Rapowy offtopic

Płyty, zapowiedzi materiałów, dyskusje na temat raperów i producentów z naszej rodzimej sceny.

Moderatorzy: Jose, oldschool

Awatar użytkownika
baqlashan

Re: Rapowy offtopic

Post autor: baqlashan »

z tą margaret to sie bez kitu zgadzam, typiarka ma taki luz i jest taka nwm naturalnie kobieca, jak se czasem porapuje to wole tego słuchać niż takiej napompowanej uhhh ahhhh kobiecością admy co to musi podkreślać non stop wszem i wobec że jest pierwszą damą polskiego hh
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
sifuentes
Zbanowany

Post autor: sifuentes »

Adma to wieśniara zwykła każdy prawdziwy mężczyzna to widzi
oyche

Post autor: oyche »

i tak zadna z nich nie dorówna lilu

a ze margaret>>dziarmy kary ryfy no to panowie, dzentelmeni nie rozmawiaja o takich oczywistosciach
Awatar użytkownika
baqlashan

Post autor: baqlashan »

oyche pisze: 25 sty 2021, 19:06 i tak zadna z nich nie dorówna j wors
Haczapurjan pisze: Wpuścić Iranki i Koreanki. Kim są, ustali się później
phobos pisze: skandowanie jebać pis pod cypisa to był wzniosły moment demokratycznego uniesienia
oyche

jak moglem zapomniec o tym hidden gemie xD
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

sifuentes pisze: 25 sty 2021, 19:03 Adma to wieśniara zwykła każdy prawdziwy mężczyzna to widzi
prawda,
a jeśli chodzi o kobiecy rap, to była Lilu, teraz jest Ryfa, reszta to poziom albo jakichś Sulinów, albo Pioruna z HBO, albo jakieś karyny co im czarny furiat pierdolnął trening personalny pięć lat temu i przy okazji pogadali o rapie, to się zajarała
cztery żubry i dwie kurwy
drzeworyt

Post autor: drzeworyt »

Prawda, Ryfa to zajebista raperka, a porównywanie jej do kary to jakiś żart nieśmieszny.
🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩🇸🇩
HWDP kurwo - nique la police
Jebać ich przekaz, FREE PALESTINE
Ja nie będę już pierdolił o pożyczkach
Koniec z tym gównem, i just wanna get ma dick sucked
Awatar użytkownika
aes

Post autor: aes »

margaret props chociaz slyszalem ze jebie fete w opor
1# fan francuza mordo
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Post autor: oldschool »

Tylko mnie wkurwia ta zjebana moda na jakieś zakłamywanie rzeczywistości w "mediach" rapowych? Co chwila się spotykam z określeniami "jedna z największych nadziei podziemia", "jeden z najlepszych singli tamtego roku", "najbardziej obiecujący debiut od lat" o typach, którzy chuja znaczą na scenie.

Przykładowo jest taki artykuł:
https://followrap.com/poczytaj/publicys ... 2021-roku/
Bażant
9 czerwca miała miejsce premiera jednego z najgłośniejszych kawałków w tym roku, jeśli chodzi o polskie podziemie, ale myślę, że nie tylko. Chodzi oczywiście o numer „Nic dobrego o Polsce”,
62 tysiące wyświetleń po 7 miesiącach to rzeczywiście najgłośniejszy kawałek w podziemiu w 2020 roku xD Mam takie wrażenie, że w ostatnich 2-3 miesiącach strasznie to na sile przybrało :dunno:
Ona mnie pyta skąd woń tej esencji
To zbita kula spod kutasencji
oyche

normalnie płacisz 50zł i followrap.com cię wrzuca na taką listę
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

No chyba rzeczywiście to jest takie wzajemne towarzystwo lizania się po chujach + płacenia za pisanie o nich, bo tego się czytać nie da :dunno:
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

IMO żaden wielki biznes, tylko po prostu chujowe pióro tych pismaków. Przecież bankowo piszą to ci sami ludzie co słynne już zapowiedzi albumów pod klipami na youtube

ARTYSTA BEZKOMPROMISOWO ROZLICZA SIĘ Z PRZESZŁOŚCIĄ I ZAPOWIADA, ŻE NOWY ALBUM JEST NAJLEPSZYM W JEGO KARIERZE
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

oldschool pisze: 25 sty 2021, 22:57 Bażant
9 czerwca miała miejsce premiera jednego z najgłośniejszych kawałków w tym roku, jeśli chodzi o polskie podziemie, ale myślę, że nie tylko. Chodzi oczywiście o numer „Nic dobrego o Polsce”,
widziałem leciał w newonce, to chyba nie jest częsta sprawa w polskim podziemiu :dunno:
ale może się nie znam
SWN pisze: 25 sty 2021, 23:04 IMO żaden wielki biznes, tylko po prostu chujowe pióro tych pismaków. Przecież bankowo piszą to ci sami ludzie co słynne już zapowiedzi albumów pod klipami na youtube
a to po prostu nie jest tak, że takie pierdolenie lepiej sięklika?
Awatar użytkownika
SWN
Administrator

Post autor: SWN »

Nie, po prostu jak singiel rapera xyz wrzuca na kanał sam raper xyz robiąc skromny opis, przeprosiny za obsuwę czy cokolwiek tam umieści to wygląda to naturalnie, natomiast te steprecordsowe opisy (bo jakoś z nimi najbardziej mi się to kojarzy, może mylnie) są przygotowywane przez copywriterów/marketingowców siedzących w biurze, przy czym nie każda osoba pracująca w rapowym labelu musi słuchać rapu, stąd potem wychodzą takie fikuśne truizmy o rozliczaniu bolesnej przeszłości na bicie, gorzkiej warstwie lirycznej i tym podobnych.

Bodajże VNM (albo 2sty, nie pamiętam już) opowiadał kiedyś na instastory, że podczas wydawania płyty współpracował z jakąś babą z Prosto i za chuja nie ogarniała jak działają realia hip-hopu, po prostu podchodziła do wszystkiego jak księgowa rozliczająca go z cyferek. Tak samo jest z wieloma publicystami i potem jakiś pocieszny Błażej daje bezsensowną grafomanie.
B to G strikes again, thick hay on the bread... For me it's a lifestyle, you say that's about swag
Awatar użytkownika
oldschool
Moderator

Znaczy się jak tak teraz myślę, to pewnie siedzą tam jakieś 16-18 letnie chłopaczki, dla których oldschoolem jest Ezoteryka Quebonafide, piszą te teksty podjarani, że znają kogoś, kto nie jest mainstreamowy, a coś umie i w ich oczach urasta on do rangi geniusza. Dla niech może i jest on najbardziej obiecującym raperem na świecie i za 3 lata widzą go na miejscu Quebo czy Bedoesa, no ale jak się chce być dziennikarzem to jakiś % obiektywizmu trzeba zachować. Inaczej czyta te teksty pojebany 27 letni chłop, co się polskim rapem dalej interesuje (ja) i się zastanawia, czy kogoś tu nie popierdoliło przypadkiem?
Awatar użytkownika
przedszkolanek

Post autor: przedszkolanek »

oldschool pisze: 25 sty 2021, 23:46 no ale jak się chce być dziennikarzem to jakiś % obiektywizmu trzeba zachować.
dziennikarstwo rapowe w polsce, to coś co nie istnieje
są tylko ludzie, którzy coś se piszą
Awatar użytkownika
Jasek

Post autor: Jasek »

przecież większość tych rzeczy piszą jakiejś ancymony za popkillerową dyszke od artykułu i marzenia o byciu kolejnym Jurkowskim. Ostatnio ktoś wrzucał tu recenzje jakiegoś chyba admina fanpage na fejsbuku czy cos, gdzie pisał tak zjebane gówno na poziomie dekla z gimnazjum, że ktoś wrzucił poradnik pisania jakiegoś bardziej ogarniętego typa. Generalnie jestem w szoku, że ktokolwiek sprawdza jakiekolwiek rapowe artykuły, skoro zwykle są pisane przez zjebow dla zjebow, a lepszy feed złapiesz spokojnie na forum, ewentualnie jak już masz w huj chęć się czegoś dowiedzieć czy posłuchać to odpalasz Jose czy nie wiem, ktoś tam sensowny też pewnie coś nagrywa czy pisze.
cztery żubry i dwie kurwy
Awatar użytkownika
Megidox

Post autor: Megidox »

Dożyłem czasów gdzie tęsknie za ludzmi pokroju Rawicz Bogna czy Hirek ...Quo Vadis krajowa sceno.
Lata melanży od 19 Marca 2009 w forumkowej branży
Burak pisze:Tu jest forum ślizgawka, a nie jakiś wizaż, jak trzeba to wypłacamy sobie liście na odmułke, a jak trzeba przytulamy a nie jakieś Ania powiedziała czy kurwa Klaudia
Awatar użytkownika
jajca

Post autor: jajca »

przedszkolanek pisze: 25 sty 2021, 23:48
oldschool pisze: 25 sty 2021, 23:46 no ale jak się chce być dziennikarzem to jakiś % obiektywizmu trzeba zachować.
dziennikarstwo rapowe w polsce, to coś co nie istnieje
są tylko ludzie, którzy coś se piszą
Generalnie dziennikarstwo w Polsce to chyba już oksymoron. Przykładowo dziennikarstwo sportowe istnieje już chyba tylko w niszowych dyscyplinach, w których nie ma za dużo pieniędzy, bo w takiej piłce nożnej przeciętny "dziennikarz" to coś pomiędzy hitmanem a menedżerem z coraz większymi powiązaniami politycznymi, w innych dziedzinach podobnie tylko skala się różni. Niestety nie jest to już zawód zaufania społecznego
saturn pisze: 11 lis 2025, 21:56 jądra muszą być wyczyszczone z nasienia
sifuentes
Zbanowany

Post autor: sifuentes »

Jasek pisze: 26 sty 2021, 4:53 a lepszy feed złapiesz spokojnie na forum, ewentualnie jak już masz w huj chęć się czegoś dowiedzieć czy posłuchać to odpalasz Jose czy nie wiem, ktoś tam sensowny też pewnie coś nagrywa czy pisze.
Tu panuje zbyt nerwowa i negatywna atmosfera. Przyjdzie ktoś np. lubiący Quebonafide (pół biedy) albo innego Taco to się dowie że to gówno obesrane a każdy kto słucha to debil i odechciewa się jarania muzyką.
ODPOWIEDZ