[beef] Eripe - Bedoes

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Re: [beef] Eripe - Bedoes

Post autor: oldschool »

Beka, że rondlarze piszą szacunek dla Decksa, że dał bit
Spoiler
Obrazek
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

Widać ile ten diss stracił bez bitu Firmy (który w dodatku brzmi dużo lepiej niż w oryginale), ale to samo można by powiedzieć, jakby Ripowi zabrać bit od Decksa, więc na jedno wychodzi. Tylko tu jeszcze dochodzi punch w postaci samego otrzymania oficjalnie bitu i propsów od idoli Bedoesa. Borek pewnie chciał też zagrać na nosie Pei biorąc bit z kawałka na którym on jest i ekipy z miasta Eripe, więc nie zdziwiłbym się jakby to Peja zadzwonił do Zicha, czyli podwójnie nieprzemyślany ruch.
Szkoda, tylko, że w oficjalnej formie nigdzie już nie będzie latał, bo topka dissów w PL Rapie i po prostu szkoda, a po latach 90% słuchaczy będzie pamiętać tylko tę wersję skolimową, dobrze, że chociaż druga część jest na oryginalnym bicie.

Imo Bedoes najwięcej by zyskał, jakby po prostu po zdjęciu dissu "dogadał" ($$$) się z Zichem, i puścił to jeszcze raz, ewentualnie nagrał to na jakimś bicie Tedego z beefu z Rychem, ale Peja by mu tego nie darował i byłby drugi bagażnik i Bedoes pewnie o tym wie.
Ostatnio zmieniony 14 sie 2025, 18:05 przez dobryjoint, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

dobryjoint pisze: 14 sie 2025, 18:02 a po latach 90% słuchaczy będzie pamiętać tylko tę wersję skolimową
Dlaczego? To nie 1995, że coś mogło zaginąć, reuploadów jest pełno, tak samo różnego rodzaju reakcji na oryginał.
dobryjoint

Post autor: dobryjoint »

oldschool pisze: 14 sie 2025, 18:05
dobryjoint pisze: 14 sie 2025, 18:02 a po latach 90% słuchaczy będzie pamiętać tylko tę wersję skolimową
Dlaczego? To nie 1995, że coś mogło zaginąć, reuploadów jest pełno, tak samo różnego rodzaju reakcji na oryginał.

Na forumku i wśród starszych słuchaczy pewnie tak, ale to jest to 10%, nastoletni fani i fanki Bedoesa, nawet nie znali tego bitu i kontekstu, i raczej szybko zapomną, zwłaszcza jak ta nowa wersja na mocno ugruntuje się na yt i spotify, mówię o sytuacji za kilka lat, jak już będzie po beefie.

Tym małolatom nie chce się szukać reuploadów w jakości 360p, tylko odpalają spotify czy numery z dużą liczbą wyświetleń na yt, teraz jeszcze jest gorąco, ale potem to wszystko ucichnie.
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Post autor: qualite_de_schizoide »

eripe to jest jednak przechuj, że coś takiego nawija do bedoesa
Przyjemne z pożytecznym pasja życiowa rap
Ja mam w Ciebie wyjebane, a Ty dziobem — kłap, kłam

odwrócona psychologia czy coś takiego :lol: :lol:
chuj mnie boli co se napiszesz na forze
Awatar użytkownika
eddy_wata

Post autor: eddy_wata »

oldschool pisze: 14 sie 2025, 17:58 Beka, że rondlarze piszą szacunek dla Decksa, że dał bit
Spoiler
Obrazek
Najlepsze popisy pejowca sa zawsze bez decksa
świadomość swojej ignorancji
to początek drogi do elegancji
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

No ten bicik od Tabba jest piękny, jakby go Decks wyprodukował to z miejsca top jego bitów.
Ocherz

Post autor: Ocherz »

Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
jam

Post autor: jam »

dobryjoint pisze: 14 sie 2025, 18:08 Tym małolatom nie chce się szukać reuploadów w jakości 360p, tylko odpalają spotify czy numery z dużą liczbą wyświetleń na yt, teraz jeszcze jest gorąco, ale potem to wszystko ucichnie.

a skad ty wiesz co sie malolatom chce a co nie?
Awatar użytkownika
Sivestro

Post autor: Sivestro »

Ocherz pisze: 14 sie 2025, 18:25 https://www.tiktok.com/@millakedzierska ... 2732565782

Eripe się nie podniesie po tym XD
Boże widzisz i nie grzmisz
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

ale co oni takiego kurwa robią strasznego
mają po kilkanaście lat i ćwiczą taniec? takie pojebane czasy, że wszystko ląduje na tik toku, ale nie popadajmy w paranoję jakąś
Awatar użytkownika
Hubson99

Post autor: Hubson99 »

Ludziom muzyka służyła do tańca od początku dziejów ludzkości, a jest parę tęgich glow, zwykle właśnie rondlarzy(zajebiste to słowo), którzy do muzyki to mogą jedynie pokiwać fullcapem góra dol pod sceną. Niech sie malolaci bawią dopóki mogą i im zdrowie pozwala
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Co jest bardziej hip hopowe? Taniec do muzyki hip hop czy nawijanie w piwnicy, że różaniec służy jako analne kulki jak Penxem?
Mito

Post autor: Mito »

Nie wiem byku, Ty masz ksywę oldschool to nam powiedz
Ocherz

Post autor: Ocherz »

Mnie bawi już po prostu już jazda po krakowskim ninjy że nawet dzieci na tiktoku tańczą pod jego diss xd
Lipa z kwitem? Szperaj po kieszonkach ziomka
Krytyka mnie dotyka, szkoliłem się na domkach
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Mito pisze: 14 sie 2025, 18:44 Nie wiem byku, Ty masz ksywę oldschool to nam powiedz
Jak pytasz to moim zdaniem taniec, który jest obecny na rapowych klipach od samego powstania tej muzyki

Awatar użytkownika
Burak
kadłub chuj

Post autor: Burak »

Nie jest też tak że Decks to jest całkowicie chujowy producent bo ma na koncie kilka dobrze starzejących się bengerów i mixtape vol 3 który caly sie broni nawet po latach
Rydawarrior dostępny na wszystkich platformach streamingowych
FREE BORTWICK
FREE SMLY
FREE MAJONEZ
FREE RIVALDO111
FREE 4-HO-MET
FREE PWK
Awatar użytkownika
Karkovsky

Post autor: Karkovsky »

o boże straszne bo dzieci tańczą i mają radoche :roll:
ogólnie zauważyłem, że dużo rondlowskich (nie wiem co to znaczy ale się domyślam) na fejsie czy insta wrzucają posty o beefie i rondlarze (nie wiem co to znaczy ale się domyślam) komentują, że Eripe zniszczył "Bedopiesa" :damn: on by swoje pierdy pod bit nagrał, a i tak by tak samo gadali. w ogole musze te strony poblokować, nie wiem czemu mi się to gówno wyświetla, raz coś przeczytasz czy skomentujesz i wyskakuje cały czas potem
DODA DZWOŃ PO TE KURWA TEKSTY
Awatar użytkownika
qualite_de_schizoide

Zabawna kwestia bo ten oryginał peji Co Cię boli to właśnie o takich osobach pokroju Eripe
Awatar użytkownika
chuj
Zbanowany

Post autor: chuj »

Karkovsky pisze: 14 sie 2025, 18:51 on by swoje pierdy pod bit nagrał, a i tak by tak samo gadali
tzn wtedy faktycznie by wygrał. to by było świeże gówno, bo od lat sie przywołuje ten tekścik w takim kontekście, ale gdyby ktoś na serio w końcu odważył się to wstawić to dla mnie to byłby game changer. wyobraź se że eripe puszcza dissa, bedoes puszcza dissa, a potem eripe wrzuca oficjalnie na kanał patokalipsy plik audio z samymi odgłosami takich wilgotnych, ciężkich bonczurów po żurku z jajkiem. imo takie zagranie outside of the box byłoby prawdziwym naszczaniem na dorobek bedoesa i miało by znacznie więcej sensu niż kontynuowanie tego na płaszczyźnie rapowej.
złap książkę, złap reset

free smly
ODPOWIEDZ