam nadzieję, że pomogłem
przeciez wlasnie patche wszystko naprawily xDchilipvlmer pisze: ↑22 wrz 2023, 13:44 sam siebie oszukiwalem ze cos sie zmieni po patchachale tu gierka ma problemy glebsze, ktorych jakies patche nie naprawia.
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
- chilipvlmer
może rozwinę:
chodzi o core features, o ktorych sam cdpr mówił przed premierą gry zapewniając że będą w grze, a które nigdy w grze ostatecznie nie zostały umieszczone. pomijam bugi wizualne czy tam teleportującą się policję, bo te rzeczy faktycznie patche naprawiły.
no ale patchami nie naprawisz samej gry u podstaw, która jest maksymalnie w jakichś 20% tym czym gra faktycznie miała być.
chodzi o core features, o ktorych sam cdpr mówił przed premierą gry zapewniając że będą w grze, a które nigdy w grze ostatecznie nie zostały umieszczone. pomijam bugi wizualne czy tam teleportującą się policję, bo te rzeczy faktycznie patche naprawiły.
no ale patchami nie naprawisz samej gry u podstaw, która jest maksymalnie w jakichś 20% tym czym gra faktycznie miała być.
To wymień to 80% którego a tej grze brakuje, a miało być
Wszystko jest kawałem oraz żartem
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
Wszystko już widziałem, co potrzebneXD
- chilipvlmer
dobra poswiece te 20 minut.
1. sciezki zyciowe, ktore wybierasz (nomad, streetkid, corpo) gowno zmieniaja w rozgrywce. przypominam, ze marketing gry byl mocno nastawiany na to, ze ta kwestia bedzie wazna. jak sie okazuje ostatecznie gra ma gorsze drzewko decyzji, ktore wplywaja na rozwoj wydarzen, niz fallout new vegas z 2010 roku
2. npcty zyjace swoim zyciem z wbudowana „rutyna dzienna”.
cdpr w gameplay trailerze z 2018 roku tlumaczyl, ze w grze kazdy npc bedzie miec unikatowa rutyne dzienną, ktora ma sprawiac ze cale miasto bedzie „jak żywe”. i okej, w patchu 1.5 wprowadzone bylo wiele poprawek do AI npctow, no ale kurwa, powiedzmy sobie szczerze, npcty w tej grze nawet nie dorownuja npctom z GTA V.
3. sterowanie dronami/robotami. jeden z ficzerow ktory byl przed premiera obiecywany to mozliwosc zdalnego sterowania robotami oraz dronami. gowno, jak sie okazalo ficzera jednak nie ma.
4. combat z uzyciem pojazdow. poza kilkoma zaskryptowanymi momentami takie cos kompletnie nie istnieje w grze.
5. multiplayer. tak, cdpr mowil o lekkim zintegrowaniu multiplayera w grze po premierze. moze nie do konca coop, ale byla mowa o ficzerach multiplayer. plany te zostaly anulowane w 2021
6. „kazda decyzja ma znaczenie” xD dokladnie takie slowa byly uzywanie w gameplay trailerze z 2018. w praktyce gowno to oznacza bo nawet dodatkowe opcje dialogowe ktore dostajesz w zaleznosci od wybranej sciezki zyciowej i tak nie odblokowuja jakichs alternatywnych zakonczen questow.
to kilka z takich rzeczy, ktore dla mnie byly najwiekszym rozczarowaniem jak gralem. idk, moze zostana (lub juz zostaly, nie gralem od patcha 1.5 juz wiecej) naprawione w dlc, ale sam fakt ze developer mowi jedno, reklamuje gierke w okreslony sposob a ty potem ja kupujesz i nie otrzymujesz duzej czesci z tego co bylo mowione ze bedzie - chujowa zagrywka.
wedlug mnie fakt ze ludzie przymykaja oko na takie rzeczy (no bo wypuszczaja po 3 latach dlc i tera bedzie fajnie wow) doprowadza do tego duze firmy nie odczuwaja tego ze musza konczyc gierki, bo przeciez ludzie i tak kupia.
sledzilem newsy odnosnie tej gierki od 2014 roku, od pierwszego trailera, i jako juz wtedy fan oryginalnego papierowego rpga cyberpunka mocno sie wczytywalem w kazde wywiady z cdpr odnosnie tego co ma w gierce byc a czego ma nie byc.
ostatecznie otrzymalem bardzo okrojony produkt. dziwi mnie to ze cos takiego nie jest traktowane jako false advertising, ktory jest karalny.
1. sciezki zyciowe, ktore wybierasz (nomad, streetkid, corpo) gowno zmieniaja w rozgrywce. przypominam, ze marketing gry byl mocno nastawiany na to, ze ta kwestia bedzie wazna. jak sie okazuje ostatecznie gra ma gorsze drzewko decyzji, ktore wplywaja na rozwoj wydarzen, niz fallout new vegas z 2010 roku
2. npcty zyjace swoim zyciem z wbudowana „rutyna dzienna”.
cdpr w gameplay trailerze z 2018 roku tlumaczyl, ze w grze kazdy npc bedzie miec unikatowa rutyne dzienną, ktora ma sprawiac ze cale miasto bedzie „jak żywe”. i okej, w patchu 1.5 wprowadzone bylo wiele poprawek do AI npctow, no ale kurwa, powiedzmy sobie szczerze, npcty w tej grze nawet nie dorownuja npctom z GTA V.
3. sterowanie dronami/robotami. jeden z ficzerow ktory byl przed premiera obiecywany to mozliwosc zdalnego sterowania robotami oraz dronami. gowno, jak sie okazalo ficzera jednak nie ma.
4. combat z uzyciem pojazdow. poza kilkoma zaskryptowanymi momentami takie cos kompletnie nie istnieje w grze.
5. multiplayer. tak, cdpr mowil o lekkim zintegrowaniu multiplayera w grze po premierze. moze nie do konca coop, ale byla mowa o ficzerach multiplayer. plany te zostaly anulowane w 2021
6. „kazda decyzja ma znaczenie” xD dokladnie takie slowa byly uzywanie w gameplay trailerze z 2018. w praktyce gowno to oznacza bo nawet dodatkowe opcje dialogowe ktore dostajesz w zaleznosci od wybranej sciezki zyciowej i tak nie odblokowuja jakichs alternatywnych zakonczen questow.
to kilka z takich rzeczy, ktore dla mnie byly najwiekszym rozczarowaniem jak gralem. idk, moze zostana (lub juz zostaly, nie gralem od patcha 1.5 juz wiecej) naprawione w dlc, ale sam fakt ze developer mowi jedno, reklamuje gierke w okreslony sposob a ty potem ja kupujesz i nie otrzymujesz duzej czesci z tego co bylo mowione ze bedzie - chujowa zagrywka.
wedlug mnie fakt ze ludzie przymykaja oko na takie rzeczy (no bo wypuszczaja po 3 latach dlc i tera bedzie fajnie wow) doprowadza do tego duze firmy nie odczuwaja tego ze musza konczyc gierki, bo przeciez ludzie i tak kupia.
sledzilem newsy odnosnie tej gierki od 2014 roku, od pierwszego trailera, i jako juz wtedy fan oryginalnego papierowego rpga cyberpunka mocno sie wczytywalem w kazde wywiady z cdpr odnosnie tego co ma w gierce byc a czego ma nie byc.
ostatecznie otrzymalem bardzo okrojony produkt. dziwi mnie to ze cos takiego nie jest traktowane jako false advertising, ktory jest karalny.
Kozak gra, z 140h miałem nabite
-
genocidegeneral
suchajcie tego skurwegosyna (od 4:59 jakby timestamp komuś nie działał)
typ wręcz oczekuje od twórców lore'owego tłumaczenia niedorobienia ich gier
no jak się dziwić że cała branża recenzentów gier wygląda tak jak wygląda jeśli są w niej takie gawnojedy
czwarta gra dekady w tym roku, w tym trzecia w tym kwartale
Spoiler
czwarta gra dekady w tym roku, w tym trzecia w tym kwartale
jestem po queście w Chmurach (hehe) i cały czas glitchuje mi się ekran, nie wiem czy to kwestia fabuły i to w pewnym momencie zniknie, czy po prostu rozjebała mi się gra?

Spoiler

-
genocidegeneral
to jest błąd, jedną opcją jest wczytanie zapisu sprzed rozmowy z Johnnym i niewybieranie tam opcji "pierdol się" (czy jakoś tak), ewentualnie po zakończeniu rozmowy z nim chwilę pozostaw V w całkowitym bezruchu, efekt relica powinien zniknąć po kilku sekundach
solved, dziękuję!genocidegeneral pisze: ↑04 paź 2023, 14:45 jedną opcją jest wczytanie zapisu sprzed rozmowy z Johnnym i niewybieranie tam opcji "pierdol się" (czy jakoś tak)
To powinno zajmować tyle aż?

Spoiler

wlasnie mysle czy nie kupić ale chyba nie bede sie dobrze bawil bez wymiany karty graficznej wiec poczeka
świadomość swojej ignorancji
- con shonery
- Moderator
Zajebisty jest ten cyberpuncur, kiedyś nie przeszedłem (choć u mnie śmigał całkiem sensownie), teraz zacząłem od nowa no i po 53 godzinach nie mam zarzutów. Tym razem gram z angielskim dubbingiem no i to jest jednak level wyżej od polskiego, nie wchodząc w dyskusje o grę aktorską i czy Keanu jest lepszy od Żebrowskiego, to jak m*rzyn mówi po murzynowemu, mexyk z mexykańskim akcentem, chińczyk z japońskim a voodoboysi z karaibskim, to naprawdę robi robotę, ma się słuszne wrażenie, że ten świat tak po prostu powinien brzmieć. Do dodatku wszedłem chyba po 29 godzinach i jest gęsto, nie śpieszę się z głównym wątkiem i robię też poboczne zlecenia (nie tylko z dodatku zresztą).
ja wlasnie kupilem Cyberpunka w czerwcu albo jakos w lipcu? Z mysla, ze pogram na PS5. Do dzisiaj go nie wlaczylem 
Alles is literêre fiksie, die inhoud wat ek publiseer is jou verbeelding. Jy het alles uitgedink. Ek is nie eens ’n skaduwee in jou wêreld nie, ek haal nie asem as ’n lewende wese nie. Hou op om aan my te dink. Laat my uit jou gedagtes verdwyn.
- bialyjelen
wczoraj sobie wlaczylem i zajawka wrocila, pierwszy raz przeszedlem jako street kid, teraz korpo i ogieeen